fietsen-en-wandelschoenen-meenemen

Neem fietsen en wandelschoenen mee!

Ga je met de camper op pad? Dan ga je onderweg veel zien en beleven, maar rijd je ook veel voorbij. Het is dan leuk om op de fiets of met wandelschoenen de omgeving van dichtbij te verkennen en meer de natuur in te trekken.

Waarom fietsen en wandelschoenen meenemen?

Als je met de camper onderweg bent en op een gegeven moment op je overnachtingsplek aankomt, dan ben je blij dat de camper staat. Je gaat dan vaak de tafel en stoelen buiten zetten eventueel de luifel uitdraaien en de camper inpluggen aan de stroompaal. Het laatste wat je dan wilt is alles weer inpakken en de camper starten omdat je ergens heen wilt.

Fijner is het om na aankomst op de camperplaats even in de buitenlucht te zijn. En bijvoorbeeld de nabije omgeving van de camperplaats te ontdekken. Dit doe je per fiets of op wandelschoenen.  Zo kun je verder de natuur induiken en genieten van de frisse lucht. Of ga je het nabij gelegen stadje verkennen, winkeltjes bekijken en een terrasje pakken. 

Wat ook wel eens voorkomt is dat je er op de camperplaats achter komt dat je in de supermarkt boter en eieren vergeten bent. Alles weer inpakken en met de camper naar een supermarkt rijden is dan het laatste waar je dan zin in hebt. Een fiets is dan de ideale oplossing. 

Voordelen wanneer je fietsen meeneemt

  • Omgeving in een straal van 50km verkennen
  • Grote steden bezoeken en de camper op een veilige plek buiten de stad parkeren. 
  • Boodschappen doen
  • Op de camperplaats worden vaak leuke fietsroutes aangegeven

Tips wanneer je fietsen meeneemt

Let op het gewicht

Het fietsenrek en de fietsen tellen mee bij het maximaal toelaatbaar gewicht. De meeste campers hebben een maximaal toegestaan gewicht van 3.500kg. Dit is ook het gewicht dat je maximaal mag hebben met een B-rijbewijs. Voor campers boven dat gewicht, moet je in het bezit zijn van een C-rijbewijs. 

Zorg voor een goede fietsendrager

Heb je een grote camper? Dan is dit vaak geen probleem en kun je de fietsen in de garage kwijt. Top! Heb je een kleinere camper of een buscamper? Dan heb je een goede fietsendrager nodig. Bij een buscamper is het verstandig een fietsendrager te hebben waarbij het gewicht niet aan de deur hangt. Een busbiker is hier een goed voorbeeld van.

Fietsen meenemen achterop de camper


De regels van een markeringsbord

Is een markeringsbord verplicht? Dit hangt af van de regelgeving per land. In Nederland is een markeringsbord niet verplicht. En mag de lading 1 meter uitsteken en 20cm aan de zijkant. 

In deze landen is een markeringsbord achterop de camper wel verplicht: 

  • In Spanje is een markeringsbord altijd verplicht als er lading achterop staat. Het bord moet 3 rode en 3 witte strepen hebben en 50cm x 50cm zijn.
  • In Italië is een markeringsbord altijd verplicht als er lading achterop staat. Het bord moet 5 rode en 5 witte strepen hebben en 50cm x 50cm zijn.
  • In Frankrijk is een markeringsbord verplicht als de lading meer dan 1 meter uitsteekt.
  • In Duitsland is een markeringsbord verplicht als de lading meer dan 1 meter uitsteekt. Het bord moet rood en 30cm x 30cm zijn. 

Zorg voor een goede fietshoes en fietssloten

Wanneer de fietsen achterop de camper staan vangen ze veel stof, viezigheid, eventueel zout en zon op. Om de fietsen en vooral de kettingen beter te beschermen is het verstandig een goede fietshoes eroverheen te trekken. Deze hoezen zijn niet waterdicht maar voorkomen wel veel viezigheid. En een gedegen fietslot gebruiken zowel achterop de camper als op de plekken waar je komt is geen overbodige luxe.

Voordelen wanneer je wandelschoenen meeneemt

  • Met wandelschoenen kun je langere afstanden lopen over weilanden, door de bossen en over het strand. Zo kun je heerlijk tot rust komen. 
  • Op camperplaatsen worden vaak leuke wandelingen aanbevolen. Met goede schoenen zijn die wandelingen voor jou geen probleem!
  • Als je met de camper weg bent loop je meer dan je denkt. Even water vullen, naar het toiletgebouw, een wasje draaien of op onderzoek naar waar je vuil water kun legen. Je bent geregeld aan het lopen. En dat gaat allemaal een stuk fijner op goede wandelschoenen.

Tips wanneer je wandelschoenen meeneemt

Wandelschoenen waxen

Als je vaak in een natte omgeving wandelt, is het raadzaam om je schoenen af en toe te behandelen met een waxcrème. Gebruik nooit olie of vet, want dit sluit de poriën van het leer van je schoen af. De schoen kan dan niet meer ademen. Breng de wax op schone schoenen aan.

Wandelschoenen bewaren op een droge plek

Bewaar je wandelschoenen op een droge en goed geventileerde plaats. Bijvoorbeeld in de garage en als je die niet hebt in de badkamer of bij een warmtepunt van de verwarming. Op die manier voorkom je schimmels en zijn je wandelschoenen de volgende dag droog. Haal eventueel je zolen eruit.

Wat doe jij? Pak jij de fiets en de wandelschoenen in? Of beide? Laat het weten via een reactie onderaan dit bericht ;)



profielfoto

Livcamp+ is dé ultieme reisgenoot voor camperreizen in Europa. Vraag Livcamp+ aan en ontvang direct toegang tot alle camperroutes, e-books, cursussen, themalijsten en exclusieve kortingen.

Website| Facebook| Instagram| Youtube| Pinterest

Plaats een reactie

Vul je email in om een notificatie te kunnen ontvangen.

Reacties

Er zijn geen reacties... Voeg een reactie toe.