Vakantie met de camper met gezin

Vakantie met de camper bij gezinnen steeds populairder

Heb jij een gezin met jonge kinderen? Dan weet je vast als geen ander hoe fijn het is dat je tijdens je vakantie voldoende ruimte en ook faciliteiten hebt, zodat de kids zich goed zelf kunnen vermaken. Uiteraard hebben ze tot een bepaalde leeftijd nog wel wat hulp nodig, maar kunnen ze zich vanaf een jaar of 5 vaak prima redden als ze op een camping rondlopen. Dat is ook precies de reden waarom steeds meer mensen de keuze maken om een camper of caravan aan te schaffen, zodat ze alle vrijheid hebben en niet gebonden zijn aan bijvoorbeeld een hotel. Tegenwoordig is het aanschaffen van een camper met een lening van DEFAM ook een stuk eenvoudiger geworden. Door de langere looptijd kun je namelijk letterlijk voor een paar tientjes per maand aan aflossing en rente een prachtige caravan of camper kopen.

Flexibiliteit en vrijheid

Wat is er nu fijner dan vrijheid en vooral ook flexibiliteit als het gaat om een vakantie met kinderen? Dat is ook precies de reden waarom een caravan of camper zo ideaal is. Je kunt met een camper namelijk op elk moment naar een andere plek, mits je niet in het hoogseizoen gaat. Dit heeft als voordeel dat je bijvoorbeeld een week naar het noorden van Italië kunt gaan en vervolgens steeds verder zuidwaarts kunt rijden voor de rest van de vakantie. Wil jij ook een camper financieren en ieder jaar lekker een paar weken op vakantie, dan is dit je kans! Het voordeel van een camper is dat je op lange termijn veel goedkoper uit bent, dan wanneer je een hotel of andere soortgelijke accommodatie gaat boeken.

Gezelligheid en samenzijn

Ga je op vakantie met de camper, dan heeft dit vaak net even iets extra’s qua gezelligheid. Waar je in een hotel niet snel contact legt met de mensen die naast je zitten, is dit op een camping een heel ander verhaal. Hier zit of lig je regelmatig voor de camper en is een praatje met de buren veel sneller gemaakt. Dat maakt ook dat mensen die vaak naar de camping gaan, veel sneller aanspraak hebben, dan wanneer je naar een hotel gaat, waar je toch wat meer in de anonimiteit verblijft. Niets mis mee, maar als je er van houdt is het prima.

Goedkoper

Waar je voor een vakantie met het vliegtuig een prijs per persoon betaalt, is dit met een camper niet het geval. Natuurlijk moet je wat extra spullen meenemen, maar als we kijken naar thuis, dan is het op de camping qua koken niets anders dan thuis. Ook de standplaats is niet duurder en is gebaseerd op de grootte van het voertuig en de lengte van je verblijf. Dit maakt dat een vakantie met de camper in verhouding veel voordeliger is. Hoe fijn is het dat je bijvoorbeeld voor hetzelfde geld geen week naar een hotel kunt, maar lekker 3 weken naar de zon in Italië aan het Gardameer met het hele gezin?


profielfoto

Livcamp+ is dé ultieme reisgenoot voor camperreizen in Europa. Vraag Livcamp+ aan en ontvang direct toegang tot alle camperroutes, e-books, cursussen, themalijsten en exclusieve kortingen.

Website| Facebook| Instagram| Youtube| Pinterest

Plaats een reactie

Vul je email in om een notificatie te kunnen ontvangen.

Reacties

Er zijn geen reacties... Voeg een reactie toe.