Zo houd je het toilet en de vuilwatertank schoon
1 min. leestijd

Zo houd je het toilet en de vuilwatertank schoon

Het chemisch toilet en de vuilwatertank schoonmaken. Het zijn niet de leukste klusjes, maar als je ze niet doet dan wordt het nog minder leuk. En als je de juiste schoonmaakmiddelen gebruikt is het eigenlijk heel eenvoudig! En in dit geval nog milieuvriendelijk ook.

Wat is Ammovit?

Ammovit is een ecologisch additief voor het chemisch toilet en de vuilwatertank in de camper. Zo voorkom je onaangename geuren en verstoppingen.

Ammovit breekt ontlasting en etensresten af, versnelt het biologische afbraakproces en vermindert geurhinder. Het fijn korrelig middel maakt de vaste stoffen tot vloeistof en zorgt zo voor een gemakkelijke lediging.

De eindproducten zijn natuurlijke componenten en kunnen gebruikt worden voor bemesting. Maar ook geleegd worden via het conventionele toilet of afvalstation.

De voordelen van Ammovit

  • Effectief tegen onaangename geuren
  • Eenvoudig in gebruik
  • Maakt vaste stoffen vloeibaar
  • Reinigt leidingen en tanks
  • Economisch en milieuvriendelijk
  • Onbeperkt houdbaar

Hoe gebruik je Ammovit?

Gebruik afvalwatertank camper 

Met een Ammovit 1KG kun je de tankinhoud van ca. 3 m3 zuivere fecaliën of mest behandelen. Doe op een 100 liter afvalwatertank 1 maatschep (maatschep is bijgevoegd) Ammovit Mobiel in de gootsteen. Giet er vervolgens 2 liter water overheen. Net als normaal kun je de afvalwatertank (grijs water) legen in de daarvoor bestemde afvalwater stations.

Gebruik chemisch toilet camper 

Doe een halve maatschep in het chemisch toilet. Spoel na met ongeveer 1 liter water. Bij het legen van het chemisch toilet zul je zien dat de inhoud goed is afgebroken en het eenvoudig te legen is. Ammovit mobiel ecologisch is geschikt voor alle camper afvalwatertanks (grijs water) en gangbare mobiele en stationaire toiletsystemen (zwart water).

Ook Ammovit gebruiken?

Ammovit

Ammovit is online te bestellen en verkrijgbaar in Ammovit 1KG verpakking en Ammovit 5KG verpakking.

Ammovit veelgestelde vragen

Hoeveel is de inhoud van één schep Ammovit?

Een schep Ammovit is 30cc.

Meer ontdekken?

Word lid van Livcamp en ontvang direct toegang tot onze exclusieve ledenomgeving. En met jouw bijdrage help je ons het platform verder te ontwikkelen.

Over de schrijver
Mijn camper avontuur begon in 2014. Ik nam ontslag, zegde mijn huur op, verkocht bijna al mijn spullen en ging met de camper voor onbepaalde tijd op reis. "Ik wilde écht leven, een ander leven. Ik wilde niet elke dag naar dezelfde plek gaan, dezelfde mensen zien en elke dag hetzelfde werk doen. Ik zocht interessante uitdagingen."
Reactie plaatsen