Rondje Twente

Beleef ‘Rondje Twente’

Lijkt het je leuk om de omgeving van Twente te ontdekken? Dan hebben we een hele leuke tip! Op initiatief van Jan Benneker (Camperplaats Skop’nboer) is het ‘Rondje Twente’ ontstaan. Een route van ongeveer 120 kilometer langs de buitenring van Twente.

Het ontstaan van Rondje Twente

Jan Benneker wilde Twente meer op de kaart zetten en meer camperaars trekken. Zo kwam hij op het idee ‘Rondje Twente’. De route is actief sinds april 2023.

“Rondje Twente is een rondje toeren en verblijven op kwalitatieve camperplaatsen die zijn aangelegd op het erf van agrarische bedrijven, als alternatief voor het boeren of een aanvulling hierop. Laagdrempeligheid, gastvrijheid en het Twentse noaberschap staan hierbij centraal, alsmede het organiseren van arrangementen en activiteiten, waaronder een rondleiding bij de koeien en kalfjes op een van de boerderijen.”

Bij het ‘Rondje Twente’ zijn 5 camperplaatsen aangesloten om een mooie route te creëren en de omgeving te leren kennen. Bij de eerste camperplaats naar keuze ontvang je een stempelkaart en bij de laatste camperplaats ontvang je met een volle stempelkaart een leuk presentje!

De route ‘Rondje Twente’

De route loopt langs de buitenring van Twente en is het hele jaar door te rijden. Je mag zelf kiezen bij welke camperplaats je start en bij welke camperplaats je eindigt. Zo mag je dus ook kris kras de camperplaatsen bezoeken. De duur van de ronde bepaal je ook zelf. De ene camperaar doet er een week over, de andere camperaar maakt er gerust 2,5 week van. Wil je Twente echt leren kennen? Dan adviseren de camperplaats-eigenaren minimaal 2 nachten per camperplaats, zodat je de tijd hebt om de 3 highlights bij iedere camperplaats te bezoeken.

De camperplaatsen ‘Rondje Twente’

In de route zijn 5 camperplaatsen opgenomen. Deze camperplaatsen liggen in de buitenste ring van Twente, zijn het hele jaar open, hebben goede reviews, beschikken over sanitair en een verharde ondergrond. Daarnaast zijn ze allemaal gelegen op het erf van een agrarisch bedrijf.

Dit zijn de 5 deelnemende camperplaatsen:

 1. Skop'n boer
 2. De Bentelose Esch
 3. De Bosweide
 4. Reensboer Recreatie
 5. Camperplaats Sploder Stea

Skop’nboer

Skop’nboer wordt beheerd door Jan en Sandra Benneker. De camperplaats  beschikt over 25 plaatsen en is landelijk gelegen aan de Ruhenbergerbeek. Je vindt hier rust, ruimte en gemoedelijkheid.

Dit zijn de 3 highlights van de camperplaats Skop’n boer:

 1. Natuurgebied Het Lutterand
 2. Natuurgebied Vliegveld Twente
 3. Landgoed Singraven met watermolen

De Bentelose Esch

De Bentelose Esch is een campercamping omgeven door mooie natuurgebieden met volop fiets en wandelmogelijkheden of om hapje te eten of drinken. Ook op deze campercamping zijn 25 verharde plaatsen aanwezig zodat men in de winter onbezorgd kan staan. Het sanitair en kantine is verwarmd middels vloerverwarming en er worden regelmatig arrangementen aangeboden.

De 3 highlights van campercamping de Bentelose Esch:

 1. Wijngaard Hof van Twente in Bentelo
 2. Kasteel Twickel met o.a de tuinen
 3. Museum Buurtspoorweg in Haaksbergen met stoomtrein van Haaksbergen naar Boekelo

De Bosweide

De Bosweide biedt plaats aan 25 campers. Het ligt in een rustige en bosrijke omgeving aan de voet van het Nationaal park De Sallandse Heuvelrug. Het is centraal gelegen tussen de dorpen Haarle, Hellendoorn en Nijverdal.

Dit zijn de 3 highlights can camperplaats de Bosweide:

 1. De Paarse Poort, buitencentrum De Sallandese Heuvelrug
 2. Memory Vrijheidsmuseum Nijverdal
 3. Palthetoren op de Sprengenberg

Reensboer Recreatie

Reensboer Recreatie ligt in het Twentse dorpje Geesteren, 1,5km vanaf de dorpskern en vlakbij de Duitse grens. De camperplaats is opgericht in mei 2021 door Desiree en Edwin Lohuis en beschikt over 24 staanplaatsen en 2 knusse trekkershutten.

Dit zijn de 3 highlights van de camperplaats Reensboer Recreatie:

 1. natuurreservaat Engbertsdijkvenen
 2. natuurreservaat Springendal
 3. kunststadje Ootmarsum

Camperplaats Sploder Stea

Camperplaats Sploder Stea ligt tussen de boerderijen aan de voet van de Holterberg de camperplaats omvat 25 royale staanplaatsen en is in het voorjaar van 2021 gerealiseerd naast een actief melkveebedrijf met 120 melkkoeien, deze laten ze ook graag zien in een rondleiding.

Dit zijn de 3 highlights van de camperplaats Sploder Stea:

 1. Canadese begraafplaats
 2. dorpskern Holten
 3. uitzichtpunt Holterberg

Extra informatie over ‘Rondje Twente’

Heb je nog een vraag of wil je extra informatie over het ‘Rondje Twente’? Ga dan naar de facebookpagina Rondje Twente.


profielfoto

Mijn camper avontuur begon in 2014. Ik nam ontslag, zegde mijn huur op, verkocht bijna al mijn spullen en ging met de camper voor onbepaalde tijd op reis. "Ik wilde écht leven, een ander leven. Ik wilde niet elke dag naar dezelfde plek gaan, dezelfde mensen zien en elke dag hetzelfde werk doen. Ik zocht interessante uitdagingen."

Website| LinkedIn | Facebook| Instagram| Pinterest

Plaats een reactie

Vul je email in om een notificatie te kunnen ontvangen.

Reacties

Er zijn geen reacties... Voeg een reactie toe.