Handige checklist voor vertrek

Het is mij al eens overkomen. De hele camper ingepakt, camper gestart en toen... Toen trok ik de hele stroompaal omver omdat de elektriciteitskabel nog ingeplugd was. Oeps, op zo'n moment hoop je dat niemand je ziet! En dat je de 'checklist voor vetrek' had doorgenomen.

Neem een checklist door voor je vertrekt

Om dit te voorkomen is het handig een checklijstje bij de hand te hebben. Hieronder het lijstje dat ik elke keer doorneem voordat ik wegrij. Het lijstje ligt bij mij in het dashboard zodat ik het altijd bij de hand heb als ik ga vertrekken.

Camper checklist voor vertrek

 • Alles opruimen en goed wegzetten in de kastjes, zorg voor een goede gewichtsverdeling
 • Losse spullen opruimen zodat het niet gaat verschuiven tijdens het rijden
 • Alle kasten sluiten
 • Koelkast op slot zetten
 • Tv-schotel indraaien
 • Luifel indraaien
 • Ramen sluiten, vergeet daarbij niet het dakraam en toiletraam
 • Elektriciteitskabel loskoppelen en opbergen
 • Gasfles(sen) dichtdraaien.
 • Fietsen op de fietsendrager zetten/ of in de garage
 • Bandenspanning controleren
 • Oliepijl, ruitenvloeistof checken
 • Afval weggooien in de daarvoor bestemde containers
 • Eventueel levellers / wielkeggen eronder weghalen en inpakken
 • Grijswater legen
 • Chemisch toilet legen
 • Eventueel schoon drinkwater vullen

Meer ontdekken?

Word lid van Livcamp en ontvang direct toegang tot onze exclusieve ledenomgeving. En met jouw bijdrage help je ons het platform verder te ontwikkelen.


Over de schrijver
Mijn camper avontuur begon in 2014. Ik nam ontslag, zegde mijn huur op, verkocht bijna al mijn spullen en ging met de camper voor onbepaalde tijd op reis. "Ik wilde écht leven, een ander leven. Ik wilde niet elke dag naar dezelfde plek gaan, dezelfde mensen zien en elke dag hetzelfde werk doen. Ik zocht interessante uitdagingen."
Reactie plaatsen