camperplaatsen-vinden-1-2560x1100.jpg

Op zoek naar leuke bestemmingen? Zo pak je dat aan!

Als camperaar ben je altijd weer op zoek naar nieuwe camperplaatsen en bestemmingen. Maar hoe pak je dit nu het beste aan? En op welke manieren kun je de camperplaatsen en bestemmingen vinden die bij jou passen? In dit artikel vind je een paar handvaten.

Met de camper overnachten

Je kunt met de camper op verschillende plekken overnachten. Dit kan zowel een camping, een camperplaats als een parkeerplaats of een wildkampeerplaats zijn. Of je mag wildkamperen hangt af van de regelgeving van het desbetreffende land.

Overnachten op een camping

Een camping vind je via een van de vele campinggidsen, via de Livcamp app maar ook via leuke blogs op internet. En natuurlijk ook via gesprekken met mede camperaars die vertellen over hun reizen en bestemmingen.

Een camperplaats vinden

Een camperplaats vinden kan op verschillende manieren, het is maar net wat jouw voorkeur heeft. Zo kun je camperplaatsen vinden in reisboekjes, campergidsen en camperplaatsen apps. Maar ook via een praatje met andere camperaars kom je al snel op mooie bestemmingen terecht.

Themalijsten

Op het Livcamp platform vind je leuke themalijsten van camperplaatsen met een gedeeld thema. Bijvoorbeeld gratis camperplaatsen in Nederland, camperplaatsen bij een jachthaven, camperplaatsen met een vuurkorf, camperplaatsen bij het bos, camperplaatsen met wellness faciliteiten of bijvoorbeeld camperplaatsen onder 10 euro. Een leuke manier van zoeken als je op zoek bent naar een bepaald thema.

Landen met een leuk concept

Er zijn Europese landen die een nationaal concept hebben waarbij meerdere camperplaatsen zijn aangesloten. Zo vind je in Frankrijk bijvoorbeeld France Passion, in Duitsland Landvergnügen, in Engeland Brit Stops en in Italië Agricamper Italia.

France Passion
Via France Passion kun je overnachten bij boeren, wijnboeren en handwerkers. Je mag hier 24 uur gratis overnachten mits je in het bezit bent van het France Passion Stopover Map voor € 30,-. En je kunt er tevens genieten van heerlijke locale producten.

Landvergnügen
Bij aanschaf van de Landvergnügen camperplaatsgids voor € 50,- ontvang je een jaarvignet en een lidmaatschapskaart. Hiermee ben je bij meer dan 1.300 Duitse boerderijen welkom. Op de boerderijen ontvang je een rondleiding en kun je genieten van verse en locale producten.

Brit Stops
Als je beschikt over het Brit Stops gids voor € 33,- mag je gratis overnachten bij meer dan 1.000 landelijke pubs, boerderijwinkels, wijngaarden, brouwerijen en ambachtelijke / antiekcentra. Dit zijn geen campings en beschikken niet over douches en toiletten. Maar je krijgt wel een aangenamen stop net even anders dan op een camping.

Agricamper Italia
Ruim 300 parkeerplaatsen voor campers, buscampers en caravans bij boerderijen, wijngaarden, vakantieboerderijen, restaurants en nog veel meer bijzondere plekken in heel Italië. Je hebt een jaarlidmaatschap bij Agricamper Italia voor € 35,- en kunt daarmee gratis overnachten op alle aangesloten locaties. De overnachtingsplekken vind je in de bijbehorende reisgids en in de app van Agricamper.

Livcamp app

De Livcamp app beschikt over zowel campings als camperplaatsen in heel Europa. En je kunt in de app op verschillende manieren een locatie vinden. Zoek bij jou in de buurt, op themalijst, via de zoekbalk, kaart en lijst. Ook is het mogelijk om te filteren op faciliteiten. Zo vind je precies wat je nodig hebt!

Wildkamperen met de camper

Sta je met de camper graag op plekken net buiten de gebaande paden? Dan is de Park4Night app een handige tool. Daar staan namelijke meer dan 200.000 locaties in Europa in.

Meer ontdekken? 

Word lid van Livcamp en ontvang direct toegang tot onze exclusieve ledenomgeving. En met jouw bijdrage help je ons het platform verder te ontwikkelen.


profielfoto

Livcamp+ is dé ultieme reisgenoot voor camperreizen in Europa. Vraag Livcamp+ aan en ontvang direct toegang tot alle camperroutes, e-books, cursussen, themalijsten en exclusieve kortingen.

Website| Facebook| Instagram| Youtube| Pinterest

Plaats een reactie

Vul je email in om een notificatie te kunnen ontvangen.

Reacties

Er zijn geen reacties... Voeg een reactie toe.