camperplaatsen-brabant

Deze camperplaatsen in Brabant wil je gezien hebben

Waarom met de camper naar Brabant? Omdat Noord-Brabant beschikt over 4 Nationaal Parken en een natuurpark: De Biesbosch, De Zoom-Kalmthoutse Heide, de Loonse en Drunense Duinen, De Groote Peel en het natuurpark Het Groene Woud. Ook vind je in Noord-Brabant historische steden als Breda, Den Bosch, Tilburg en dé designstad Eindhoven. En verder is Brabant gewoon een gastvrije en bourgondische provincie waar je heerlijk kunt eten en drinken. En waar het bovenal erg gezellig is.

De provincie telt bijna 300 camperplaatsen. Hieronder onze favoriete camperplaatsen in Noord-Brabant:

#1 Camperplaats De Rucphense Weide
#2 Camperplaats Oirschot
#3 Camperplaats De Spekdonken
#4 De Kleine Geest
#5 Blij Venneke

#1 Camperplaats de Rucphense Weide


Camperplaats De Rucphense Weide ligt tussen Breda en Roosendaal en op loopafstand van de dorpskern en de Rucphense bossen. Een mooie omgeving voor wandelaars maar vooral voor fietsers. Want het dorp staat bekend als de bakermat voor de wielersport in Nederland.

Faciliteiten
De camperplaats wordt omringd door een rij bomen met aan een kant uitzicht over de weilanden. Het is een plek waar je tot rust kunt komen. De ondergrond van de camperplaatsen is verhard en de plek is voorzien van een stroompaal en een gazon van gras. Naast deze camperplaatsen is er nog een groot grasveld met vrije plaatsen exclusief stroom. Deze camperplaatsen worden aangeboden tegen gereduceerd tarief (geen stroomkosten).

Aan het begin van de camperplaats is een camper servicepunt voor het vullen van drinkwater en voor het legen van zwart en grijs water. Er is geen sanitair gebouw aanwezig. Wel een bus met een kleine bar waar je kunt zitten en informatie kunt vinden over de omgeving.

Omgeving
De omgeving van Rucphen staat garant voor uren fietsplezier. Ontdek de omliggende dorpen en steden als Oudenbosch, Etten-Leur, Roosendaal, Breda en Bergen op zoom. Deze plaatsen liggen allemaal binnen fietsbereik. Fietsroutes liggen klaar in het informatiehokje in de bus.

Adres
Rucphenseweg 6, 4715 TD Rucphen
Website camperplaats Rucphense weide

#2 Camperplaats Oirschot

Camperplaats Oirschot

Camperplaats Oirschot ligt tussen Eindhoven en Tilburg, aan het Wilhelminakanaal en op loopafstand (1km) van het gezellige en authentieke dorp Oirschot. Oirschot heeft een levendig plein waar je rondom de Sint-Petrusbasiliek monumentale panden, restaurantjes en terrassen vindt. Een heerlijk plein om te vertoeven.

Faciliteiten
Alle camperplaatsen bevinden zich op grind. Elke camperplek heeft voor of achter de camper een strookje gras, een stroompaal en een waterkraantje. Verder is er een sanitair gebouw met afwasplaats en een ontmoetingsruimte met servicebalie. Water vullen en legen kan op één van de 2 serviceplaatsen aan het einde van de camperplaats.

Omgeving
Camperplaats Oirschot ligt aan de jachthaven en op loopafstand van het gezellige centrum. Als je langs het water richting het centrum loopt brengt de eerste brug je naar de supermarkt. Loop je even verder langs het water dan brengt de 2de brug je naar het gezellige centrum waar je een terrasje kunt pakken, maar ook smakelijk kunt dineren. 

Camperplaats Oirschot is tevens een goede uitvalsbasis om Eindhoven te verkennen. En zelfs Tilburg is op de fiets bereikbaar.

Adres
De Rijt, 5688 GR Oirschot
Website Camperplaats Oirschot

#3 Camperplaats De Spekdonken

Camperplaats De Spekdonken

De Spekdonken heeft een kleinschalig karakter en ligt tussen Eindhoven, Tilburg en de grens met België. Het ligt op het erf van een boerderij in een oneindig groene omgeving. Een plekje om tot rust te komen. We hopen in de toekomst te kunnen starten met B & B en een boerderijterras.

Faciliteiten
Op deze camperplaats heerst de Brabantse gastvrijheid en wordt je persoonlijk ontvangen. De camperplaats beschikt over 25 ruime plekken van 9X10 meter. Elke plek is voorzien van stroom en een verharde ondergrond. Verder is er een sanitaire unit met vier afzonderlijke badkamers welke bestaan uit een toilet, wastafel, douche, spiegel en stopcontacten. Daarnaast is er een informatie hoek met wandel- en fietsroutes. Bij de camper servicestation kun je grijswater lozen, het chemisch toilet legen en vers drinkwater tappen.

Op de boerderij kun je onder begeleiding meekijken bij de dagelijkse werkzaamheden van de melkveehouder. De rondleiding start elke ochtend om 10.00 uur.

Omgeving
De camperplaats ligt aan de voet van beekdal de Beerze. Een mooie omgeving om te voet te verkennen. Bij het informatiepunt kun je het Brabantse Kempen magazine gratis meenemen. Hierin staat veel informatie over deze omgeving.

De camperplaats ligt op een kleine 3 km van het dorpje Vessem. In Vessem vind je de standaard faciliteiten zoals een supermarkt en bakker, maar ook meerdere restaurants. In het dorp is ook een voormalig bierbrouwerij waar je kunt genieten van een bierproeverij of tijdens een excursie meer leert over de geschiedenis en het productieproces.

Adres
Heikesestraat 8 A, 5512PA Vessem
Website Camperplaats De Spekdonken

#4 Camperplaats De Kleine Geest

Camperplaats De Kleine Geest

Camperplaats De Kleine Geest ligt in de gemeente Cuijk en op loopafstand van de Kraaijenbergse Plassen. De camperplaats is gerealiseerd op een voormalige paardenweide in een rustige en groene omgeving.

Faciliteiten
De camperplaats bestaat uit 25 ruime, verharde plaatsen met aansluitend grasperceel. Er zijn voldoende stroomvoorzieningen aanwezig. Daarnaast is er op de camperplaats een douche- en toiletruimte. En een terras waar je kunt eten en drinken. Op het camper service station kun je grijswater lozen, cassette toilet legen en vers drinkwater vullen. Kortom, een camperplaats die van alle gemakken is voorzien.

Omgeving
Op loopafstand van de camperplaats ligt een natuurgebied waar je vogels kunt spotten en wilde paarden en koeien tegen kunt komen. Daarnaast grenst de camperplaats aan de Kraaijenbergse Plassen, een uniek stukje Nederland. Rondom dit water zijn verschillende fiets- en wandelroutes. Je kunt hier genieten van de natuur, watersport en -recreatie, prachtige dieren en de rust.

Adres
De Geest 3, 5439 NJ Linden
Website Camperplaats De Kleine Geest

#5 Camperplaats Blij-Venneke

Camperplaats Blij Venneke

Camperplaats Blij Venneke

Blij Venneke is een prachtige in het groen gelegen camperplaats nabij Eersel en niet ver van Eindhoven. In de omgeving is veel natuur en er zijn volop fiets en wandelmogelijkheden om de Brabantse Kempen te kunnen ontdekken. De vele dorpjes in de buurt bieden veel mogelijkheden voor een terras- of restaurantbezoek.

Faciliteiten
Blij Venneke heeft 25 ruime verharde staanplaatsen met ieder een eigen gazon en "tuintje". Grote plekken met veel groen eromheen, in een al even groene omgeving. De plaatsen hebben allemaal 10 Ampère elektra. Er is gratis WIFI en camerabewaking op het terrein aanwezig. Je kunt gebruik maken van het sanitair, dat te vinden is in het gebouw waar we onze tuinen ontwerpen. Het sanitair bestaat uit: 3 douches en 3 wastafels, 2 wc's binnen en 2 in een buitenunit. Verder beschikt de camperplaats over een camper servicestation met een uitstortplaats voor vuil water en voor het chemisch toilet. Verder is er een drinkwater tappunt en een afwasplaats. We hebben een serre waarin u bij slecht weer een boek kunt lezen of met anderen gezellig kunt vertoeven. 

Omgeving
Camperplaats Blij Venneke ligt in de buurt van Eindhoven en de Belgische grens. Deze omgeving is uitstekend uitgerust met fietspaden zodat je de omgeving van Brabantse Kempen kunt verkennen. De fietsknooppunten 10 en 80 liggen om de hoek. Informatie met bezienswaardigheden en fiets- en wandelroutes liggen in de serre klaar. 

De camperplaats ligt tegen een bosgebied aan, waar u kunt wandelen. 

Adres
Dalemsedijk 28, 5525 KB Duizel
Website Camperplaats Blij Venneke


profielfoto

Livcamp+ is dé ultieme reisgenoot voor camperreizen in Europa. Vraag Livcamp+ aan en ontvang direct toegang tot alle camperroutes, e-books, cursussen, themalijsten en exclusieve kortingen.

Website| Facebook| Instagram| Youtube| Pinterest

Plaats een reactie

Vul je email in om een notificatie te kunnen ontvangen.

Reacties

Er zijn geen reacties... Voeg een reactie toe.