Ontdek de voordelen van een buscamper
3 min. leestijd

Ontdek de voordelen van een buscamper

De camper is nog nooit zo populair geweest. Met name de buscamper, die is met zijn wendbaarheid populairder dan ooit! Eerder was het motto: ‘Hoe groter de camper hoe meer comfort’. Nu is het: “zoveel mogelijk rijcomfort en zo min mogelijk stress onderweg.” Zeker op smalle bergwegen, in nauwe Italiaanse straatjes en in drukbezochte steden is een buscamper ideaal. Vandaar dat de buscamper de laatste jaren aan populariteit wint en nu bijna 30% van de markt bedient. 

Eerder was het motto: ‘Hoe groter de camper hoe meer comfort’. Nu is het: “zoveel mogelijk rijcomfort en zo min mogelijk stress onderweg.”

Wat is een buscamper?

Een buscamper is net als een bestelbus een ‘inbouw camper’. Dit betekent dat het interieur geplaatst wordt in de basis van een bus, bijvoorbeeld een Fiat Ducato of een Citroen Jumper. Buscampers profiteren daarmee van veilige stalen carrosserieën en vertrouwd rijcomfort. De inbouw van buscampers is vaak van het merk Pössl, maar kan ook van Globecar, Adria of Malibu zijn.

Voordelen buscamper vs camper

 5 voordelen van een buscamper

  1. Compact en wendbaar met rijcomfort
  2. Geschikt voor woon-werkverkeer
  3. Opbergruimte onder het bed
  4. Echt kampeergevoel met open schuifdeur en achterdeuren
  5. Sterke motor en zuinig in gebruik

1 Compact en wendbaar met rijcomfort

Wil je buitenlandse steden ontdekken? Op avontuur over de smalle bergwegen in Italië? Op kleinschalige campings overnachten? En parkeren voor de ingang van de supermarkt? Dan is een buscamper ideaal, want hij heeft het grote voordeel dat hij rijdt en parkeert als een personenauto. En je hebt er geen speciaal rijbewijs voor nodig.

Lengte, breedte en hoogte

De meeste buscampers zijn net als een auto 2,00 meter breed, tussen de 2,10 en 2,85 hoog en hebben een lengte tussen 5,00 en 7,00 meter. In vergelijking: de ‘witte’ camper is meestal 2,20 – 2,35 meter breed, tot 4,00 meter hoog en kan een lengte hebben van maximaal 12,00 meter. De buscamper is door haar formaten over het algemeen compacter en daardoor wendbaarder op de weg.

Handig om te weten is dat campers onder 6 meter in een parkeervak passen en op een veerboot in het goedkopere tarief vallen. Deze informatie kun je meenemen als je de lengte van een camper gaat bepalen.

Buscamper rijcomfort

2 Geschikt voor woon-werkverkeer

Een buscamper is naast een reisvakantie ook geschikt voor woon-werkverkeer of als tweede auto. De buscamper is makkelijk te parkeren en als je geluk hebt eenvoudig voor de deur zetten. En hij valt daarnaast minder op als je hem in een woonwijk parkeert, waar je meestal maximaal 3 dagen mag staan.

3 Opbergruimte onder het bed

De buscamper heeft naast de kastjes in het woongedeelte veel opbergruimte onder het bed. Deze opbergruimte is vaak  van zowel binnen als buiten te bereiken. Hier kun je gemakkelijk je campingtafel en -stoelen kwijt. In sommige campers is het zelfs mogelijk het bed op te klappen en hier fietsen of andere grote spullen te vervoeren. In enkele gevallen kun je er zelfs een tweede zithoek van maken. ‘Gewone’ campers kunnen over een grote garage beschikken. Echter zijn die alleen vanuit buiten te bereiken.

4 Echt kampeergevoel met open schuifdeur en achterdeuren

Een buscamper heeft een grote schuifdeur aan de zijkant en 2 deuren aan de achterkant. Zit je in de camper met de deuren open, dan geeft dit een heerlijk buitengevoel; koken met uitzicht, of vanuit je bed genieten van het avondzonnetje dat naar binnen schijnt.  Kortom, in de buscamper kun je genieten van de omgeving waarin je je bevindt. Een ‘gewone’ camper heeft over het algemeen minder ramen en openslaande deuren.

Buscamper kampeergevoel

5 Sterke motor en zuiniger in gebruik

De meeste buscampers zijn gebouwd op een Fiat Ducato onderstel en hebben een sterke motor. Wel zo’n fijn gevoel als je door de bergen rijdt. Daarnaast is een buscamper door zijn compactheid zuiniger in gebruik ten opzichte van een ‘gewone’ camper.

Een buscamper bekijken?

Buscamper Nederland in Culemborg is exclusief dealer van Pössl en Globecar en heeft daarnaast het merk Adria staan. Zij hebben ruim 50 modellen met verschillende indelingen in de showroom staan. Een leuk dagje uit!

Maak vrijblijvend een afspraak via het telefoonnummer 0345 – 545760 of mail naar info@buscamper.nl.

Buscamper Nederland BV

Over de schrijver
Mijn camper avontuur begon in 2014. Ik nam ontslag, zegde mijn huur op, verkocht bijna al mijn spullen en ging met de camper voor onbepaalde tijd op reis. "Ik wilde écht leven, een ander leven. Ik wilde niet elke dag naar dezelfde plek gaan, dezelfde mensen zien en elke dag hetzelfde werk doen. Ik zocht interessante uitdagingen."
Reactie plaatsen