camperplaatsen-overijssel

Camperplaatsen in Overijssel waar je wilt overnachten!

Camperplaatsen in Overijssel die je wilt bezoeken

Overijssel is één van de mooiste provincies in ons kikkerlandje. Het wordt ook wel ‘de tuin van Nederland’ genoemd, omdat je hier zoveel natuur vindt. Verder zie je hier authentiek landleven, een heuvelachtig landschap, water, heuse kastelen en zelfs wijngaarden. Daarnaast tref je hier de schilderachtige Hanzesteden, Nationaal Park Weerribben en de Sallandse Heuvelrug. Bovendien ontdekten we een aantal leuke camperplaatsen in Overijssel. Om die redenen is het een heerlijke provincie om per camper te ontdekken.

De leukste steden en dorpjes in Overijssel

We hebben een aantal leuke steden en dorpen in Overijssel voor je op een rijtje zet; Giethoorn, Ommen, Nijverdal, Enschede, Zwolle, Kampen, Ootmarsum, Kalenberg, Deventer en Paaslo. Verder vind je in deze provincie ook nog gezellige en authentieke Hanzesteden als; Deventer, Doesburg, Elburg, Hardewijk, Hasselt, Hattem, Kampen, Zuthpen en Zwolle.

Camperplaatsen Overijssel Hattem

Nationaal Park Weerribben-Wieden

Nationaal Park Weerribben-Wieden is met ruim 10.000 hectare het grootste aaneengesloten laagveenmoerasgebied van Noordwest-Europa. Een labyrint van plassen, meren, slootjes, mysterieus ogende moerasbossen, uitgestrekte rietpercelen en bloemrijke hooilanden. Bijzondere natuur die onder invloed van mensenhanden is ontstaan. 

Nationaal Park Sallandse Heuvelrug

Nationaal Park Sallandse Heuvelrug is één van de grootste aaneengesloten droge heidegebieden van Europa. Door de stuwwal en de hoogteverschillen doet het haast on-Nederlands aan. En zie je prachtige vergezichten, bos en heide. Heerlijk om doorheen te wandelen of te fietsen en een van de vele routes te volgen.

Sallandse Heuvelrug

5 leuke camperplaatsen in Overijssel

Hieronder vind je de 4 leukste camperplaatsen in Overijssel die wij hebben ontdekt. Deze camperplaatsen kun je op je-te-bezoeken-lijstje zetten!

1 Camperplaats Vechtdal, Nieuwleusen

Camperplaats met Wellness mogelijkheden.

Camperplaats Vechtdal heeft 12 ruime camperplaatsen waarvan 4 met privé hottub. Naast alle standaard faciliteiten vind je ook nog een sauna en buitendouche.

De camperplaats ligt in Nieuwleusen. In het mooie Vechtdal en aan de rand van het Reestdal. In deze natuurrijke, groene omgeving op de grens van Drenthe en Overijssel liggen maar liefst 1420 km wandelpaden op je te wachten. Ben je meer een fietser? Dan liggen er 5 routes tussen de 30 en 50 km voor je klaar. De routeboekjes vind je op de camperplaats zelf.

Een camperplaats om tot rust te komen en te genieten van wellness en natuur.

Adres
Den Hulst 20
7711 GN
Nieuwleusen

2 Camperplaats de Bosweide, Haarle

Camperplaaats de Bosweide ligt aan de westkant van de Sallandse Heuvelrug in Haarle. Een goed verzorgde camperplaats met uitstekend sanitair en vriendelijke eigenaren. Vanaf de camperplaats wandel of fiets je zo de Sallandse Heuvelrug op.

Een fijne en rustige camperplaats om de Sallandse Heuvelrug te ontdekken.

Adres
Oude Deventerweg 5
7448 RK Haarle
Overijssel, Nederland

3 Camperplaats Haamstede, Giethoorn

Camperplaats Haamstede in het Venetië van Nederland.

Camperplaats Haamstede ligt rustig gelegen aan het kanaal en op 1 kilometer van het idyllische Giethoorn. Een dorp dat gebouwd is op kleine veen eilandjes die met 176 houten bruggetjes verbonden zijn. Waan je terug in de tijd en geniet van het autoloze en gezellige dorpje. Huur een fluisterbootje en ontdek deze waterrijke omgeving per boot. Of stap op de fiets en ontdek het Nationaal Park Weerribben-Wieden.

De camperplaats Haamstede beschikt over 40 ruime camperplekken. Enkele camperplaatsen met zicht op het water. Op vrijdag en zaterdag worden er frietjes, frikandellen en kroketten gebakken op verzoek en bij de camper gebracht. Verder vind je er alle camper voorzieningen en schoon sanitair.

Een leuke camperplek om te varen, bootjes te kijken en te vissen.

Adres
Camperplaats Haamstede
Kanaaldijk 17
8355 VJ Giethoorn

4 Camperplaats Lookerland, Holten

Camperplaats Lookerland ligt aan de zuidkant van de Sallandse Heuvelrug met uitzicht op de Holterberg. Vanuit hier kun je de Sallandse Heuvelrug ontdekken of cultuur opsnuiven in de Hanzestad Deventer. Op de camperplaats vind je alle camper voorzieningen, incl Wifi, douche en toilet. Let op, het is geen rustige camperplaats. Het ligt vlakbij een weg en een treinspoor. Een alternatief voor een rustigere locatie is camperplaats Holten.

Een goed uitgeruste camperplaats om de Hanzestad Deventer en de Nationaal Park Sallandse Heuvelrug te ontdekken.

Adres
Camperplaats Lookerland
Rijssenseweg 34A
7451 RD Holten

Op zoek naar een camping in Overijssel? Boek je vakantie bij Ardoer
profielfoto

Livcamp+ is dé ultieme reisgenoot voor camperreizen in Europa. Vraag Livcamp+ aan en ontvang direct toegang tot alle camperroutes, e-books, cursussen, themalijsten en exclusieve kortingen.

Website| Facebook| Instagram| Youtube| Pinterest

Plaats een reactie

Vul je email in om een notificatie te kunnen ontvangen.

Reacties

Er zijn geen reacties... Voeg een reactie toe.