camperplaats-de-willige-waard

Camperplaats De Willige Waard: met fraai uitzicht

Camperplaats De Willige Waard ligt op een voormalig melkveebedrijf aan de Lek. Doordat de camperplaats in het Groene Hart ligt heb je vanuit de camper een fraai vergezicht over het polderlandschap. Verder vind je er alle faciliteiten die je nodig hebt. Van douche en toilet tot fietsenschuur met oplaad mogelijkheden. Een kleinschalige camperplaats, met gezelligheid en betrokken eigenaren.

Camperplaats De Willige Waard op boerenerf

Geschiedenis van De Willige Waard

Al generaties lang houdt de familie Rijneveld een melkveebedrijf aan de Lekdijk West in Willige-Langerak. Naast melkvee werden er ook varkens, kippen en schapen gehouden. En zelfs kaas gemaakt. In 1979 hebben Gerrit en Anneke het boerenbedrijf overgenomen. En wonen sindsdien op deze mooie locatie. Nadat zij 37 jaar hard gewerkt hebben zijn ze gestopt. De melkkoeien en het jongvee zijn verkocht. Alleen de geiten zijn nog aanwezig op de boerderij. Door deze verandering is er ruimte ontstaan voor camperplaatsen.

Faciliteiten op De Willige Waard

De camperplaats beschikt over alle faciliteiten die je nodig hebt. De plaatsen zijn voorzien van stroom. En in de voormalige stal vind je een douche, toilet, afwasplaats en zelfs een ruimte om de elektrische fietsen weer op te laden. Tevens vind je een mooie zithoek in de buitenlucht en een vuurkorf om gezellige avonden samen door te brengen.

Camperplaats De Willige Waard faciliteiten

Langs Boerenerven

Camperplaats De Willige Waard is aangesloten bij het initiatief ‘Langs Boerenerven‘. De camperplaatsen hebben allemaal hun eigen verhaal en karakter maar wat ze verbindt is de prachtige landelijke omgeving en de hoge kwaliteit aan voorzieningen. De aangesloten locaties zijn van veeboer tot akkerbouwer en van bloemkweker tot hobbyboer. Alle camperplaatsen zijn bovendien het hele jaar rond geopend.

Omgeving

De camperplaats ligt in Willige Langerak, op een plek waar drie Waarden samenkomen; de Lopikerwaard, de Krimpenerwaard en de Alblasserwaard. De camperplaats ligt aan rivier de Lek en in een gebied van fraaie uiterwaarden, besloten oeverwallen, open polderland en kilometers lange lintbebouwing.

Wandelen

Er zijn vele mooie wandelroutes in deze omgeving. Bijvoorbeeld de Lopiker struinroute, een echte struinwandeling langs de Lek. De route is 18 km en duurt ongeveer 5 uur.

Fietsen

De omgeving per fiets ontdekken? Er zijn vele routes die je leiden langs wateren, bezienswaardigheden, lekkere restaurantjes en gezellige café’s. De Historische Boerderijenroute van 25 km is een echte aanrader! Want onderweg kun je stoppen bij een kaasboerderij met traditionele Goudse kaas, een ijsboerderij of een gezellig dorpscafé voor een lekkere lunch.

Contactgegevens Camperplaats De Willige Waard

Kortom, een leuke camperplaats om op je te-bezoeken-lijstje te zetten. Als je wilt reserveren kan dat via de website van Camperplaats De Willige Waard. De camperplaats is het hele jaar open.

Gerrit & Anneke
Lekdijk West 76
3411 MZ Willige Langerak (gemeente Lopik)
0182-385633 / 06-33180582 (10:00 – 22:00)
info@dewilligewaard.nl
www.dewilligewaard.nl

Camperplaats De Willige Waard contactgegevens


profielfoto
Livcamp

Website| LinkedIn | Facebook| Instagram| Youtube| Pinterest

Livcamp.nl brengt dagelijks het laatste campernieuws. Zo ga je goed voorbereid op pad en ontdek je de mooiste locaties, ben je bij de leukste events en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Reacties

Er zijn geen reacties... Voeg een reactie toe.