Camper aan het strand

Tips voor een onbezorgde vakantie met de camper

Als we het hebben over het ultieme gevoel van vrijheid, dan is dat volgens de meesten toch echt wel een vakantie met de camper. Je bepaalt zelf waar je naartoe rijdt en hoeft met niets of niemand rekening te houden. Vooral wanneer je al wat ouder bent en bijvoorbeeld niet meer hoeft te werken, is het natuurlijk heerlijk om op ieder gewenst moment de camper te kunnen pakken en bijvoorbeeld lekker een aantal weken naar het zuiden van Europa te rijden om daar te kunnen genieten van de zon. Omdat we toch vaak zien dat veel mensen die voor het eerst met een camper op vakantie gaan, niet precies weten waar ze allemaal op moeten letten, hebben wij een aantal tips voor een onbezorgde vakantie.

Kies alvast je bestemming

Waar de een het heerlijk vindt om zonder eindbestemming te vertrekken, is het ons advies dit wel te doen. Hoe fijn is het om bijvoorbeeld alvast een mooie safaritent te kunnen huren, waar je middenin de natuurlijk slapen. Vaak denken de meesten wel dat je ook blijft slapen in je camper, maar we zien ook dat mensen het fijn vinden om een aparte slaapplek te hebben. Hoe leuk is het bijvoorbeeld om een luxe safaritent te huren, waar je alle ruimte hebt om heerlijk te kunnen douchen en niet naar een verzamelgebouw hoeft te lopen om daar te kunnen douchen. Zo kun je een safaritent huren in Nederland, om daar een of meerdere nachten te kunnen verblijven, maar kun je er ook voor kiezen om dit in het buitenland te doen. Zo kun je bij Villatent bijvoorbeeld in Spanje, Italië en ook Frankrijk allerlei verschillende tenten huren, helemaal zoals jij dit graag zou willen.

Checklist voor vertrek

Een vakantie met de camper is net even anders dan wanneer je met je koffer naar Schiphol gaat om daar vervolgens 8 of 10 dagen te genieten van een heerlijke zon, zee en strandvakantie. Logisch, maar wel goed om hier dus even wat extra tijd aan te spenderen. Omdat we vaak merken dat mensen niet precies weten wat ze mee moeten nemen, is het ons advies om online een checklist op te zoeken, zodat je per onderdeel precies weet waar je allemaal aan moet denken. Dit begint bij kleine dingen zoals toiletpapier, maar ook andere dingen zoals medicijnen, mocht dit nodig zijn.

Reserveer je plek

Vooral in het hoogseizoen is het aan te raden om alvast een aantal plekken te reserveren waar je zou willen staan met je camper. Je mag je camper namelijk niet zomaar overal neerzetten en dus is een reservering op een camping wel van belang. Omdat dit in de zomermaanden vaak snel vol is, kun je maar beter ruim van tevoren je plekje(s) claimen, zodat je in ieder geval zeker weet dat je er kunt staan. Helemaal wanneer je van plan bent om op doorreis te gaan en bijvoorbeeld op meerdere plekken één of meerdere nachten wilt blijven staan. Nu zal dit in Duitsland vaak niet zo’n probleem zijn, maar naarmate je bij landen zoals Kroatië in de buurt komt, waar half Nederland met de caravan, camper of vouwwagen naartoe gaat, is de kans groot dat je pech hebt als je niet hebt gereserveerd.


profielfoto

Livcamp+ is dé ultieme reisgenoot voor camperreizen in Europa. Vraag Livcamp+ aan en ontvang direct toegang tot alle camperroutes, e-books, cursussen, themalijsten en exclusieve kortingen.

Website| Facebook| Instagram| Youtube| Pinterest

Plaats een reactie

Vul je email in om een notificatie te kunnen ontvangen.

Reacties

Er zijn geen reacties... Voeg een reactie toe.