Avontuurlijke camperreis Noorwegen

Een onvergetelijke camperreis door Noorwegen

Als je op zoek bent naar een onvergetelijke vakantiebestemming, dan is Noorwegen een hele goede keuze. Noorwegen is een van de Scandinavische landen en staat bekend om zijn prachtige landschappen en indrukwekkende fjorden. Als je een reis met de camper wil maken door Noorwegen, is dat de perfecte manier om kennis te maken met de natuur van Noorwegen.

Waarom kiezen voor een camperreis?

Een reis met de camper biedt vele mogelijkheden ten opzichte van andere manieren van reizen. Je hebt alle vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Je bepaalt zelf welke route je rijdt, hoe lang je ergens wilt blijven en waar je wilt overnachten. Op deze manier heb je de mogelijkheid om afgelegen plekken te verkennen waar je anders moeilijk zou kunnen komen. Er wordt weleens gezegd dat een camper een huis op wielen is, je hebt immers al je spullen bij je. Daarnaast kun je genieten van alle gemakken van een keuken, goed bed en je eigen badkamer. Dit maakt het reizen met een camper niet alleen praktisch maar ook erg gezellig en ontspannen. Tijdens een Noorwegen vakantie zijn er een aantal routes die je echt zou moeten afleggen om de mooiste plekken van Noorwegen te bezoeken.

De Atlantische weg

De Atlantische weg, deze spectaculaire route wordt als een van de mooiste routes ter wereld gezien. Deze route is een 8 kilometer lange weg die slingert over bruggen en eilandjes langs de kust. Tijdens deze route kun je genieten van het adembenemende uitzicht op de oceaan en de ruige natuur.

Trollstigen

Trollstigen, dit is een bergpas die bekend staat om zijn scherpe haarspeldbochten en zijn prachtige uitzichten. Deze route brengt je 850 meter hoog en vanaf hier heb je uitzicht over de bergen en watervallen. Tijdens je camperreis absoluut de moeite waard om hier een bezoekje aan te brengen.

Geirangerfjord

Geirangerfjord, dit is een van de bekendste fjorden in Noorwegen. Deze fjorden staan zelfs op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Deze smalle fjord wordt omringd door hoge bergen en prachtige watervallen. Een camperreis door dit gebied geeft vele mogelijkheden om te wandelen, varen of gewoon te genieten van het uitzicht.

Campings in Noorwegen

Je zult uiteindelijk ook ergens moeten overnachten. Het meest praktische is een camping, hier heb je alle voorzieningen bij de hand die je graag zou willen hebben. Noorwegen beschikt over vele campings waar je ook met een camper kunt overnachten. In het hoogseizoen is het wel verstandig om van tevoren te reserveren. Op deze manier ben je altijd zeker van een plekje om te overnachten.


profielfoto

Livcamp+ is dé ultieme reisgenoot voor camperreizen in Europa. Vraag Livcamp+ aan en ontvang direct toegang tot alle camperroutes, e-books, cursussen, themalijsten en exclusieve kortingen.

Website| Facebook| Instagram| Youtube| Pinterest

Plaats een reactie

Vul je email in om een notificatie te kunnen ontvangen.

Reacties

Er zijn geen reacties... Voeg een reactie toe.