camperplaatsen-drenthe

Deze camperplaatsen in Drenthe wil je gezien hebben

Waarom met de camper naar Drenthe? Drenthe is dé fietsprovincie van Nederland! Met 1.700 kilometer aan fietspaden kun je hier dagen rondfietsen. Verder tref je hier 3 Nationale Parken en dus volop natuur! En niet te vergeten de hunebedden. Drenthe telt bijna 200 camperplaatsen. Wij hebben een ronde door de provincie gereden en de leukste overnachtingsplekken hieronder op een rijtje gezet.

#1 Camperpark Nuuverstee

Aan de rand van het gezellige dorp Borger (centrum 900 meter) en op 500 meter van de uitgestrekte Drentse bossen vindt u Nuuverstee. In een oude verbouwde boerenschuur zijn 2 vakantieappartementen gemaakt in "grootmoeders stijl". De appartementen hebben  een eigen terras. De camperplaatsen zijn half verhard en half gras. Wij beschikken over een bewegingstuin (outdoor fitness), jeu de boulesbaan, sauna (infrarood) en een hottub. Er zijn geen speelvoorzieningen voor kinderen aanwezig. Fietsenstalling is overdekt met oplaadpunten voor e-bikes.

Adres
Rolderstraat 4, 9531 TC Borger
Website camperplaats Nuuverstee

#2 Camperparc Stee in Lhee

Camperparc Stee in Lhee is slechts 6 km vanaf de A28 gelegen in het Drentse dorpje Lhee. Binnen 5 minuten bent u op de bekende Brink van Dwingeloo met haar vele faciliteiten. Ook wandelt u binnen 5 minuten  het natuurgebied "Nationaal park Dwingelderveld" in.

Camperparc Stee in Lhee bestaat uit 60 ruime, halfverharde staanplaatsen. U staat met uw camper op een grasveld, verstevigd met een kunststof grastegel. Groen, maar toch verhard! Ieder vak is 6,5 m. breed en minimaal 10 m. diep. Alle plaatsen zijn afgescheiden met een haag van ligusterboompjes. U staat beschut maar beleeft toch het weidse uitzicht over het prachtige Drentse es-landschap. Op het terrein vindt u vele soorten fruitbomen en passende beplanting. Het gehele terrein is geschikt voor minder-validen. Goede verharding, geen obstakels en er is een speciale toiletruimte voor minder validen. In het informatieschuurtje vindt u allerlei informatie uit de omgeving en kunt u vele leesboeken vinden om te lenen.

Camperparc Stee in Lhee is volledig energie-neutraal, eigen stroom en geen gasaansluiting. Alle stroom wordt opgewekt door zonnepanelen op eigen daken. Een zonneboilers voorziet het sanitairgebouw van warm water. Beleef de ruimte! Bij ons is de hemel s’nachts nog echt donker. Dat wordt in Nederland steeds zeldzamer. Om lichtvervuiling te voorkomen is onze buitenverlichting voor 100% met plaatsgerichte LED-verlichting uitgevoerd.

Adres
Lhee 78, 7991 PJ Dwingeloo
Website Camperparc Stee in Lhee

#3 Camperplaats Wielens Noord-Sleen

Met uw camper naar Drenthe? Dan bent u van harte welkom op onze nieuwe camperplaats in Noord-Sleen (gemeente Coevorden). Het camperterrein met camerabewaking is van alle gemakken voorzien en is een ideale uitvalsbasis voor prachtige wandel- en fietstochten. U heeft direct aansluiting op het uitgebreide fietsknooppuntennetwerk van Drenthe en de mountainbikeroutes op het Sleenerzand.

Adres
Dorpsstraat 19 7846 AS, Noord-Sleen
Website Camperplaats Wielens Noord-Sleen

#4 Camperpark Orvelterblok

Gelegen op loopafstand van (museumdorp) Orvelte tussen bossen, essen en akkers. Op slechts 5 km. van het gezellige centrum van Westerbork Aan wandel- en fietsroutenetwerk van Midden-Drenthe Supermarkt met verse broodjes & snackbar op slechts 300 meter.

Gelegen op loopafstand van het mooie (museumdorp) Orvelte, in het midden van de driehoek Assen-Emmen- Hoogeveen, ligt Camperplaats Orvelterblok. Dé plek voor camperaars die op zoek naar rust en ruimte, in een prachtige landelijke omgeving. De camperplaats is gelegen achter onze voormalige staatsboerderij, tussen de weilanden en bossen. Er zijn 15 verharde plekken (10 x 3 m) met een grasveld per plaats van 10 x 3,5m. en een aantal kleinere onverharde plekken voor buscampers. Elke plaats is voorzien van een 10A stroomaansluiting. Tevens is er op de gehele camperplaats Wifi. Het sanitairgebouw is voorzien van toiletten, douches, (af)wasgelegenheid, minibibliotheek, waterinname en vuilwaterstort. Ook is het mogelijk om uw chemisch toilet te legen en uw afval af te voeren. De camperplaats ligt direct aan het wandelroutenetwerk van Midden-Drenthe. Op ongeveer 500m. kunt u aansluiten op het fietsroutenetwerk. Op de camperplaats liggen een aantal mooie wandel- en fietsroutes voor u klaar, of stel uw eigen route samen aan de hand van de knooppuntenkaart. Museumdorp Orvelte is gelegen op slechts 2 km. van de camperplaats, u loopt hier via de bossen of over de es naartoe. In Orvelte zijn een aantal restaurants met terras te vinden, evenals in het gezellige Westerbork, dat op 5 km. afstand ligt. In Westerbork zijn 2 supermarkten te vinden, maar u kunt voor verse broodjes en kleine boodschapjes ook terecht bij de supermarkt van Landal Orveltermarke die op loopafstand ligt. Hier kunt u ook terecht voor een terrasbezoek, snack uit de snackbar of een vers gebakken pizza.

Adres
Meester J.B. Kanweg 6 9439 TG, Witteveen
Website Camperpark Orvelterblok

#5 Camperpark De Berkenweide

Wij zijn Kees en Arina van der Boon. Wij zijn al 20 jaar camperaars en waren met onze camper veel in Drenthe te vinden. In 2018 zijn we vanuit Katwijk aan/zee op zoek gegaan naar een woning in Drenthe om ons daar definitief te vestigen. Een wens van ons was om een campercamping bij onze woning te beginnen. Op de woning met minicamping in Erica waren we op slag verliefd. De camping was van origine een nudistencamping, maar wij houden onze kleding liever aan. Rond de feestdagen is onze naam geboren. “Camperpark de Berkenweide“. Vanaf januari 2019 zijn we begonnen met het realiseren van de campercamping. De camping heeft een luxe toiletgebouw met alle voorzieningen, ook voor invaliden. Onze slogan is dan ook “het gemak van een camperplaats met de luxe van een camping” Van januari t/m mei 2019 zijn wij non-stop bezig geweest met het bouwen van het park van onze dromen. Onze vorderingen hebben wij met de wereld gedeeld via Facebook. Na veel hard werken is het park sinds 30 mei geopend!

Adres
Noordersloot 3, 7887 TC Erica
Website Camperpark De Berkenweide

#6 Camperpark Dwingelderveld

Midden in de natuur op het camperpark! Met een camper ben je vrij om te gaan en te staan waar je maar wilt. Ons camperpark biedt ruim twaalf gezellige camperplaatsen aan de bosrand, met 16 ampère stroom en een eigen serviceplaats. De camperplaatsen zijn dag en nacht toegankelijk. Het tarief voor overnachten op het camperpark is € 14,50 per nacht, exclusief elektra en inclusief toeristenbelasting. Op ons camperpark is reserveren niet mogelijk, wij hebben daardoor ook geen inzicht in de bezetting. Vroeg aanrijden is daarom aan te bevelen Omdat er veel vraag is naar camperplaatsen, mogen deze ook op geschikte plekken met elektra (qua ondergrond), op de naastgelegen camping staan. Daar is reserveren wel mogelijk maar alleen voor minimaal 3 overnachtingen. Het seizoen eindigt  maandag 25 oktober 2021. Tot 9 juli 2021 hanteren wij het ACSI tarief van € 18,00 per nacht. Vanaf 9 juli 2021 gelden de normale campingtarieven.

Camperpark Dwingelderveld

Adres
Witteveen 2 7963 RB, Ruinen
Website Camperpark Dwingelderveld


profielfoto

Mijn camper avontuur begon in 2014. Ik nam ontslag, zegde mijn huur op, verkocht bijna al mijn spullen en ging met de camper voor onbepaalde tijd op reis. "Ik wilde écht leven, een ander leven. Ik wilde niet elke dag naar dezelfde plek gaan, dezelfde mensen zien en elke dag hetzelfde werk doen. Ik zocht interessante uitdagingen."

Website| LinkedIn | Facebook| Instagram| Pinterest

Plaats een reactie

Vul je email in om een notificatie te kunnen ontvangen.

Reacties

Er zijn geen reacties... Voeg een reactie toe.