Ontdek de groene oase rondom Camperplaats Op Streek
3 min. leestijd

Ontdek de groene oase rondom Camperplaats Op Streek

Camperplaats Op Streek ligt tegenover het melkveebedrijf en heeft een weids uitzicht over de landerijen. De camperplaats ligt middenin de regio Westerwolde, dat ook wel 'een oase voor groene doeners' wordt genoemd. Zo liggen er kilometers aan wandel- en fietspaden en kun je er genieten van een van de meest bijzondere beekdalen van Europa.

Faciliteiten

De camperplaats is rustig gelegen en heeft 30 ruime staanplaatsen die met grote campers goed bereikbaar zijn. De camperplaatsen zijn voorzien van stroom. Bij de ingang van de camperplaats vind je een tuinhuisje met informatie over de omgeving. Bij het sanistation kun je vers drinkwater tappen en vuil (zwart en grijs) water lozen. Ook is er een sanitair gebouw met douche en toilet.

Aan de overkant van de weg bij het melkveebedrijf vind je een melktap waar je dagelijks verse melk van de koe kunt kopen. En ook zelfgemaakt ijs en vlees.

Langs boerenerven

Camperplaats Op streek is aangesloten bij het initiatief Langs boerenerven. ‘Langs boerenerven’ gaat langs 15 camperplaatsen in een landelijke omgeving. De camperplaatsen verschillen van veeboer tot akkerbouwer en van bloemkweker tot hobbyboer. De camperplaatsen hebben allemaal hun eigen verhaal en karakter maar ook een aantal eigenschappen gemeen. Zo zijn ze gastvrije, het hele jaar open en niet-commercieel.


Omgeving regio Westerwolde

Camperplaats op Streek ligt in de regio Westerwolde. Westerwolde is een bijzonder gebied met beekdalen, oude bossen, heidevelden, vennetjes, akkerland en sfeervolle dorpen als Bellingwolde, Blijham, Onstwedde, Sellingen, Stadskanaal, Ter Apel, Vlagtwedde, Vriescheloo en Wedde. De regio staat vooral bekend om eindeloze fietspaden die via het knooppuntennetwerk met elkaar verbonden zijn. Maar ook nodigt deze omgeving uit om de wandelschoenen aan te trekken of de mountainbike te pakken. Wil je terug in de tijd? Neem dan een bezoekje aan de vestingstad Bourtange, Oudeschans of Smeerling.

Wandelen in Westerwolde

Westerwolde is hét wandelgebied van het Noorden en is niet voor niets in 2020 uitgeroepen tot Wandelgemeente van het jaar.

Het Westerwoldepad is de langste aaneengesloten wandelroute in dit gebied en telt bijna 100 km. Het Westerwoldepad wordt aangegeven met geel-blauwe markeringen en volgt de stroomdalen van de Ruiten Aa en de Westerwoldse Aa. Maar het landschap van Westerwolde is meer dan de beekdalen. Zo loop je door oude eiken- en beukenbossen en even later over een heideveld met Drentse heideschapen. Het Westerwoldepad laat je alle gezichten van één van Europa’s mooiste beekdalen zien.

Mountainbiken in de regio Westerwolde

De regio Westerwolde beschikt over bijna 200 km aan mountainbike trails en 5 individuele MTB-routes die met elkaar verbonden zijn. Dit zijn de 5 MTB-routes:  Stadskanaal (12km), Ter Apel (14km), Vlagtwedde (32km), Sellingen (32km) en Bellingwolde (45km).

Vestingstad Bourtange

Vlakbij de Duitse grens ligt de Vesting Bourtange. Bourtange is een vestigingsstad dat in de 17de eeuw de stad Groningen moest beschermen tegen de Spanjaarden. Tegenwoordig is het een trekpleister voor toeristen en zijn de poorten dagelijks geopend. Binnen de poorten vind je winkeltjes en leuke terrassen en kun je genieten van historische sferen. Bekijk de kanonnen, vroegere onderkomens van de soldaten en de diverse musea.

Vestigingsstad Bourtange

De poort van Vesting Bourtange

Oudeschans

In de 16de eeuw diende Oudeschans is een grote rol in de strijd tegen de Spaanse troepen. Er werd een sluis gebouwd in de Weseterwoldsche Aa die een groot gebied onder water kon zetten waardoor dit gebied ontoegankelijk werd voor de vijand. Tegenwoordig is het hier rustig en vind je er nog een aantal musea die de geschiedenis van dit gebied vertellen. Oudeschans wordt tot een van de acht mooiste dorpen van Nederland gerekend, dus het is een bezoekje waard!

Smeerling

Smeerling is een buurtschap van authentieke streekboerderijen uit de 18e eeuw. Het lijkt alsof de tijd hier heeft stilgestaan! Leuk om te bewandelen is Het beleefpad in Smeerling, een pad dat je terugbrengt naar de natuur van vroeger. Je komt langs de meanderende beek, de kruidenrijke akkers en de weilanden. Daarna kun je ontspannen bij Gasterij Natuurlijk Smeerling. En een gezellig hapje eten en drinken.

Camperplaats Op Streek met weids uitzicht

Camperplaats Op Streek is het hele jaar open en telefonisch reserveren is mogelijk.

Contactgegevens

Camperplaats Op Streek
Streekweg 4, 9591 VM Onstwedde
Tel: 06 10942447
Email: info@camperplaatsopstreek.nl
Website Camperplaats Op Streek

Meer ontdekken?

Word lid van Livcamp en ontvang direct toegang tot onze exclusieve ledenomgeving. En met jouw bijdrage help je ons het platform verder te ontwikkelen.

Over de schrijver
Mijn camper avontuur begon in 2014. Ik nam ontslag, zegde mijn huur op, verkocht bijna al mijn spullen en ging met de camper voor onbepaalde tijd op reis. "Ik wilde écht leven, een ander leven. Ik wilde niet elke dag naar dezelfde plek gaan, dezelfde mensen zien en elke dag hetzelfde werk doen. Ik zocht interessante uitdagingen."
Reactie plaatsen