Oostenrijkse snelweg

Dagvignet Oostenrijk. Nieuw sinds 2024!

Per 1 januari 2024 is een eendagsvignet voor de Oostenrijkse snelwegen beschikbaar... Dit vignet is een aanvulling op de bestaande Oostenrijkse vignetten van 10 dagen, 2 maanden en een heel jaar. Het nieuwe eendagsvignet is 24 uur geldig en ideaal voor camperaars die op doorreis zijn naar Italië, Slovenië, Kroatië en de Balkan.

Waarom een 1-dagvignet?

Het nieuwe 1-dagvignet is voor 24 uur geldig en goedkoper dan het 10-dagenvignet. Daarmee komt de regering de Europese Unie tegemoet, die vindt dat dagtarieven onderdeel van het aanbod moeten zijn.

Voor wie is het 1-dagvignet?

Het vignet is niet alleen handig voor camperaars die op doorreis zijn naar Zuid-Europa en de Balkan, maar ook voor reizigers die langer dan 10 dagen onderweg zijn. Twee keer een 1-dagvignet is goedkoper dan 1 keer het 2 maanden vignet.

Echter, als je maximaal een week in Oostenrijk op vakantie gaat en in de 10 dagen alleen van plan bent je auto te gebruiken om het land in en uit te rijden, is het vignet voor 10 dagen nog steeds goedkoper dan twee losse 1-dagsvignetten.

Oostenrijkse vignetten aanschaffen

Sinds 1997 is voor alle auto’s en motorvoertuigen een vignet verplicht op de Oostenrijkse snelwegen en S-wegen. De inkomsten van deze vignetten wordt besteed aan het onderhoud van het wegennetwerk in Oostenrijk. Heb je geen vignet en rij je op de Oostenrijkse snelweg? Dan betaal je een boete van € 120,-

In de eerste jaren kocht je een vignet sticker die je op de voorruit plakte. Tegenwoordig (sinds 2018) is dat niet meer nodig en kun je alles digitaal regelen. Zo hoef je niet meer de weg af naar een tankstation, hoef je niet meer in de rij te staan en ook geen sticker meer te plakken. Je regelt nu alles online via Vignet Oostenrijk.


profielfoto

Livcamp+ is dé ultieme reisgenoot voor camperreizen in Europa. Vraag Livcamp+ aan en ontvang direct toegang tot alle camperroutes, e-books, cursussen, themalijsten en exclusieve kortingen.

Website| Facebook| Instagram| Youtube| Pinterest

Plaats een reactie

Vul je email in om een notificatie te kunnen ontvangen.

Reacties

Livcamp | 21 november 2023 19:22

Voor een campers boven de 3.500 kilo betaal je met een zogenaamde Go-Box per afgelegde kilometer. De box is niet meer dan een babyblauw kastje wat je moet aanbrengen op je voorruit.(let goed op de instructies) Dit kastje krijg je in bruikleen van de ASFINAG (de Oostenrijkse wegbeheerder) daarvoor betaal je eenmalig 5 euro administratiekosten. De Go-box kun je overal kopen waar je het bord ziet met “Go- Vertriebsstelle: ziet staan. Daar kun je ook gelijk het prepaid tegoed kopen. Op de kaart moet minimaal 75 euro worden geladen. De Go-box kun je al in Duitsland net voor de grens met Oostenrijk kopen bij de grotere tankstations langs de autobaan.

Vul je email in om een notificatie te kunnen ontvangen.
Juan | 21 november 2023 17:24

Ik mis weer eens de categorie boven 3500 kg. Het wordt gepresenteerd als “voor iedereen”. Dus wie het weet mag het zeggen.

Vul je email in om een notificatie te kunnen ontvangen.