camperplaats-noord-sleen

Camperplaats Noord-Sleen voor wandel- en fietstochten in Drenthe

Ga je met de camper naar Drenthe en wil je fietsen of wandelen? Dan is Camperplaats Noord-Sleen een goede uitvalsbasis. Want hier starten meerdere wandel-, fiets- en mountainbiketochten. Op dit verzamelpunt vind je naast alle benodigde faciliteiten als douche, toilet en bikewash ook een gezellig restaurant met terras waar je na de activiteit heerlijk kunt ontspannen, eten en drinken. Kortom, je hebt hier alles voor een ultieme wandel- en fietsdag in Drenthe!

Faciliteiten

Camperplaats Noord-Sleen beschikt over 16 camperplaatsen op een grote grasmat waarvan elke plaats voorzien is van stroom. In het sanitair gebouw vind je toiletten, douches, een wastafel en een afwasplaats. Ook is er een sanistation waar je vers drinkwater kunt tappen en vuil water (zwart en grijs) kunt lozen. Zowel stroom als vers water kun je ontvangen tegen betaling via de aan/uit app.  

Afwasplaats op Camperplaats Noord-Sleen

Restaurant Wielens

Voor een gezellig drankje of een smakelijk diner kun je op het terras of in het restaurant aanschuiven. De kaart bestaat uit de ambachtelijke Hollandse keuken, a la cart of een keuzemenu. De menukaart wordt meerdere keren paar jaar vernieuwd omdat er zoveel mogelijk wordt gewerkt met producten uit de streek én uit het seizoen.

Omgeving

De camperplaats ligt in het dorpje Noord-Sleen, een van de meest authentieke brinkdorpen in Drenthe. Je ziet hier nog veel authentieke boerderijen omdat het van oorsprong een agrarisch dorp is. Leuke bezienswaardigheden in het dorp zijn: Molen de Albertdina, de hunebedden en recreatieplas De Kibbelkoele (gelegen in boswachterij Het Sleenerzand).

Trailcenter Noord-Sleen

Naast de camperplaats bevindt zich het trailcenter. Het trailcenter is een ideaal verzamel- en start/finishpunt voor wandel-, fiets- en mountainbikeroutes. Voor dagjes mensen is hier een parkeerplaats, douche en toilet. Ook kun je hier je mountainbike schoonmaken bij de daarvoor bestemde bikewash.

Fietsen

Voor de deur van de camperplaats ligt fietsknooppunt 13. Met het fietsknooppuntensysteem kun je zelf je eigen route samenstellen en een leuke ronde door Drenthe fietsen.

Wandelen

Voor de wandelaars ligt hier het Drenthepad en het welbekende Pieterpad (start 2km vanaf de camperplaats).

Het Drenthepad
Het Drenthepad is een streekpad van 329 kilometer lang en loopt door 3 Nationale Parken: het Dwingelderveld, het Drents-Friese Wold en de Drentsche Aa. In deze Nationale Parken zijn prachtige boerderijen, hunebedden, veengebieden en zandverstuivingen te zien. 

Het Pieterpad
Het Pieterpad loopt van Pieterburen in Groningen tot aan de Sint-Pietersberg in Zuid-Limburg. Met een totale lengte van bijna 500 kilometer. Het is daarmee een van de bekendste lange afstand wandelroutes in Nederland.


Camperplaats Wielens Noord-Sleen

Overzicht Camperplaats Noord-Sleen

De camperplaats is het hele jaar open. Reserveren van de camperplaats is niet mogelijk. Je kunt wel op de dag van aankomst telefonisch contact opnemen en vragen naar de beschikbaarheid.

Contactgegevens

Wielens Restaurant | Zaal | Trailcenter | Camperplaatsen
Dorpsstraat 19 7846 AS Noord-Sleen (Drenthe)
Tel: 0591-361318
E-mail: info@zalencentrumwielens.nl
Website Camperplaats Noord-Sleen


profielfoto

Mijn camper avontuur begon in 2014. Ik nam ontslag, zegde mijn huur op, verkocht bijna al mijn spullen en ging met de camper voor onbepaalde tijd op reis. "Ik wilde écht leven, een ander leven. Ik wilde niet elke dag naar dezelfde plek gaan, dezelfde mensen zien en elke dag hetzelfde werk doen. Ik zocht interessante uitdagingen."

Website| LinkedIn | Facebook| Instagram| Pinterest

Plaats een reactie

Vul je email in om een notificatie te kunnen ontvangen.

Reacties

Er zijn geen reacties... Voeg een reactie toe.