camperplaatsen-bij-een-kitesurfspot-in-nederland

Camperplaatsen bij een kitesurfspot

Gaan jouw kitespullen mee als je met de camper op pad gaat? Dan is deze lijst echt iets voor jou! Een lijst van camperplaatsen bij een kitesurfspot in Nederland.

Mis je een leuke camperplaats bij een kitsurfspot? Laat het ons weten via een reactie onderaan dit artikel.

Camperplaatsen bij een kitesurfspot in Flevoland

Kitespot Bataviastrand

Bataviastrand ligt bij Lelystad en kenmerkt zich vanwege haar uitstekende ligging aan het Markermeer met vrijwel altijd gunstige wind. Dit strand is uitstekend geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde kitesurfers.

Camp & Surf Markermeer

 • Camperplaats op strekdam direct aan de kitespot van het Markermeer. Er zijn geen voorzieningen.
 • Adres: Markerstrekdam, 8242 Lelystad

Camperplaatsen bij een kitesurfspot in MirnsKitesurfspot in Mirns

Camperplaatsen bij een kitesurfspot in Friesland

Kitespot Mirns

De kitesurfspot in Mirns heeft ondiep en vlak water en is daardoor een perfecte kitesurfspot voor beginners en freestylers. De eerste ca. 800 meter kun je overal staan. Door deze perfecte omstandigheden en gunstige ligging voor onze Oosterburen kan het, zeker ’s zomers, erg druk worden op Mirns. 

Camperplaats De Braamberg

 • De camperplaats ligt op een verharde ondergrond voor de ingang van de camping. Voorzieningen zijn op de camping. De kitespot en het paviljoen liggen aan de overkant van de camperplaats.
 • Adres: Murnserdyk 48, 8573 WP Mirns

Kitespot Makkum

De kitesurfspot in Makkum is ondiep tot ongeveer 200 meter en daardoor een ideale spot voor beginners. Het gebied tussen de gele boeien is bedoeld voor zwemmers, blijf daar dus vandaan. De kitespot in Makkum vaarbaar tussen oktober en april. In de zomermaanden in het strand gereserveerd voor de vele vakantiegangers.

Camperplaats Makkum

 • Camperplaats bij de haven in Makkum, voorzieningen zijn aanwezig. Het is vanaf de camperplaats 2,5 km naar de kitesurfspot.
 • Adres: Workumerdijk, 8754 EZ Makkum

Kitesurfspot Stavoren

De kitesurfspot in Stavoren heeft diep water en is daarom geschikt voor gevorderde kitesurfers. Deze spot is vaarbaar van noord-west draaiend naar zuid en zuid-oost. In Stavoren mag je het hele jaar kiten.

Camperplaats Buitenhaven

 • De camperplaats bevindt zich op een prachtige locatie, vlakbij de kitesurfspot en tegenover Strandpaviljoen De Potvis. De camperplaats heeft voorzieningen.
 • Adres: Suderstrand 2, 8715 HP Stavoren

Kitesurfspot Hindeloopen

Achter de dijk van Hindeloopen vind je een toffe kitespot mét ondiep water en het hele jaar toegankelijk. Ideaal als bijvoorbeeld Workum te druk is. Je hebt hier echter geen strand.

Camping Hindeloopen

 • Op Camping Hindeloopen vind je speciaal verharde camperplaatsen direct achter de zeedijk van het IJsselmeer. De camping is voorzien van alle voorzieningen.
 • Adres: Westerdijk 9, 8713 JV Hindeloopen

Kitesurfspot Workum

Workum is een van dé hotspots in Friesland als het om kitesurfspot gaat.  In Workum mag je het heel jaar kitesurfen en het is dan ook vooral zomers een drukke spot.

Camping It Soal

 • Camping It Soal is een groot vakantiepark en ligt direct aan het IJsselmeer en de welbekende kitesurfspot. De camping is voorzien van alle voorzieningen.
 • Adres: Suderséleane 29, 8711 GX Workum

Kitespot Lemmer

Kitespot in Lemmer heeft geen stabiele wind en is daarom meer een kitespot voor ervaren kiters. In de zomermaanden zijn er veel strandgangers, waardoor je hier in de zomermaanden niet kunt kitesurfen. 

Camperplaats Lemmer Binnen

 • Op ons terrein vindt u, grenzend aan de haven, maximaal 25 camperplaatsen, allen met uitzicht over het water. De plaatsen  zijn zeer gunstig gelegen in het mooie Zuid-West Friesland.De plaatsen liggen op vijf minuten lopen van het gezellige centrum van Lemmer en het Lemster strand. U kunt gebruik maken van de douche- en toiletgebouwen, een wasserette, vuilwaterafvoer, WIFI. Ook zijn er ruim voldoende stroomaansluitingen en waterpunten.
 • Adres: Plattedijk 4, 8531 JA, Lemmer

Camperplaatsen bij een kitesurfspot in Gelderland

Kitespot Strand Horst

Kitespot Strand Horst heeft een groot wateroppervlak dat vlak en ondiep is en daardoor is het een geschikte kitesurfspot voor beginners. Het kan hier wel erg vlagerig zijn dus ga hier enkel heen met goede Noordenwind, dan zijn de condities het beste.

Camperpark Strand Horst

 • Op camperpark Strand Horst vind je vele wind- en kitesurfers. Je hebt er alle nodige basisvoorzieningen voor een leuke prijs. En er hangt een heerlijke ongedwongen sfeer.
 • Adres: Buitenbrinkweg 82, 3853 LZ Ermelo

Camperplaats Strand Horst

Camperplaatsen bij een kitesurfspot in Groningen

Kitespot Zuidlaardermeer

Kitespot Zuidlaardermeer ligt aan de noordkant van het meer tegen camping Meerwijck aan. Je treft er een ruim zandstrand, ondiep water tot 1,5 meter waardoor je bijna overal kunt staan. Er is voldoende ruimte om je kite op te laten en er is een strandpaviljoen om lekker te relaxen.

Camping Meerwijck

 • Camping Meerwijck ligt op de grens van Groningen en Drenthe en aan het water met een mooi zandstrand en een kitesurfspot. Op de camping vind je alle voorzieningen die je nodig hebt.
 • Adres: Strandweg 2, 9606 PR Kropswolde

Kitespot Blauwe Stad

Kitespot Blauwestad ligt aan de noord oost kant van het meer. Je kunt hier varen met Oosten, Zuid-Oosten en Zuiden wind. Er is een ruim zandstrand en diep water.

Camperplaats Midwolda

 • Camperplaats Midwolda is voorzien van een grasveld met drainage en stroomaansluitingen. Verder vind je er alle voorizeningen die je nodig hebt. Er is ook een paviljoen, de Waternimf, waar je lekker wat kunt eten.
 • Adres: Strandweg 1, 9681 BK Midwolda

Kitespot Schildmeer (geen officiële spot)

Kitespot Schildmeer ligt in de Zuid Oosthoek van het meer. Dit is de spot om met West, Noordwest en Noorden wind te varen. Hier bevind zich een ruim zandstrand met diep water.

Camping de Otter

 • Camping de Otter ligt op 300 meter van de kitesurfspot en heeft 6 verharde camperplaatsen. De faciliteiten die je nodig hebt vind je op de camping. 
 • Adres: Roegeweg 9, 9629 PA Steendam

Kitespot Lauwersoog

Kitespot Lauwersoog bestaat uit 2 locaties; op het Lauwersmeer en op de Waddenzee. Op het Lauwersmeer is de diepte niet altijd goed gemarkeerd waardoor het geen spot voor beginners is. Verder is er een grasveld waar je de kite op kunt laten. 

Op de Waddenzee liggen mosselbanken waardoor het board kan beschadigen. Daarnaast is de ruimte om de kite op te laten klein en staan er hekken dichtbij. Ook deze spot is daarom voor gevorderde kitesurfers. Verder moet je rekening houden met het getij, twee uur voor en twee uur na hoog water kun je bij Lauwersoog kitesurfen.

Camperplaats Lauwersmeerplezier

 • Camperplaats Lauwersmeerplezier is een kleinschalige camperplaats met ruimte voor ca.23 campers. Je hebt er een geweldig uitzicht over het meer en voorzieningen zijn aanwezig. Het is op loopafstand van de kitesurfspot.
 • Adres: Kustweg 30, 9976 VP Lauwersoog

Pössl Nederland. Al 30 jaar specialist in Buscampers. Gevestigd net onder Utrecht in Culemborg. Wij hebben altijd de grootste voorraad Buscampers van Nederland.


Camperplaatsen bij een kitesurfspot in Noord-Holland

Kitespot IJmuiderslag

IJmuiderslag heeft een van de breedste stranden van Nederland en het waait er doorgaans harder dan in de rest van Nederland. Daarnaast is de spot groot en ruim waardoor het er niet snel druk is. De spot ligt in een kom waardoor er vaak een vrij vlak gedeelte ontstaat. Ideale omstandigheden om op zee te kitesurfen.

Camperplaats Brassserie & Restaurant De IJmond

 • Locatie bij restaurant. Bij gebruik van 3-gangen-diner is de overnachting gratis.
 • Adres: Seinpostweg 40, 1976 BT IJmuiden

Camperplaatsen bij een kitesurfspot in Zeeland

Kitespot Brouwersdam

Kitespot Brouwersdam is een van de populairste kitesurfbestemmingen in Nederland voor zowel beginners als gevorderden. De kitespot heeft een mega brede zandvlakte en het is daardoor niet alleen een hotspot voor kitesurfers, maar ook voor kite-buggy-en, landboarden en blowkarten. De spot is vaarbaar met NNW wind en het hele jaar open. 

Camperplaats Brouwersdam

 • Camperplaats Brouwersdam biedt plaats aan 53 campers met een lengte tot maximaal 13 meter! De camperplaats ligt aan het begin van de Brouwersdam tussen het Grevelingenmeer en de Noordzee in Zeeland. Het gezellig dorpje Scharendijke en het strand is op loopafstand van de camperplaats. Alle voorzieningen zijn aanwezig.
 • Adres: Kuijerdamseweg 39, 4322 NM Scharendijke

Kitespot Vrouwenpolder

Op de Kitespot Vrouwenpolder is er bij hoogwater vaak een ondiepe lagune en ideaal voor beginners en freestylers. Bij laagwater is er geen lagune en ga je de zee op. Dan is de spot fijner voor gevorderde kiters. Er worden op deze spot veel kitesurflessen gegeven dus het kan er druk zijn. 

Camperpark Zeeland

 • Camperpark Zeeland ligt op korte afstand van de Noordzeestranden, de kitesurfspot, de Veerse Gatdam en de Oosterscheldekering. Het camperpark beschikt over ruim 100 camperplaatsen met voorzieningen.
 • Adres: Campensweg 5, 4493 Kamperland

Camperplaatsen bij een kitesurfspot in Zuid-Holland

Kitespot Hoek van Holland

Kitesurfspot Hoek van Holland in Zuid-Holland is een kleine en rustige kitespot. Het strand is vooral voor badgasten, maar tussen Beachclub Royal en de Globetrotter mag je met de kite het water in en uit. Er zijn hier voldoende strandtenten voor wat gezelligheid en een lekker drankje.

Parking Strandboulevard Rechtestraat

 • Tijdelijke camperplaatsen in de keerlus van de Strandboulevard. Er zijn geen voorzieningen. Je mag er maximaal 2x 24 uur staan.
 • Adres: Rechtestraat 55, 3151 HN Hoek van Holland

profielfoto
Livcamp

Website| LinkedIn | Facebook| Instagram| Youtube| Pinterest

Livcamp.nl brengt dagelijks het laatste campernieuws. Zo ga je goed voorbereid op pad en ontdek je de mooiste locaties, ben je bij de leukste events en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Reacties

Er zijn geen reacties... Voeg een reactie toe.