top-5-camperplaatsen-utrecht

Deze camperplaatsen in Utrecht wil je bezocht hebben

Deze camperplaatsen in Utrecht wil je bezocht hebben

De provincie Utrecht is de op een na kleinste provincie van Nederland. Dichtbevolkt, centraal gelegen en deels gerekend tot de Randstad. Echter is er ook veel natuur te vinden. Denk hierbij aan het Groene Hart, de Utrechtse Heuvelrug, de Oude Rijn en de Lek. Kortom, Utrecht is een leuke en levendige provincie om per camper te ontdekken.

Groene Hart

Het Groene Hart staat bekend om uitgestrekte weiden, veengebieden, schitterende plassen, meren en rivieren. Een groene oase omringd door Randsteden. Als je dit gebied met de camper ontdekt kom je onderweg historische dorpen en steden tegen, maar ook forten en boerderijen. Leuke dorpen om te bezoeken: IJsselstein, vestigingsstad Woerden, trouwstad Montfoort, glasstad Leerdam en het pittoreske dorpje Oudewater.

Utrechtse Heuvelrug

De Utrechtse Heuvelrug is ook een oase van rust net buiten de Randstad. Het natuurgebied bestaat vooral uit bossen, heides en heuvels. Leuk om te voet en per fiets te verkennen. Onderweg kom je talloze landgoederen, kastelen en gezellige dorpen en terrasjes tegen.

Top 5 camperplaatsen in Utrecht

De provincie Utrecht beschikt over ongeveer 30 camperplaatsen. Uit eigen ervaring hebben wij de volgende 5 camperplaatsen geselecteerd.

#1 Camperplaats De Willige Waard

Camperplaats De Willige Waard ligt op een voormalig melkveebedrijf aan de Lek. Doordat de camperplaats in het Groene Hart ligt heb je vanuit de camper een fraai vergezicht over het polderlandschap en knotbomen. Verder vind je er alle faciliteiten die je nodig hebt. Van douche en toilet tot fietsenschuur met oplaad mogelijkheden. Een kleinschalige camperplaats, met gezelligheid en betrokken eigenaren.

Adres
Lekdijk West 76
3411 MZ Willige Langerak (gemeente Lopik)
Website De Willige Waard


Camperplaats De Willige Waard

#2 Camperplaats Aan het Dorp 

Camperplaats Aan Het Dorp ligt aan de rand van het Groene Hart. En op fietsafstand van Utrecht, Wijk bij Duurstede en de Utrechtse Heuvelrug. De camperplaats is goed bereikbaar, met verharde ondergrond en beschikt over goede voorzieningen. Een mooie camperplaats om tot rust te komen. En om deze landelijke omgeving per fiets te verkennen.

Adres
Herenstraat 98,
3985 RX Werkhoven
Website Camperplaats Aan het Dorp

Camperplaats Aan het Dorp aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug


Pössl Nederland. Al 30 jaar specialist in Buscampers. Gevestigd in net onder Utrecht in Culemborg. Hallo vrijheid!

#3 Camperplaats Polderhaan

Camperplaats Polderhaan ligt op een voormalig melkveebedrijf, langs de Oude Rijn in het dorpje Harmelen. De camperplaats heeft uitzicht over het uitgestrekte polderlandschap te midden van het groene hart. Vanuit hier kun je op de fiets Woerden (7km) en Utrecht (15km) bezoeken. Maar ook het groene hart verkennen.

De camperplaats is in 2019 aangelegd en voorzien van alle faciliteiten die je nodig hebt. De camperplaats wordt beheerd door vriendelijke en betrokken eigenaren en is van maart tot oktober geopend.

Adres
Haanwijk 23
3481 LH Harmelen
Website Camperplaats Polderhaan

Camperplaats Polderhaan in Utrecht

Camperplaats Polderhaan langs de Oude Rijn in Harmelen

#4 Camperplaats Marnemoende

Camperplaats Marnemoende ligt bij de jachthaven met plaatsen direct aan de Hollandse IJssel. Het is hier heerlijk vertoeven als je van langsvarende bootjes houd. Verder is er een gezellig restaurant met terras aan het water. Vanuit hier kun je IJsselstein, de stad Utrecht en het groene hart verkennen.

De camperplaats beschikt over alle faciliteiten. Camperaars mogen gebruik maken van het sanitair van de jachthaven. De camperplaats is het hele jaar geopend.

Adres
Noord IJsseldijk 107b
3402 PG IJsselstein
Website Camperplaats Marnemoende

Camperplaats Marnemoende Utrecht

Camperplaats Marnemoende aan de Hollandse IJssel

#5 Camperplaats Fort Everdingen

Camperplaats Fort Everdingen ligt naast het fort met uitzicht over rivier de Lek. Verder ligt de camperplaats tussen 2 natuurgebieden waar je heerlijk kunt wandelen, Everdingerwaard en de Goilberdingerwaarden. Fietsen kun je langs de Lek en in het hele groene hart. 

De camperplaats beschikt over alle faciliteiten. Sanitair vind je in de bunker van het fort. Verder kun je er eigen gebrouwen bier en lekkernijen kopen om de dag compleet te maken.

Adres
Noodweg 2
4121 KK Everdingen
Website Fort Everdingen

Fort Everdingen camperplaats Utrecht

Fort Everdingen aan de Lek in Utrecht


profielfoto

Livcamp+ is dé ultieme reisgenoot voor camperreizen in Europa. Vraag Livcamp+ aan en ontvang direct toegang tot alle camperroutes, e-books, cursussen, themalijsten en exclusieve kortingen.

Website| Facebook| Instagram| Youtube| Pinterest

Plaats een reactie

Vul je email in om een notificatie te kunnen ontvangen.

Reacties

Er zijn geen reacties... Voeg een reactie toe.