camperplaats-oirschot

Grenzeloos genieten op camperplaats Oirschot in Brabant

Camperplaats Oirschot ligt tussen Eindhoven en Tilburg, aan het Wilhelminakanaal en op loopafstand (1km) van het gezellige en authentieke dorp Oirschot. Oirschot heeft een levendig plein waar je rondom de Sint-Petrusbasiliek monumentale panden, restaurantjes en terrassen vindt. Een heerlijk plein om te vertoeven.

Faciliteiten op camperplaats Oirschot

De beheerders Carl en Gabrielle zijn zelf fanatieke camperaars en bezaten een eigen boomkwekerij. Zij kwamen na vele mooie reizen op het idee een eigen camperplaats te starten. En dat hebben zij gedaan. Stap voor stap werd de boomkwekerij omgetoverd tot een gezellige en drukbezochte camperplaats. In 2015 starten zij met 28 camperplaatsen. Die 28 plaatsen stonden al snel vol waardoor de overige buxusbomen plaats hebben gemaakt voor nog meer camperplekken. Nu is er ruimte om 60 campers te ontvangen.

Alle camperplaatsen bevinden zich op grind. Elke camperplek heeft voor of achter de camper een strookje gras, een stroompaal en een waterkraantje. Verder is er een sanitair gebouw met afwasplaats en een ontmoetingsruimte met servicebalie. Water vullen en legen kan op één van de 2 serviceplaatsen aan het einde van de camperplaats.

Met regelmaat komt er gezelligheid en wat lekkers voorbij. Elke vrijdagavond staat er een foodtruck, op zaterdag ochtend komt de warme bakker en als je geluk hebt komt ook de aardbeiden boer voorbij. Ben je er in de aspergetijd? Dan kun je even verderop bij de boer verse asperges halen. 

Camperplaats Oirschot in Brabant

Camperplaats Oirschot

De omgeving van Oirschot

Camperplaats Oirschot ligt aan de jachthaven en op loopafstand van het gezellige centrum. Als je langs het water richting het centrum loopt brengt de eerste brug je naar de supermarkt. Loop je even verder langs het water dan brengt de 2de brug je naar het gezellige centrum waar je een terrasje kunt pakken, maar ook smakelijk kunt dineren.

Oirschot historisch centrum

Het historische centrum van Oirschot

Beklim de Sint-Petrusbasiliek in Oirschot

De kerk is 60 meter hoog en via 276 treden te beklimmen. De beloning is een uitzicht tot aan Den Bosch en Tilburg.

Rondleiding in de Brouwerij Vandeoirsprong

De Brouwerij Vandeoirsprong brouwt sinds 2015 op de locatie van de voormalige brouwerij De Kroon klassieke bieren van constante kwaliteit. Met vers water uit eigen bron combineren zij de kennis en smaak van nu met de bijna vier eeuwen kennis en ervaring die in de geschiedenis van de brouwerij zit. Een rondleiding volgen? Maak van tevoren een afspraak bij Brouwerij vandeoirsprong.

Fietsen in de omgeving

Oirschot ligt in een mooie fietsomgeving. In de gezamenlijke ruimte liggen fietsroutes klaar die je gratis mag gebruiken. Vanaf de camperplaats kun je o.a. naar Eindhoven. Een fietstocht van 15 km, enkele reis. Een ideale uitvalsbasis dus om Eindhoven te verkennen. 

Maar er zijn meer mogelijkheden zoals de La Trappe Trappist. Deze fietstocht stuurt je langs de mooiste plekjes van Oirschot, Oisterwijk, Hilvarenbeek, Udenhout, Berkel-Enschot, Moergestel, Spoordonk, Tilburg, Goirle, Biest-Houtakker, Esbeek, Diessen Haghorst en Baarschot. Voor een ontspanningsmomentje kun je afstappen bij één van de 95 horecagelegenheden op de route met La Trappe in het assortiment.

Vissen

Vissen kan naast de camperplaats in het Wilhelminakanaal. Echter alleen met een visvergunning.

Deze omgeving ontdekken?

De camperplaats is het hele jaar geopend. Reserveren is niet mogelijk wel kun je om 10:00 bellen en vragen of er nog een plekje vrij is voor die dag.

Contactgegevens

Carl en Gabriëlle van Alphen-Zimmerman
De Rijt 1, 5688 GR Oirschot
M :  06-16243738  of  06-51556728
Website Camperplaats Oirschot


profielfoto
Melanie

Website| LinkedIn | Facebook| Instagram| Pinterest

Mijn camper avontuur begon in 2014. Ik nam ontslag, zegde mijn huur op, verkocht bijna al mijn spullen en ging met de camper voor onbepaalde tijd op reis. "Ik wilde écht leven, een ander leven. Ik wilde niet elke dag naar dezelfde plek gaan, dezelfde mensen zien en elke dag hetzelfde werk doen. Ik zocht interessante uitdagingen."

Reacties

Er zijn geen reacties... Voeg een reactie toe.