Tip voor de natuurliefhebber: Camperplaats Stee in Lhee
3 min. leestijd

Tip voor de natuurliefhebber: Camperplaats Stee in Lhee

Camperparc Stee in Lhee ligt in het gelijknamige Drentse dorpje Lhee en wordt omringd door natuur. Zowel Dwingeloo,een van de groenste dorpen van Europa, als Nationaal Park Dwingelderveld liggen op loopafstand. Kortom, een tip voor de natuurliefhebber!

Faciliteiten

Camperparc Stee in Lhee bestaat uit 60 ruime, halfverharde staanplaatsen. Elke staanplaats is voorzien van een grasveld met een haag van ligusterboompjes en een stroompunt. Achterin sta je aan een grote vijver met een mooi weids uitzicht op het Drentse es-landschap. Op het terrein vind je vele soorten fruitbomen en passende beplanting. Inchecken en betalen gaat met een gebruiksvriendelijke betaalzuil.

Bij de ingang van de camperplaats vind je het welbekende informatiehokje waar je leuke tips over de omgeving vindt. En waar je lekkere lokale producten als yoghurts, ijs en eieren kunt kopen. Aan de andere kant van de ingang vind je het sanistation voor de camper waar je water kunt legen en vullen. Heerlijk ruim opgezet met alle benodigdheden voorhanden.

Sanitair

Het sanitair gebouw bestaat uit douches, toiletten en wasbakken waarvan 2 afgeschermd (het gebouw is vriendelijk voor de minder-valide gast). Tegen betaling kun je ook een wasje draaien en drogen. Aan de buitenzijde zijn van het sanitair gebouw zijn twee afwasplaatsen gecreëerd. Ook in de wintermaanden is het hier heerlijke vertoeven, want het sanitair gebouw is voorzien van vloerverwarming. En er is zelfs een saunahokje aanwezig, uiteraard tegen betaling.

Energie-neutraal

Camperparc Stee in Lhee is volledig energie-neutraal met stroom vanuit de zonnepanelen en zonneboilers voor warm water. Er is geen gasaansluiting en de materialen voor de camperplaats zijn zoveel mogelijk gerecycled. Verder wordt het terrein verlicht met led-verlichting om licht vervuiling tegen te gaan. Altijd leuk als de camperplaats eigenaar denk in duurzame oplossingen.


Sanitair gebouw op Camperparc Stee in Lhee

Omgeving Camperplaats Stee in Lhee

Camperparc Stee in Lhee ligt aan een doodlopende weg in de groene omgeving van de provincie Drenthe. De camperplaats ligt op loopafstand van Nationaal Park Dwingelderveld en toeristische brinkdorpje Dwingeloo. Naast de natuurlijke omgeving met volop wandel- en fietsmogelijkheden is er ook voldoende te bezichtigen. Denk hierbij aan TT in Assen (23km), Shakespeare theater in Diever (7km) of de schaapskooien bij het Dwingelderveld.

Nationaal Park Dwingelderveld

De camperplaats ligt op 450 meter van het Nationaal Park Dwingelderveld, een groot en prachtig bos- en heidegebied. Tevens het grootste natte heidegebied van West-Europa. Hier kun je vele kilometers wandelen, fietsen en mountainbiken en de omgeving op een actieve manier leren kennen. Een mooi startpunt hiervoor is het bezoekerscentrum Dwingelderveld.

Dwingeloo

Zoals gezegd ligt de camperplaats op loopafstand van Dwingeloo, een van de groenste dorpen van Europa. Het dorpje beschikt over gezellige terrasjes waar je na een activiteit lekker kunt ontspannen. Het is een gezellige ontmoetingsplek waar wandelaars en fietsers samenkomen en genieten van goede koffie en verse appeltaart. Ook vind je hier de supermarkt en verse broodjes. Allemaal op loopafstand van de camperplaats.

Wandelen

Ben je een echte wandelaar? Dan ben je hier ook aan het goede adres. Vanaf de nabijgelegen Brink zijn 5 wandelroutes (wandel de ster van Dwingeloo) van 22 kilometer uitgezet. Deze routes vind je in het informatiehokje bij de ingang van de camperplaats. Volop mogelijkheden dus in deze natuurlijke omgeving.

Fietsen

Er wordt vanaf de camperplaats met bebording verwezen naar de nabijgelegen knooppuntroutes. Wil je verder fietsen dan Nationaal Park Dwingelderveld? Dan kun je zowel het Drents-Friese Wold als het Holtingerveld bezoeken. Beide mooie natuurgebieden. Maar ook Assen ligt op fietsafstand.

Ben je hier eind mei, begin juni dan kun je al fietsend genieten van de velden met tulpen of vrolijke en bloeiende pioenrozen. Dit gewas vind je in het buitgen gebied van Dwingeloo. Er is een fietsroute van 16, 26, 40 en 52 km.  Alle routes vind je in het informatiehokje en beginnen op de brink in Dwingeloo.

Mountainbiken

Gaat jouw mountainbike mee achterop de camper? Dan is deze camperplaats ook een leuke aanrader! De MTB-route Dwingeloo bestaat voornamelijk uit bos- en zandpaden en is voor 80% onverhard. De route is 21 km en loopt vlak langs de camperplaats door Lhee. Voor veel sportievelingen is de nabijgelegen Col du Vam een grote uitdaging. Bij terugkomst kun je de mountainbike afspoelen op de camperplaats bij de daarvoor bestemde bikewash.

Ruime camperplaatsen op Camperparc Stee in Lhee

De camperplaats is het hele jaar geopend. Gedurende het seizoen kun je niet reserveren. Rondom speciale feestdagen of in het hoogseizoen kun je contact opnemen met de beheerder om zeker te zijn van een plekje.

Contactgegevens

Camperparc Stee in Lhee
Lhee 78 7991 PJ Dwingeloo
E-mail: info@steeinlhee.nl
Tel: 06-51431747
Website Camperpark Stee in Lhee

Meer ontdekken?

Word lid van Livcamp en ontvang direct toegang tot onze exclusieve ledenomgeving. En met jouw bijdrage help je ons het platform verder te ontwikkelen.

Over de schrijver
Mijn camper avontuur begon in 2014. Ik nam ontslag, zegde mijn huur op, verkocht bijna al mijn spullen en ging met de camper voor onbepaalde tijd op reis. "Ik wilde écht leven, een ander leven. Ik wilde niet elke dag naar dezelfde plek gaan, dezelfde mensen zien en elke dag hetzelfde werk doen. Ik zocht interessante uitdagingen."
Reactie plaatsen