molkwar-friesland

Molkwerum, of zoals de Friezen zeggen: Molkwar

Verstopt in de zuidoost hoek van Friesland ligt een dromerig dorpje. Prachtige huisjes, een kerk en welgeteld 336 inwoners. Maar ook: het mooiste uitzicht over het IJsselmeer ever. Naast camping ’t Seleanstje (aan de gelijknamige straat) bevindt zich een camperplaats. Pal aan het kanaal. Even de brug over en dan dat moment dat je op de dijk over het IJsselmeer kijkt. Ik krijg er altijd weer kippenvel van.

Molkwar is de rust zelve, tussen meer toeristische plaatsen als Hindeloopen en Stavoren. Allebei ook prachtig, en prima wandelend of fietsend te doen. Molkwar heeft dat ene, waarvoor ik geen woorden kan vinden. Met de hond over de dijk, met je lief hand in hand, zwemmen in het meer, picknicken op een van de pieren of bij het sluisje.

Sinds juni 2022 heeft Molkwerum een monument. Gedurende de Tweede Wereldoorlog zijn er zo’n 220 geallieerde luchtmilitairen neergeschoten en vermist in het IJsselmeer. Een betonnen vleugel van vier meter gedenkt deze personen. De vleugel staat op de plek waar het lichaam van een Schotse piloot is aangespoeld.

Tips van Evelien: slenter over de dijk een stukje richting Stavoren. Richting het derde hek (geteld vanaf de brug) hebben enkele pieren een stukje strand. Vooral ’s ochtends vroeg en later op de avond is de rust hier van jou. Evenals de roep van het kabbelende water. Tevens: in de zomermaanden is het Bakkerswinkeltje in het dorp op gezette tijden open. De beroemde Molkwarder koeke vind je niet alleen in de supermarkt, maar ook in dit authentieke winkeltje. Echt té leuk en lekker!

De camperplaats bij ’t Seleantsje biedt plek aan 18 campers van max 8 meter. De prijs bedraagt 15,50 per nacht, exclusief toeristenbelasting en eventuele reserveringskosten. Elektriciteit is inbegrepen. Je kunt gebruik maken van alle faciliteiten op de camping, zoals douches, toiletten, speeltuin en restaurant.


profielfoto

Livcamp+ is dé ultieme reisgenoot voor camperreizen in Europa. Vraag Livcamp+ aan en ontvang direct toegang tot alle camperroutes, e-books, cursussen, themalijsten en exclusieve kortingen.

Website| Facebook| Instagram| Youtube| Pinterest

Plaats een reactie

Vul je email in om een notificatie te kunnen ontvangen.

Reacties

Er zijn geen reacties... Voeg een reactie toe.