Langs Boerenerven: met de camper een rondje door Nederland
2 min. leestijd

Langs Boerenerven: met de camper een rondje door Nederland

Een nieuwe formule: Met de camper langs boerenerven en tevens een mooi rondje door Nederland. Truus, initiatiefneemster van ‘Langs boerenerven’ wil de boer weer in een positief daglicht zetten. Na al die negativiteit in het nieuws wil ze laten zien wat de boer, de natuur en het platteland in Nederland te bieden heeft.

“De camperaars die bij ons overnachten komen graag bij ons in de kas kijken. En ze gaan ook graag met de machines mee het land op om foto’s te maken. Er is zoveel interesse in natuur. En wij kunnen dat allemaal bieden’.

Langs boerenerven logo

Hoe het begon…

Enige tijd geleden besloten Nico en Truus een camperplaats te starten naast het bedrijf. Het is in eerste instantie een grote investering geweest. Vanuit de NKC hoorden zij dat het 1 a 2 jaar duurt voordat je van naamsbekendheid kunt genieten. Nico en Truus gingen daarom op zoek naar andere mogelijkheden om meer camperaars te trekken.

Truus kreeg regelmatig de vraag van haar gasten of zij een leuk rondje door Nederland kende. En dat bracht haar op ideeën. Er zijn wel meerdere camperplaatsen bij boerenerven te vinden. Maar er is nog geen route. En zo ontstond het idee van een route ‘Langs boerenerven’.

“We zijn nog niet bij elkaar geweest, maar toch is iedereen vol vertrouwen ingestapt. Elly van Wenum heeft onze website gemaakt, Willy Nagel van ‘Vecht en Weide’ heeft het logo ontworpen en Ellen de Feijter van de camperplaats in Zaamslag doet de financiën. Met elkaar maken we er iets moois van”.

Langs boerenerven met de camper

Missie

Met ‘Langs boerenerven’ willen we het romantische plaatje van het platteland weer naar boven halen. We hebben zoveel te bieden. Op onze locaties vind je Asperges en schapen, maar ook tulpen en koeien. En zelfs paarden en Alpaca’s.

Onze camperplaatsen staan garant voor ruimte, rust en volop wandel- en fiets mogelijkheden voor een rondje Nederland op zijn mooist!

De formule: Langs boerenerven

‘Langs boerenerven’ gaat langs 15 camperplaatsen in een landelijke omgeving. De camperplaatsen verschillen van veeboer tot akkerbouwer en van bloemkweker tot hobbyboer…De camperplaatsen hebben allemaal hun eigen verhaal en karakter. Maar de volgende eigenschappen hebben ze gemeen:

  • De eigenaren zijn gemoedelijk en gastvrij
  • Ze hebben een ons kent ons gevoel en no-nonsens mentaliteit
  • De camperplaatsen liggen in een landelijke omgeving en de eigenaar kan er alles over vertellen
  • De camperplaatsen worden met meer dan 4 sterren beoordeeld op campercontact
  • De camperplaatsen zijn het hele jaar open
  • De camperplaatsen zijn niet-commercieel

De route ‘Langs boerenerven’

De route loopt kriskras door Nederland langs 15 boerenerven. Je kunt de route in één keer rijden. Maar je kunt de route ook opsplitsen in 2 of 3 delen, bijvoorbeeld Noord-Nederland, Midden-Nederland en Zuid-Nederland. En linksom of rechtsom, dat kun je zelf bepalen.

Langs boerenerven met de camper

Een overzicht van alle boerenerven

De camperplaatsen

1 Camperlocatie Bij Sijm
Adres: Westermiddenmeerweg 9 1775 RL, Middenmeer

2  Camperplaats de Braamberg
Adres: Murnserdyk 48, 8573 WP Mirns

3 Hoeve Noordveld
Adres: Oudebildtdijk 6 9078 WG, Ouwe Syl

4 Camperplaats Op Streek
Adres: Streekweg 4 9591 VM Onstwedde

5 Camperplaats de Nijenhaer
Adres: Nijenhaerweg 25 7588 RA Beuningen

6 Camperlocatie Scheers’hoeve
Adres: Hogestraat 9a 8191 LL Wapenveld

7 Boerderij Groot Westerveld
Adres: Leemweg 2 3784 KD, Terschuur

8 Camperplaats de kleine Geest
Adres: De Geest 3 5439 NJ Linden

9 Camperplaats onder het Eindt
Adres: Baarloseweg 15 A 5988 NL Helden

10 Camperlocatie de Spekdonken
Adres: Heikesestraat 8A 5512 PA, Vessem

11 Akkerbouwbedrijf Familie de Feijter
Adres: Zaamslagsedijk 6 4543 NG Zaamslag

12 Camperplaats de Groot
Adres: A.M.A. van Langeraadweg 9, 3381 LB Giessenburg

13 De Willige Waard
Adres: Lekdijk West 76, 3411 MZ Willige Langerak

14 Vecht & Weide
Adres: Dammerweg 5C, 1383 HT Weesp

15 Decemberhoeve
Adres: IJweg 1391 2152 NB Nieuw Vennep

Meer ontdekken?

Word lid van Livcamp en ontvang direct toegang tot onze exclusieve ledenomgeving. En met jouw bijdrage help je ons het platform verder te ontwikkelen.

Over de schrijver
Mijn camper avontuur begon in 2014. Ik nam ontslag, zegde mijn huur op, verkocht bijna al mijn spullen en ging met de camper voor onbepaalde tijd op reis. "Ik wilde écht leven, een ander leven. Ik wilde niet elke dag naar dezelfde plek gaan, dezelfde mensen zien en elke dag hetzelfde werk doen. Ik zocht interessante uitdagingen."
Betsy Geschiere-Ruardij
Door

Betsy Geschiere-Ruardij

op 03 Jun 2021

Goedemorgen, Op het kaartje zie ik, dat de Noordoostpolder nog ontbreekt. Op ons erf ontvangen wij graag campers. Geen verdere voorzieningen. Overnachten zoals wij dat zelf ooit in Denemarken hebben gedaan. Wij wonen op fietsafstand van o.a. Waterloopbos, Netl, Orchideeenhoeve, Orchideeenwinkel, Schokland, De Weerribben, De Wieden, etc... En ook nog eens tussen uitlopende agrarische bedrijven. Kunnen wij aansluiten?

Jack
Door

Jack

op 07 Jun 2021

Misschien is het voor veel mensen duidelijker indien op de kaart in plaats van "campertjes" nummers van de CP staan

Reactie plaatsen