top-5-camperplaatsen-in-noord-holland

Deze camperplaatsen in Noord-Holland wil je bezocht hebben

Waarom met de camper naar Noord-Holland? In het kort; om de molens, klompen en heel veel tulpen. En ook het eiland Texel, bekend om zijn schapen, de rust en de natuur. De provincie Noord-Holland beschikt over ongeveer 50 camperplaatsen. Wij hebben een ronde door Noord-Holland gereden en de leukste overnachtingsplekken om een rijtje gezet.

# 1 Camperplaats bij Sijm

Camperplaats bij Sijm in Middenmeer heeft een landelijke en rustige ligging vlakbij de A7. Vanaf de camperplaats kun je per fiets het polderlandschap ontdekken. Maar ook de IJsselmeerkust en Medemblik liggen op fietsafstand. 

Het mooie aan deze camperplaats zijn de rustig gelegen camperplekken, betrokken beheerders en goed verzorgd sanitair. Op de camperplaats zijn alle benodigde faciliteiten aanwezig. En de camperplaats is het hele jaar door geopend. 

Adres
Westermiddenmeerweg 9
1775 RL Middenmeer

Camperplaats bij Sijm in Noord-Holland

Camperplaats Bij Sijm in Middenmeer

#2 Camperplaats molen de Hoop

Een camperplaats op een unieke locatie naast molen 'de Hoop'. Deze korenmolen is gebouwd in 1631 en gerestaureerd in 2011-2013. Een fijne locatie om tot rust te komen. Vanaf de camperplaats kunt je met de fiets of al wandelend het omliggende polderlandschap verkennen. Ga je liever naar de zee, strand en duinen? Die liggen op slechts 5 km vanaf de camperplaats. 

De molen wordt gerund door vrijwilligers en de inkomsten van de camperplaats gaan naar het onderhoud van de molen. Omdat er geen beheerder aanwezig is, kan er niet gereserveerd worden. De camperplaats is het hele jaar geopend. 

Adres
Parallelweg 33
1756 ED Het Zand
Website Camperplaats de Molen

#3 Camperplaats Vecht en Weide

Camperplaats Vecht en Weide ligt in een landgelijke omgeving omringt door weilanden en water. Een heerlijke plaats waar je van de rust en het uitzicht kunt genieten. Maar ook een mooie uitvalsbasis om het Vecht- en Plassengebied te verkennen: Spiegelplas, Ankeveense Plassen en het Naardermeer.

De camperplaats heeft 2 locaties, één op huisnummer 5c en de andere op huisnummer 9. Onderstaande foto is gemaakt op huisnummer 5c. Beide camperplaatsen beschikken over goed verzorgd sanitair en mooie faciliteiten. 

Camperplaats Vecht en Weide Noord-Holland

Camperplaats Vecht en Weide (5c)

Adres
Dammerweg 5c & 9
1383 HT Weesp
Webstie Camperplaats Vecht en Weide

#4 Camperplaats Tulpentuin

Camperplaats Tulpentuin is van oorsprong een tulpenkwekerij. Sinds 2013 zijn camperaars op het terrein welkom. De camperplaats heeft in het seizoen een mooi uitzicht over de tulpenvelden. Vanaf de camperplaats kun je de polders van Noord-Holland ontdekken. 

De camperplaats beschikt over alle nodige gemakken: elektra, water, gratis WiFi, stortplaats voor vuilwatertank en loospunt voor het chemisch toilet. Verder kunn je gebruik maken van de douche en het toilet in het bedrijf. De plaatsen zijn ruim opgezet en daardoor ideaal voor grote campers.

Adres
Wierweg 7
1774 NH Slootdorp
Website Camperplaats De Tulpentuin

#5 Kikkerbosch

Camperplaats Kikkerbosch is een kleine recreatie-ark, camper- en aanmeerlocatie. Een idyllische plek aan de rivier de Vecht. Het is hier rustig wakker worden met fluitende vogeltjes en voorbij varende bootjes. Bij de camperplaats is het heerlijk vertoeven. Maar je kunt ook op ontdekkingstocht en het Vecht- en Plassengebied verkennen. Of een dagje de stad Amsterdam bezoeken.

Adres
Eilandseweg 7
1394 JE Nederhorst Den Berg
Website Camperplaats Kikkerbosch


profielfoto

Livcamp+ is dé ultieme reisgenoot voor camperreizen in Europa. Vraag Livcamp+ aan en ontvang direct toegang tot alle camperroutes, e-books, cursussen, themalijsten en exclusieve kortingen.

Website| Facebook| Instagram| Youtube| Pinterest

Plaats een reactie

Vul je email in om een notificatie te kunnen ontvangen.

Reacties

Er zijn geen reacties... Voeg een reactie toe.