buscamper-als-half-integraal

Challenger Combo X150: kruising tussen buscamper en half-integraal

Compacte campers zijn op dit moment enorm populair. En daar wordt op ingespeeld. Challenger komt met een nieuw concept; het gemak van een buscamper en het comfort van een half-integraalcamper. De Challenger Combo X150 is een combi van een gesloten bestelwagen met compacte buitenafmetingen. Met een half-integraal opbouw met het wooncomfort van een camper. Het beste van twee werelden, dat vooral jongeren moet inspireren.

De Challenger X150

De Challenger X150 is gebouwd op een Fiat-Ducato en heeft een lengte van 6 meter. De breedte is slechts 2,10 meter. De afmetingen van een compacte buscamper, maar het wooncomfort van een half-integraal camper. Daarnaast heeft het model een stoere uitstraling, met matzwart aluminium velgen en een zwart-witte carrosserie.

De uitstraling van een auto, de afmetingen van een van en een geweldige leefruimte, dat is een combo…

De binnenkant

Challenger combo X150

De plattegrond van de Challenger combo X150

 

De zitgroep

De binnenkant is verrassend. Als je binnenkomt zie je een royale zitgroep met tegenover elkaar liggende langsbanken waar men tot maximaal 7 personen comfortabel kan zitten. De tafel is inklapbaar en het dakraam zorgt voor lichtinval. Wanneer je weer op pad gaat kun je de zitbanken ombouwen tot 2 zitplaatsen in rijrichting met een gordel. Je kunt met 4 personen op reis.

Leefruimte in de Challenger Combi X150

 

Het bed

Om ruimte te besparen is er geen vast bed geplaats, maar een hefbed van 1,90 x 1,40. Het hefbed vind je boven de zitgroep. Onder het hefbed kan van de zitgroep ook nog een tweepersoonsbed gemaakt worden. Hierdoor ontstaat een stapelbed voor maximaal vier personen. Lekker knus!

Hefbed in de Challenger Combi X150

 

De Keuken

Naast de zitgroep staat een compact keukenblok. Tegenover het keukenblok vind je een enorme koelkast van 134 liter. Voor velen een leuk pluspunt.

Keuken in de Challenger Combi X150

Het sanitair

Het sanitair bevindt zicht achterin de camper over de hele breedte. Het is een gecombineerde douche en toilet cel die je door middel van een rollo van elkaar kunt scheiden. Naast de douche vind je meerdere opbergvakjes.

Sanitair in de Challenger Combi X150

Opbergruimte

Elk voordeel heeft zijn nadeel. Door het hefbed boven de zitgroep is er geen opbergruimte in dakkastjes. En door het sanitair achterin is er geen ruimte voor een garage. De enige plek waar je spullen kunt opbergen is de garderobekast. Deze staat voor de badkamer. Daar tegenover is een opbergruimte voor bijvoorbeeld campingstoelen. Deze ruimte is ook via buiten bereikbaar. De opbergruimte is dus beperkt.

Prijs van de Challenger Combo X150

De Challenger Combo X 150 is leverbaar vanaf 75.000 euro.


profielfoto

Livcamp+ is dé ultieme reisgenoot voor camperreizen in Europa. Vraag Livcamp+ aan en ontvang direct toegang tot alle camperroutes, e-books, cursussen, themalijsten en exclusieve kortingen.

Website| Facebook| Instagram| Youtube| Pinterest

Plaats een reactie

Vul je email in om een notificatie te kunnen ontvangen.

Reacties

Er zijn geen reacties... Voeg een reactie toe.