camperplaatsen-bij-een-kerstmarkt

Camperplaatsen bij een kerstmarkt

Het is bijna december! Dat betekent dat er een gezellige tijd aankomt en dat de kerstmarkten opgebouwd worden. Wil je met de camper een leuke kerstmarkt bezoeken? Dan is deze lijst echt iets voor jou! Een lijst van camperplaatsen bij een kerstmarkt. 

Campeplaatsen bij een kerstmarkt in België

Kerstmarkt Antwerpen

Van vrijdag 8 december 2023 tot en met 7 januari 2024 verandert het centrum van Antwerpen in een grote kerstmarkt. De kerstmarkt in Antwerpen is ideaal om alvast wat kerstsfeer te proeven. En het is een van de grootste kerstmarkten van België.

Overnachten kan op City Camping Antwerp vlakbij het centrum van Antwerpen. Adres is Jachthavenweg 6, 2050 Antwerpen.

Gentse Winterfeesten

VanVan 7 tot en met 31 december 2023 zijn de Genste Winterfeesten. De gezellige chalets, het reuzenrad, de vele eet- en drankstandjes, sfeervolle decoratie & animatie … zijn opnieuw van de partij. Bovendien wordt er deze winter uitgepakt met de grootste mobiele rolschaatspiste van België,.

Overnachten kan op Urbens Garden Gent vlakbij het centrum. Het adres is Campinglaan 16, 9000 in Gent.

Winterpret Brussel

Winterpret vindt plaats van 24 november tot en met 31 december 2023. Het is een van de mooiste kerstmarkten van Europa (bron: Best Christmas Market in Europe). De kerstmarkt telt bijna 250 chalets op een route van bijna 3 km in het hart van Brussel. Verder vind je er een prachtige kerstboom, een lichtshow, culturele activiteiten een ijsbaan en diverse voorstellingen voor jong en oud.

Overnachten kan op Camp in Brussels. Er zijn geen voorzieningen. Adres is Félicien Ropsstraat 13, 1070, Brussel.

Winterland Hasselt

Van 17 november 2023 tot 7 januari 2024 is Winterland Hasselt geopend. En denk hierbij aan het Grand Café, de schaatsbaan, Spiegeltent, Huis van de Kerstman en de Almhütte. En de #WinterWonderExperience is dé plek bij uitstek om Instagrammable winterfoto's en TikToks te maken met je vrienden en familie!

Overnachten kan op Sporthal Alverberg. Vanaf de camperplaats gaat een gratis pendelbus naar het centrum van Hasselt. De gratis pendelbus rijdt tussen 10.00 uur en 19.00 uur, telkens om de 15 minuten. Het adres is: Alverbergstraat 3500, Hasselt.

Pössl Nederland. Al 30 jaar specialist in Buscampers. Gevestigd net onder Utrecht in Culemborg. Wij hebben altijd de grootste voorraad Buscampers van Nederland.

Camperplaatsen bij een kerstmarkt in Duitsland

Kerstmarkt Oberhausen

Van 18 november t/m 23 december 2023. Oberhausen staat bekend om haar mooie kerstmarkt! In Oberhausen er met Kerstmis niet een maar er zijn meerdere kerstmarkten. De kerstmarkten vinden plaats in het centrum van de stad Oberhausen. Er is een heel mooi sprookjesbos en winterlandschap.

Overnachten kan op Marina Oberhausen, een jachthaven vlakbij de stad. Minimaal 3 dagen van tevoren reserveren. Het adres is Heinz-Schleußer-Straße 1, 46047, Oberhausen.

Kerstmarkt Berlijn

Van 28 oktober 2023 tot 1 januari 2024. De eerste kerstmarkt van het seizoen! In Berlijn zijn meerdere kerstmarkten in de verschillende wijken. De grootste kerstmarkt van Berlijn vind je op de Gendarmenmarkt. De meest traditionele kerstmarkt vindt plaats op het plein bij de Gedachtniskirche. Bij het Sony Center op de Potsdamer Platz is een kerstmarkt waar kraampjes met hapjes en drankjes worden afgewisseld met vertier voor de kids. 

Overnachten kan op Camping Berlin Gatow. Je kunt het centrum van Berlijn makkelijk met de fiets of openbaar vervoer bereiken. Het adres is Kladower Damm 207, 14089 Berlijn.

Kerstmarkt Aken

Van 24 november 2023 tot 23 december 2023 veranderen de pleinen en steegjes rondom de dom van Aken en het stadhuis in een kerstdorp. De fonkelende lampjes, de geur van Glühwein en Printen en een gezellige sfeer zorgen ervoor dat de Kerstmarkt van Aken tot de top 10 van 'European Best Christmas Markets' hoort.

Overnachten kan op Stellplatz Bad Aachen. Je kunt vanaf hier eenvoudig met de bus in het centrum komen. Het adres is Branderhofer Weg 11, 52066 Aken.

Kerstmarkt Dresden

Van 29 november t/m zaterdag 24 december 2023 is de kerstmarkt in Dresden geopend. Het Saksische Dresden kent maar liefst negen kerstmarkten. Hiervan is de Striezelmarkt de populairste en dat komt omdat dit de alleroudste kerstmarkt van Duitsland is. En dat is nogal wat, want Duitsland telt zo’n 2800 kerstmarkten. Een stokoude traditie is het maken van een enorme kerststol van wel 3.000 kg. Kleinere varianten zijn op de markt verkrijgbaar.

Overnachten kan op Stellplatz Wiesentorstrasse (aan de oever van de Elbe). Er is water en stroom en je kunt hier grijs en zwart water lozen. Het adres is Wiesentorstraße, 01097 Dresden.

Kerstmarkt Keulen

Van 23 November t/m 23 December 2023. De kerstmarkt in Keulen is groots. Op veel pleinen en in de straatjes eromheen in wat te beleven. Toch is dat niet wat de kerstmarkt in Keulen speciaal maakt. Het is het decor dat de kerstmarkt van Keulen zo bijzonder maakt. Een plein vol leuke kraampjes en mooie kerstverlichting met op de achtergrond de grootste en meest imposante DOM van Duitsland. Dat moet je echt zien en beleven. De aanwezigheid van de DOM geeft de kerstmarkt in Keulen een speciaal tintje.

Overnachten kan Reisemobilhafen Köln (alleen met groen vignet bereikbaar). Centrum op 4 km is goed bereikbaar. Het adres is An der Schanz 50735 in Keulen. Reserveren is aanbevolen.

Kerstmarkt Düsseldorf

Van 23 November t/m 30 December 2023. Het sfeervolle oude stadscentrum wordt elk jaar omgetoverd in de leukste kerstmarkt van het land. Op zes verschillende pleinen staan allerlei kraampjes met leuke kerstspulletjes, heerlijke gluhwein en lekkere hapjes. De pleinen staan met elkaar in verbinding. De reusachtige kastanjebomen zijn tijdens de kerstmarkt met prachtige lichtjes versierd.

Overnachten kan op Parkplatz Rheinterrasse/­Tonhalle. Er zijn geen voorzieningen en het adres is Robert-Lehr-Ufer 1, 40474 in Düsseldorf.

Kerstmarkt Münster

Van 27 november t/m 23 december 2023. De kerstmarkt in Münster van 21 november tot 23 december is waarschijnlijk een van de bekendste en populairste kerstmarkten in Duitsland. Zes kerstmarkten met ongeveer 250 kraampjes nodigen je uit om te wandelen, te winkelen en te genieten. Het mooie is dat ze allemaal op een paar minuten loopafstand van elkaar liggen. 

Overnachten kan op Camping Münster. Vlakbij de camping is een bushalte en die bus brengt je in een kleine 10 minuten naar het centrum van Münster. Het adres is Laerer Werseufer 7, 48157 in Münster.

Kerstmarkt Hamburg

Van 23 november t/m 30 december 2023. Hamburg heeft meer dan 15 kerstmarkten in de stad. Iedere jaar is er voor het grootste stedelijke plein, de grote kerstmarkt in Hamburg. Er is een traditionele markt Weihnachtsmarkt in St. Petri. Een Nostalgische in de Gerhard-Hauptmann-Platz. Een maritieme kerstmarkt in Fleetinsel. Een meer 'red light 'kerstmarkt in de wijk Santa Pauli. Holebi roze Winterpride Kerstmarkt in St. George. En ook een klassieke Kerstmarkt bij Harburg Rathaus. De kerstmarkt in Bergedorf is de oudste kerstmarkt in Hamburg.

Overnachten kan op Wohnmobilhafen Hamburg, op 2 km vanaf het centrum van Hamburg. Het adres is Süderstraße 8, 20097 in Hamburg.

Kerstmarkt Dortmund

Van 23 november tot en met 30 december 2023 vind je in Dortmund één van de grootste kerstmarkten van Duitsland. Liefst driehonderd kraampjes staan op je te wachten. De kerstmarkt is zeer uitgestrekt en beslaat meerdere pleinen en straten in de binnenstad. De kerstmarkt wordt gehouden in het centrum, maar loopt door naar de Hansa Platz, Petri Kirchplatz, Klepping Strasse en Reinoldi Kirchplatz. In het midden van het centrum vind je een kerstboom van maar liefst 45 meter hoog en ongeveer 50.000 lichtjes.

Overnachtenn kan op Camping Hohensyburg, 12 km vanaf het centrum. Het adres is Syburger Dorfstraße 69, 44265 in Dortmund.

Kerstmarkt Bremen

Van 27 november tot 23 december 2023 is de kerstmarkt in Bremen. De kerstmarkt in Bremen staat bekend om haar maritieme kerstmarkt Schlachte- Zauber, deze wordt beschouwd als een van de mooiste kerstmarkten van Duitsland. Daarnaast heerst rond het Stadhuis van Bremen een ware kerstsfeer met een sfeervolle traditionele kerstmarkt.

Overnachten kan op Reisemobilstellplatz am Kuhhirten, op 1,5 km vanaf het centrum. Het adres is Kuhhirtenweg, 28201 Bremen.

Kerstmarkt

Camperplaatsen bij een kerstmarkt in Nederland

Kerstmarkt Maastricht

Van 30 november t/m 31 december 2023. Er zal een compleet overdekte schaatsbaan zijn, een reuzenrad, en heel veel traditionele activiteiten. De kerstmarkt zal een nostalgische uitstraling krijgen omdat alle kerstchalets dit jaar worden voorzien van mooie rode daken met schitterende guirlandes. Kortom een reden om het Vrijthof dit jaar tijdens Magisch Maastricht te bezoeken.

Overnachten kan op Maastricht Marina, op 3km vanaf het centrum. Reserveren aanbevolen. Het adres is Hoge Weerd 20, 6229 AM in Maastricht.

Kerstmarkt Haarlem

Van vrijdag 8 t/m zondag 10 december 2023 wordt de binnenstad van Haarlem weer omgetoverd tot één van de grootste en gezelligste kerstmarkten in Nederland.

Overnachten kan op UrbanCamperSpot Haarlem, op 1,3 km vanaf het centrum. Het adres is schoonzichtlaan, 2015 CL in Haarlem.

Kerstmarkt Leiden

Van 13 december tot en met 17 december 2023. Op de prachtige Hooglandse Kerkgracht zal een sfeervol tafereel worden neergezet waar mooie kerstkadootjes gekocht kunnen worden. Natuurlijk zal de mogelijkheid tot het drinken van een heerlijke warme glühwein of chocolademelk ook niet ontbreken.

Overnachten kan op Camperplaats de Limes op 2 km vanaf het centrum van Leiden. Het adres is Besjeslaan 3A, 2314 AZ in Leiden.

Kerstmarkt in Vesting Bourtange

Kerstmarkt 2023 in Vesting Bourtange, op zaterdag 2, 9 ,16 en zondag 3, 10 en 17 december 2023.

Kerst vieren op een unieke locatie? Bezoek dan de kerstmarkten in Vesting Bourtange, één van de mooiste kerstmarkten in Nederland. De hele vesting prachtig verlicht, de bruggen en toegangswegen zijn versierd met duizenden lichtjes en op de vestingwallen staan tientallen verlichte kerstbomen. Een unieke belevenis.

Overnachten kan op De Campertoene, vlakbij de Vesting Bourtange. Stroom en water is aanwezig en je kunt grijs en zwart water lozen. Het adres is S.W. de Clercqweg 2, 9541 XC, Vlagtwedde.

De Orchideeënhoeve

Met één stap in WinterDroom bent u de wereld om u heen al vergeten. Bezoek van 8 tot en met 31 december 2023 dit indoor winterspektakel in de Orchideeën Hoeve en beleef er alles wat een kersthart maar wensen kan. Dwaal rond in een magische wereld vol twinkelende lampjes, bijzondere dieren en sprookjesachtige versieringen, shop naar hartenlust op de winterfair en swing mee met de livemuziek.

Overnachten kan op parking De Orchideeënhoeve. Het adres is: Oosterringweg 34, 8315 PV, Luttelgeest.


profielfoto

Livcamp+ is dé ultieme reisgenoot voor camperreizen in Europa. Vraag Livcamp+ aan en ontvang direct toegang tot alle camperroutes, e-books, cursussen, themalijsten en exclusieve kortingen.

Website| Facebook| Instagram| Youtube| Pinterest

Plaats een reactie

Vul je email in om een notificatie te kunnen ontvangen.

Reacties

Er zijn geen reacties... Voeg een reactie toe.