camperplaatsen-gelderland-top-5

Deze camperplaatsen in Gelderland wil je bezoeken

Ben je van plan om Gelderland te ontdekken? Als je met de camper gaat is dat zeker een goed plan! Want er zijn mooie camperplaatsen in Gelderland te vinden. Daarnaast hebben de 5 Gelderse streken (de Veluwe, de Achterhoek, Rivierenland, regio Arnhem en het rijk van Nijmegen) ons positief verrast.

Onze ervaring met camperplaatsen in Gelderland

In de zomer van 2020 hebben we een maand met de camper door Gelderland gereisd. Daardoor hebben we een aantal mooie camperplekjes ontdekt. De mooiste camperlocaties in Gelderland delen we hieronder. Deze camperplaatsen in Gelderland kun je op je te-bezoeken-lijstje-zetten!

Gelderland in het kort

In Gelderland rij je door heuvellandschap over speelse kronkelwegen langs rivieren en boomgaarden. Als je de camper parkeert en verder gaat per fiets of te voet gaat ontdekken vind je leuke klompenpaden, mooie fietsroutes, uitdagende mountainbike routes, imposante kastelen, statige landhuizen, authentieke schaapskooien en fruitbomen vol bloesem. Tenminste als je er in de lente bent. Ga je vooral om te relaxen? Ontdek dan de oevers in het land van Maas en Waal.

 

De 5 Gelderse streken met hun mooiste camperplaatsen

Gelderland bestaat uit de volgende 5 Gelderse streken: De Veluwe, de Achterhoek, Rivierenland, regio Arnhem en het rijk van Nijmegen. Per streek hebben we de mooiste camperplaatsen in Gelderland geselecteerd.

De Veluwe

Op de Veluwe vind je de Nederlandse big five: edelherten, wilde zwijnen, reeën, vossen en schotse hooglanders. Je hier uren wandelen door het beschermde natuurgebied. Maar ook de geschiedenis induiken en de Hanzesteden bezoeken.

De volgende camperplaatsen op de Veluwe raden wij aan:

1 Camperplaats IJsseldelta Marina Hattem

Camperplaats Hattem ligt in een uiterwaard van de IJssel en vastgeplakt aan de Hanzestad Hattem. Een rustige camperplaats met een leuk uitzicht over het water waar je de bootjes de haven binnen ziet varen. Vanaf de camperplaats loop je zo de Hanze stad in. Een historisch stadje met gezellige terrassen.

Op de camperplaats bij de jachthaven vind je alle voorzieningen exclusief loosput. Dit omdat de camperplaats onder water loopt bij hoogwater. 

Adres
Camperplaats IJsseldelta Marina,
Geldersedijk 20
8051 ER Hattem

2 Camperplaats Uddel

Camperplaats Ouwediek ligt midden op de Veluwe met een mooi uitzicht over de landerijen, nabij landgoed Staverden en het Uddelermeer (2km). Hardewijk en Apeldoorn liggen beide op fietsafstand (15km). Een fijne en rustige omgeving waar je heerlijk tot rust kunt komen.

Alle camper voorzieningen zijn aanwezig en in de prijs inbegrepen. Voor een camper en 2 personen betaal je 15 euro.

Adres
Camperplaats Ouwediek
Oudedijk 31
3888 MP Uddel

De Achterhoek

Bijna nergens in Nederland vind je zo’n afwisselend landschap als hier. Na elke bocht verrast het landschap je met iets nieuws. Authentieke boerderijen, kastelen, landgoederen, houtwallen en kabbelende beekjes. 

De camperplaats die wij aanraden in de Achterhoek:

3 Camperplaats Landlust, Steenderen

Camperplaats Landlust in Steenderen is een rustige campeerplek met een landelijk karakter. Vanaf de camperplaats is het 2,5 km fietsen naar het leuke dorpje Bronkhorst, een van de mooiste dorpjes in Nederland. Officieel het kleinste stadje van Nederland.😉 Doesburg en Zutphen liggen beide op 10km fietsen.

Het sanitair is nieuw (2020) en schoon! Verder vind je hier alle camper voorzieningen die je nodig hebt.

Adres
Camperplaats Landlust
Landlustweg 2
7221 BS Steenderen

Rivierenland en het rijk van Nijmegen

Ongeveer een derde deel van al het fruit dat in ons land wordt geteeld, komt uit het Rivierenland. Daarom wordt deze regio ook wel de fruittuin van Nederland genoemd. Het rijk van Nijmegen heeft alles voor een dagje uit, historie, groene stadsparken, een sfeervolle binnenstad met unieke winkels en gezellige cafés en restaurants. In deze stad kun je je eigenlijk niet vervelen.

De camperplaats die wij aanraden in Rivierenland en het rijk van Nijmegen:

4 Camperplaats De Woerdt

Camperplaats de Woerdt ligt tussen de boomgaarden op fietsafstand van Arnhem (10km) en Nijmegen (5km). Een mooie camperplaats om het Rivierenlandschap en de stad Nijmegen te ontdekken.

Op het erf vind je alle campervoorzieningen die je nodig hebt. En een overheerlijke landwinkel met gezonde en biologische streekproducten. In het voorjaar van 2021 komen er nieuwe toiletten en douches bij.

Adres
Landwinkel De Woerdt
Woerdsestraat 4
6684 DL Ressen

Regio Arnhem

De regio Arnhem en de Veluwezoom staan bekend om ‘Gelders Arcadië’. De heuvelachtige landschap en de vergezichten zorgden ervoor dat rijkere families zich hier gingen vestigen en landhuizen aanlegde met de mooiste tuinen en parken. Leuk om te bezichtigen. Maar vergeet ook niet het Nederlandse Gardameer te bezoeken bij recreatiepark Rhederlaag in Lathum.

De camperplaats die wij aanraden in de Regio Arnhem:

5 Camperplaats ‘t Eiland

Het wordt ook wel het Gardameer van Nederland genoemd. Camperplaats ’t Eiland ligt aan recreatiegebied Rhederlaag. Een camperplaats met een geweldig uitzicht over het water en dichtbij de Posbank en de Veluwezoom. Leuk voor de fietsers en mountainbikers onder ons.

Adres
Jachthaven ’t Eiland
De Muggenwaard 16
6988 BX Lathum, Gelderland


profielfoto

Livcamp+ is dé ultieme reisgenoot voor camperreizen in Europa. Vraag Livcamp+ aan en ontvang direct toegang tot alle camperroutes, e-books, cursussen, themalijsten en exclusieve kortingen.

Website| Facebook| Instagram| Youtube| Pinterest

Plaats een reactie

Vul je email in om een notificatie te kunnen ontvangen.

Reacties

Linda | 27 oktober 2023 13:15

Erg leuk om de filmpjes te kijken om een goed idee op te doen!! En leuke beschrijving erbij ! Op naar de volgende 5 in Noord-Holland? Of Zeeland?

Vul je email in om een notificatie te kunnen ontvangen.
sorgelakhanakp9z5+1kk6oq5i6tlu@gmail.com | 24 mei 2024 14:34

sorgelakhanakp9z5+1kk6oq5i6tlu@gmail.com

Camperplaats Landlust in Steenderen. – Campertraveling | 27 oktober 2023 13:15

[…] Camperplaats Landlust Landlustweg 2 7221 BS Steenderen, Gelderland […]

Vul je email in om een notificatie te kunnen ontvangen.
Melanie-Otten | 27 oktober 2023 13:15

Hoi Marian en Jacques, leuk om te horen. Ik wens jullie alvast heel veel plezier op bovengenoemde camperplaatsen! Melanie

Vul je email in om een notificatie te kunnen ontvangen.
Marian van Oers-Roubos | 27 oktober 2023 13:15

Bedankt weer voor de geweldige CP die je besproken hebt. wij gaan er zeker meerdere zelf eens ervaren. Hartelijke groet, Marian en Jacques van Oers-Roubos

Vul je email in om een notificatie te kunnen ontvangen.