wat-kost-een-camperverzekering

Wat kost een camperverzekering?

Je gaat met de camper op reis. Lekker de vrijheid tegemoet. Tijd voor jezelf. En daar naar toe waar jij naar toe wilt. Lekker nergens aan denken. En zeker niet aan de kosten van je camperverzekering. Want dat heb je vooraf goed geregeld. Je kunt daardoor vrij en onbezorgd op reis. Dus voordat je je camperverzekering afsluit en op reis gaat wil je het volgende weten…

Is een camperverzekering vergelijkbaar met een autoverzekering?

In zekere zin wel. Net als bij een autoverzekering is een WA verzekering verplicht. Eventueel kun je deze verzekering met beperkt casco of vol casco uitbreiden. Je bent dan in meerdere situaties verzekerd. En je zult minder snel kans lopen op hoge uitgaven bij een aanrijding of pech. Echter zijn de kosten van een camperverzekering niet gelijk aan een autoverzekering. Een camperverzekering is een stuk goedkoper omdat men ervan uitgaat dat je per jaar minder kilometers rijdt met een camper dan met een auto en dus veel minder risico loopt.

Waar hangen de kosten van de camperverzekering vanaf?

De premie van een camperverzekering hangt af van een aantal factoren. De premie, dat bedrag wat je maandelijks, per kwartaal of per half jaar betaald aan verzekering, hangt af van: 

  • je postcode, oftewel het risicogebied
  • de waarde van de camper
  • het gewicht van de camper
  • het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd
  • het soort camperverzekering

De kosten van een camperverzekering hangt dus onder andere af van je postcode. Woon je in de randstad dan loopt je een hoger risico op inbraak of een aanrijding dan op het platteland. 

De waarde van je camper bepaald mede de hoogte van je premie. De waarde van je camper is namelijk het bedrag dat maximaal kan worden uitgekeerd bij total loss. 

Daarnaast is het gewicht van de camper van belang. Want hoe zwaarder de camper hoe groter de ravage kan zijn bij een ongeval en hoe meer de verzekeringsmaatschappij moet uitkeren. 

Heb je met de auto meerdere schadevrije jaren opgebouwd? Dan kunnen deze schadevrije jaren meetellen voor je camperverzekering en ontvang je tot wel 80% korting op je premie. 

Tot slot hangt de premie af van het soort camperverzekering die je afsluit. Alleen een WA-basisdekking is een stuk goedkoper dan een beperkt casco en vol casco. Want bij de 2 laatstgenoemde verzekeringen ben je in meerdere situaties gedekt voor onvoorziene kosten. Daarnaast kun je op de 3 bovengenoemde soorten camperverzekering nog uitbreidingen toevoegen, bijvoorbeeld een inzittendenverzekering, inboedelverzekering en verhuur verzekering. Door deze uitbreidingen toe te voegen zullen de kosten van de camperverzekering omhoog gaan.

Wat kost een (gemiddelde) camperverzekering?

De gemiddelde kosten van een camperverzekering liggen tussen de € 500 en € 2.400 euro per jaar. Een WA-dekking kan al vanaf 500 euro per jaar. Een WA+beperkt casco kost ongeveer € 1.400 en een All Risk € 2.400. Hoe meer je verzekerd, hoe hoger het risico voor de verzekeringsmaatschappij, hoe hoger de kosten van jouw camperverzekering.

Besparen op je camperverzekering

Je kunt op 2 manieren besparen op je camperverzekering. Ten eerste door het aantal schadevrije jaren van je auto door te geven. Zo kun je tot wel 80% no-calim korting ontvangen. Daarnaast kun je het bedrag van je premie verlagen door het eigen risico te verhogen. Het eigen risico is het bedrag dat je jezelf moet betalen bij schade en/of pech. 

Camperverzekeringen vergelijken?

Bij het vergelijken is het belangrijk dat je eerst naar de voorwaarden kijkt die jij in je camperverzekering wilt hebben. Denk aan het aantal inbegrepen kilometers, het aantal aaneengesloten reisdagen, de inboedel en de waarde waartegen je de camper wilt verzekeren. Heb je voor jezelf helder aan welke voorwaarden jouw camperverzekering moet voldoen? Ga dan op deze voorwaarden alle premies van camperverzekeringen vergelijken. 

Weet jij al aan welke voorwaarden jouw camperverzekering moet voldoen? Bereken de kosten van je camperverzekering, en ontvang vrijblijvend een passende offerte.

Heb jij nog niet helder aan welke voorwaarden jouw camperverzekering moet voldoen? Bekijk dan de camperverzekering checklist en vind de camperverzekering die bij jou past.


profielfoto

Livcamp+ is dé ultieme reisgenoot voor camperreizen in Europa. Vraag Livcamp+ aan en ontvang direct toegang tot alle camperroutes, e-books, cursussen, themalijsten en exclusieve kortingen.

Website| Facebook| Instagram| Youtube| Pinterest

Plaats een reactie

Vul je email in om een notificatie te kunnen ontvangen.

Reacties

Albert Boer | 9 juni 2024 17:30

Goedendag Wij hebben een autobus camper, leeg gewicht is 11.120 kg . Wordt gebruikt voor kamperen met gezin. Is uitsluitend voor privégebruik. Kenteken nog niet bekend. (moet nog rdw gekeurd worden) Vinnummer (chassisnummer) ZA9 B33 CCW M2B 090 Aantal zitplaatsen: 8 Hoeveel kost het om deze wa te verzekeren? vriendelijke groet, Albert Boer

Vul je email in om een notificatie te kunnen ontvangen.
Livcamp | 11 juni 2024 09:19

Hoi Albert, wat leuk dat jullie een autobus camper gekocht hebben, gefeliciteerd! Voor een offerte kun je het beste dit formulier invullen, dan weet je precies wat het gaat kosten om de autobus WA te verzekeren. https://livcamp.nl/offerte-aanvragen/