Dit is de populairste vakantieroute in Zuid-Duitsland
2 min. leestijd

Dit is de populairste vakantieroute in Zuid-Duitsland

De Duitse Alpenroute staat bekend als de oudste vakantieroute van Duitsland en is zeer populair onder motorrijders, camperaars en vakantiegangers. De route brengt je over berglandschappen met mooie panorama's langs de leukste bezienswaardigheden in Zuid-Duitsland.

De Route

De Duitse Alpenroute (Deutsche Alpenstraße) is ongeveer 500 km lang en slingert door Zuid-Duitsland vanaf de Bodensee tot aan de Königssee. De route is in beide richtingen gemarkeerd met bruine borden en witte letters. Als je de route aan een stuk doorrijdt dan ben je in 8 uur op de eindbestemming. Echter is er onderweg zoveel te beleven dat we je aanraden regelmatig uit te stappen. Mocht je de omgeving echt willen ontdekken dan kun je er gerust een week over doen.

Voor camperaars die van gemak houden

Voor camperaars die van gemak houden hebben wij een kant-en-klare camperreisgids gemaakt. Deze gids brengt je langs de hele Duitse Alpenroute en laat je op de mooiste plekken uitstappen. De route is opgesplitst in 6 etappes en 7 overnachtingen. Je kunt natuurlijk een overnachting overslaan of juist een extra overnachting inlassen. Die vrijheid behoud je natuurlijk altijd zelf! Deze route is een mooie basis om mee te beginnen.

De gids is inclusief GPS-route in Google Maps.

De Duitse Alpenroute met de camper

Camperroute De Duitse Alpenroute

De Duitse Alpenroute is beschikbaar in de ledenomgeving voor alle Livcamp leden (Avontiers en Vrije Vogels). Net als alle andere camperroutes. Ben je geen lid? Dan kun je de e-gids voor € 7,50 in de Livcamp webshop aanschaffen. 

Meer ontdekken?

Word lid van Livcamp en ontvang direct toegang tot onze exclusieve ledenomgeving. En met jouw bijdrage help je ons het platform verder te ontwikkelen.


Over de schrijver
Mijn camper avontuur begon in 2014. Ik nam ontslag, zegde mijn huur op, verkocht bijna al mijn spullen en ging met de camper voor onbepaalde tijd op reis. "Ik wilde écht leven, een ander leven. Ik wilde niet elke dag naar dezelfde plek gaan, dezelfde mensen zien en elke dag hetzelfde werk doen. Ik zocht interessante uitdagingen."
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down