camperplaats-orvelterblok-2560x1100-1.jpg

Rust en ruimte op Camperplaats Orvelterblok

Op loopafstand van het museumdorp Orvelte en in het midden van de driehoek Assen-Emmen- Hoogeveen ligt Camperplaats Orvelterblok. Dé plek voor camperaars die op zoek zijn naar stilte, wandel- en fietsmogelijkheden.

Faciliteiten

De camperplaats is gerealiseerd in maart 2021 achter een voormalig staatsboerderij. Er zijn 15 verharde en 5 onverharde camperplaatsen met stroomaansluiting en ieder met een eigen grasgazonnetje. In het sanitair gebouw vind je toiletten, douches, een afwasgelegenheid en een minibibliotheek. Buiten naast het sanitair gebouw is een sanistation voor de camper gerealiseerd waar je vers drinkwater kunt vullen en zowel zwart als grijs water kunt lozen. 

Verder is deze camperplaats voorzien van stilte... echte stilte. De stilte die je bijna nergens meer vindt. Een plek waar je s'avonds niets hoort, waar het donker is en waar je de sterren helder aan de hemel ziet.

Ingang Camperplaats Orvelterblok

Omgeving Orvelte

Camperplaats Orvelterblok ligt op 2 kilometer van het dorp Orvelte en wordt ook wel het oerdorp van Drenthe genoemd. Het is gebouwd in de 10de eeuw en je vind er nu diverse musea, nostalgische winkeltjes en gezellige Drentse terrasjes en restaurants. 

Westerbork

Westerbork ligt op 5 km van de camperplaats. In het vroegere Westerbork werden en koeien en schapen bijeengebracht. Tegenwoordig is het een pleisterplaats voor toeristen die met de fiets onderweg zijn. Want Westerbork staat bekend om haar gezellige horeca gelegenheden. Maar natuurlijk ook nog om het 12 km verderop liggende herinneringscentrum Kamp Westerbork uit de Tweede Wereldoorlog.

Landal Orveltermarke

De camperplaats ligt schuin tegenover Landal Orveltermarke. Bij Landal kun je in de ochtend verse broodjes halen, gezellig zitten op het terras, naar de snackbar, boodschappen doen maar ook golfen. Er is hier volop gezelligheid waarna je op de camperplaats in alle rust kunt nagenieten. 

Wandelen en Fietsen

Tevens ligt de camperplaats aan het wandel- en fietsroutenetwerk van Midden-Drenthe. Routes liggen klaar in het 'informatiehokje' op de camperplaats. Maar je kunt natuurlijk ook je eigen route samenstellen aan de hand van het knooppuntennetwerk.

Sanistation op camperplaats Orvelterblok

De camperplaats is geopend van maart tot oktober. Reserveren is niet mogelijk.

Contactgegevens

Camperplaats Orvelterblok
Mr. J.B. Kanweg 6 9439 TG Witteveen (nabij Orvelte)
Tel 06-54737230
info@camperplaats-orvelterblok.nl
Website Camperplaats Orvelterblok

Meer ontdekken? 

Word lid van Livcamp en ontvang direct toegang tot onze exclusieve ledenomgeving. En met jouw bijdrage help je ons het platform verder te ontwikkelen.


profielfoto

Livcamp+ is dé ultieme reisgenoot voor camperreizen in Europa. Vraag Livcamp+ aan en ontvang direct toegang tot alle camperroutes, e-books, cursussen, themalijsten en exclusieve kortingen.

Website| Facebook| Instagram| Youtube| Pinterest

Plaats een reactie

Vul je email in om een notificatie te kunnen ontvangen.

Reacties

Melanie Otten | 27 oktober 2023 13:15

Hi jan & Jacqueline, wat leuk om te horen dat jullie er gebruik van gaan maken. Ik ben benieuwd naar jullie bevindingen ;) Fijne camperreis! Melanie

Vul je email in om een notificatie te kunnen ontvangen.
Jan & Jacqueline Kroon | 27 oktober 2023 13:15

Hallo, wat fijn dat je mooie camperplaatsen deeld. Wij noteren dat, en gaan daar zeker gebruik van maken. Dankjewel nog👍👌

Vul je email in om een notificatie te kunnen ontvangen.