Hoe Dannis en Nancy op de mooiste plekjes terecht komen...
2 min. leestijd

Hoe Dannis en Nancy op de mooiste plekjes terecht komen...

Dennis, Nancy en hun tackel Daisy trekken er met de camper regelmatig op uit. Veel binnen Nederland, maar ook naar leuke plekjes in Duitsland, Luxemburg en België. Benieuwd hoe zijn de leukste plekken ontdekken?

Op pad met Dennis en Nancy

Onderweg maken Dennis en Nancy reisverslagen in zowel schrijf- als videovorm. De reisverslagen gaan over de camperplaatsen waar zij overnachten, maar ook over handige tips, ideeën en producten die zij onderweg gebruiken.

Hoe zij de leukste camperplaatsen vinden

In de video hieronder leggen zij uit hoe zij op de leukste plekken terecht komen. Zij gebruiken hiervoor een paar handige tools: camperplaatsen apps, de bekende boekjes en de speciale boekjes France Passion in Frankrijk en Landvergnügen in Duitsland.

"Meestal zoeken wij op gevoel. Hoe ziet de omgeving eruit? Wat is er te doen? En waar kunnen we slapen? Maar hoe vinden we die locaties dan?"

Google Maps

"Eigenlijk doen we dat gewoon met Google Maps. We kijken op de kaart en typen in de zoekbalk 'Camperplaatsen' in. Er komen dan allerlei camperplekken in die regio naar voren. Dat werkt heel erg goed."

Facebook groepen

"Er zijn diverse Facebook groepen waarin camperaars hun video's en foto's delen van waar ze zijn geweest. Je kunt zelf een lijstje aanmaken en zo diverse camperplaatsen aan je nog-te-bezoeken-lijstje toevoegen. Werkt perfect!"

Apps

"Dan heb je nog de camperplaatsen apps, zoals Park4Night, CamperContact en Livcamp. Daarvan gebruiken wij er 2.

De Livcamp app omdat dat op thema gaat. Als je bijvoorbeeld een camperplaats bij de boer. En dan ga je daar kijken wat hun suggesties zijn. En zij geven zo een aantal ideeën en kun je zelf kiezen of het bij je past. En dan kun je daarnaar toe gaan."

Uiteraard gebruiken wij ook de CamperContact app omdat daar gewoon heel veel in staat. Zowel campings als camperplaatsen en reviews van andere camperaars.

Vragen aan andere camperaars

"Een vorm die wij niet veel toepassen maar andere camperaars vaak doen is gewoon vragen aan andere camperaars die je onderweg tegenkomt. 'Waar kom je vandaan? En hoe was het daar?' En als het je iets lijkt kun je ook die kant op gaan.

Wij hebben zelf geen voorkeur voor camperplaatsen, campings, minicampings of campings bij de boer. Het ligt een beetje aan waar we zijn, wat we nodig hebben en waar we zin in hebben."

Eigen Facebook groep

Klets je graag mee over allerlei onderwerpen die met 'camperen' te maken hebben? Word dan lid van de Facebook groep, Op pad met Dennis en Nancy.

Dennis en Nancy

Dennis en Nancy

Meer leuke en handige tips volgen?

Volg je Dennis en Nancy nog niet? Ga dan naar het Youtube account Op pad met Dennis en Nancy en klik op de volg button. Als je liever artikelen leest in plaats van kijkt kun je ook naar de website Op pad met Dennis en Nancy gaan. Veel plezier met hun handige tips!

Meer ontdekken?

Word lid van Livcamp en ontvang direct toegang tot onze exclusieve ledenomgeving. En met jouw bijdrage help je ons het platform verder te ontwikkelen.

Over de schrijver
Mijn camper avontuur begon in 2014. Ik nam ontslag, zegde mijn huur op, verkocht bijna al mijn spullen en ging met de camper voor onbepaalde tijd op reis. "Ik wilde écht leven, een ander leven. Ik wilde niet elke dag naar dezelfde plek gaan, dezelfde mensen zien en elke dag hetzelfde werk doen. Ik zocht interessante uitdagingen."
Lucy
Door

Lucy

op 25 Aug 2021

zo doe ik het ook al jaren,toch heb ik nog iets bijgeleerd over de apps die je noemde fijn en nog veel reis genot

Reactie plaatsen