prinsentuin-nieuw

Met prinsjes in de tuin: Prinsentuin Leeuwarden

Jaaa, we hebben geluk! Als we aankomen bij de camperplaats aan de Wissesdwinger in Leeuwarden blijken beide plaatsen bezet te zijn, maar de voorste camper staat op punt van vertrekken. En laten we nu net deze plek de mooiste vinden!

De Prinsentuin is zoals het is genoemd, een tuin/een park, aangelegd voor de prinsjes Van Nassau. Leuk weetje: onze Koning Willem Alexander stamt rechtstreeks af van deze Friese tak. Als je je been buiten de camper zet, sta je in de Prinsentuin. Zomers liggen er plezierjachten in de gracht en genieten Nederlandse en buitenlandse studenten, en uiteraard de Liwwadders, er van het buitenleven.

Maar ook: na enkele minuten wandelen sta je midden in het centrum, met winkels en winkeltjes (en het leukste winkelstraatje van Nederland!), heerlijke horeca, musea en theaters. De stad heeft zelfs een eigen Toren van Pisa, de Oldehove. Voor de kenner: Leeuwarden lijkt op Leiden, met romantische tussendoorpaadjes, prachtige oude gevels en dito kerken.

Tips van Evelien: in het stadhuis aan het Hofplein worden rondleidingen gegeven. Het stadhuis dateert van 1715 en is een rijksmonument. De prachtige kantoren, waaronder die van de burgemeester en wethouders, en de (raads)zalen zijn echt een bezoekje waard. Ook kan je de Oldehove beklimmen. De 183 ouderwetse, afgesleten smalle traptreden staan garant voor een stevige, gave work-out richting het verleden.

Het gebruik van de camperplaats aan de Wissesdwinger kost 14 euro per nacht en je mag er maximaal drie nachten verblijven. Je moet wel zelfvoorzienend zijn, er is alleen een stroomaansluiting. Er is plek voor twee campers.


profielfoto

Livcamp+ is dé ultieme reisgenoot voor camperreizen in Europa. Vraag Livcamp+ aan en ontvang direct toegang tot alle camperroutes, e-books, cursussen, themalijsten en exclusieve kortingen.

Website| Facebook| Instagram| Youtube| Pinterest

Plaats een reactie

Vul je email in om een notificatie te kunnen ontvangen.

Reacties

Er zijn geen reacties... Voeg een reactie toe.