Goed voorbereid kamperen

Goed voorbereid kamperen

Het kampeerseizoen is weer aangebroken, en dat betekent dat het tijd is om de kampeerspullen van zolder te halen en de voorbereidingen te treffen. Ready voor een avontuur in de buitenlucht! En een goede voorbereiding is het halve werk… want we willen niet dat het slechte weer roet in het eten gooit of dat de locatie in het echt toch erg tegenvalt. Van het hebben van de juiste regenjas tot het online uitzoeken van de best passende camping, wij helpen je met de beste voorbereiding.

Het valt met bakken uit de lucht!

In ons kikkerlandje is het normaal dat het in de zomer kan plenzen. Maar ook in landen als Spanje, Italië en bijvoorbeeld Oostenrijk kan het flink tekeer gaan. Zorg ervoor dat je sowieso een goede regenjas meeneemt. Bijvoorbeeld een goede softshell jas, maar wat is softshell eigenlijk? Dit is een jas die ideaal is voor de regenachtige dagen op de camping. Hij is winddicht, rekbaar en ademend. Naast fijne kleding die je beschermen tegen wind en weer, is het ook verstandig genoeg zeil en plastic zakken mee te nemen. Dit is ideaal te gebruiken in de tent of camper ter bescherming.

Controleer je uitrusting grondig

Voordat je vertrekt, is het belangrijk om je kampeeruitrusting grondig te controleren. Dit geldt met name als je een tent gebruikt. Controleer of er geen schimmel in de tent zit en of je alle benodigde accessoires hebt, zoals haringen en scheerlijnen. Voor caravanbezitters is het verstandig om een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren om ervoor te zorgen dat alles naar behoren werkt. Controleer ook de staat van je kookgerei en slaapuitrusting. Het laatste wat je wilt is halverwege je kampeeravontuur ontdekken dat je spullen mist of dat ze niet goed functioneren.

Zorg voor de juiste verzekering

Een goede voorbereiding omvat ook het afsluiten van de juiste verzekeringen. Denk hierbij aan een reisverzekering die diefstal dekt en controleer of je zorgverzekering voldoende dekking biedt in het buitenland. Voor automobilisten is het verstandig om te controleren of de Wegenwacht dekking biedt in het buitenland en of er eventueel vervangend vervoer beschikbaar is. Zo ben je goed voorbereid op onverwachte situaties die zich tijdens je kampeervakantie kunnen voordoen.

Voorkom een teleurstellende kampeerplek

Bij het uitkiezen van een kampeerplek is het belangrijk om verder te kijken dan alleen een mooi uitzicht. Sommige mensen houden ervan van tevoren alle boekingen gedaan te hebben. En anderen vinden het juist fijn alles op zijn beloop te laten en ter plekke te kijken waar ze slapen. In welke groep jij je ook begeeft, het is fijn om geen teleurstellende kampeerplek te treffen… Bij het ter plekke uitzoeken van een plek ga dan voor een plek niet te dicht bij drukke faciliteiten zoals het toiletgebouw of de discotheek om overlast te voorkomen. Let ook op de ligging ten opzichte van mogelijke regenval. Kies een plek die niet snel zal overstromen tijdens een regenbui. Deze strategische benadering zorgt ervoor dat je kampeeravontuur soepel verloopt, zelfs als het weer tegenzit. Je kan hier tijdens het online boeken van een kampeerspot ook al rekening mee houden. Maak een lijstje van dingen die jij belangrijk vindt. Bijvoorbeeld genoeg speelplekken voor je kinderen of juist liever een camping zonder kinderen. Maak een selectie gebaseerd op dingen ervoor zorgen dat jij een heerlijke vakantie hebt.


profielfoto

Livcamp+ is dé ultieme reisgenoot voor camperreizen in Europa. Vraag Livcamp+ aan en ontvang direct toegang tot alle camperroutes, e-books, cursussen, themalijsten en exclusieve kortingen.

Website| Facebook| Instagram| Youtube| Pinterest

Plaats een reactie

Vul je email in om een notificatie te kunnen ontvangen.

Reacties

Er zijn geen reacties... Voeg een reactie toe.