camperplaats-kale-duinen

Camperplaats Kale Duinen, een leuke tip voor natuurliefhebbers

Camperplaats Kale Duinen ligt in het dorpje Elsloo vlakbij Appelscha. En tevens in het Nationaal Park Drents Friese-Wold en op loopafstand van natuurreservaat Schaopedobbe. Een plek waar je kunt genieten van de rust, de natuur en leuke wandel- en fietsroutes.

Faciliteiten op Camperplaats Kale Duinen

De camperplaats ligt op een voormalig boerenerf in een landelijke omgeving. Op het erf liggen ruim 25 camperplaatsen met stroomvoorziening. Enkele plaatsen liggen voorin aan de weg en de overige camperplaatsen vind je achterin. En daar heerst een serene rust. Alsof je weg van de wereld bent en alleen maar natuur om je heen hebt.

In de voormalige boerderij vind je alle voorzieningen die je nodig hebt, van douche en toilet tot aan informatie over de omgeving. Wandel- en fietsroutekaarten zijn in bruikleen. Aan de buitenkant van de boerderij is een afwasplaats gecreëerd en een sani station voor de camper. 

De 'voormalige' boerderij

Omgeving

Houd je van fietsen, wandelen, rust en natuur? Je vindt het allemaal op loopafstand van deze camperplaats. Vanaf de camperplaats is het slechts 1 km lopen op natuurlijke weggetjes om bij het Aekingameer aan te komen. Dit meer staat ook wel bekend als het Canada meer en beschikt over een zwemplas met een strand, een visplaats en een spartelvijver voor honden. De viervoeter mag hier tevens los lopen.

Nationaal Park Drents-Friese Wold

Camperplaats Kale Duinen ligt in het Nationaal Park Drents Friese-Wold. Het Drents Friese-Wold is een gevarieerd aaneengesloten gebied van bos, heide, stuifzand en beekdalgraslanden van maar liefst 6.000 hectare groot. Het is een walhalla voor fietsers en wandelaars. De routes die door dit gebied lopen liggen voor je klaar in de 'voormalige' boerderij.

Natuurreservaat Schaopedobbe

De Schaopedobbe is een bijzonder heidegebied. Vroeger werden hier de schapen gewassen in de ‘dobbe’, waarna ze hun jaarlijkse scheerbeurt kregen. Tegenwoordig is het een natuurreservaat dat wordt beheerd door It Fryske Gea. Je vind hier hoogteverschillen, verschillende soorten heide, brem en mos. Maar niet alleen de flora is hier te bewonderen. De Schaopedobbe staat vooral bekend om zijn rijkdom aan reptielen en amfibieën, tientallen soorten vlinders en veel verschillende vogelsoorten.

Camperplaats Kale Duinen voorin op het erf

De camperplaats is open van half maar tot eind oktober. Reserveren is niet mogelijk. Wel kun je op de dag van aankomst vooraf even bellen.

Contactgegevens

Camperplaats Kale Duinen
Kloosterweg 5, 8424 SH  ELSLOO
06-81436257
camperplaatskaleduinen@gmail.com
Website Camperplaats Kale Duinen


profielfoto
Melanie

Website| LinkedIn | Facebook| Instagram| Pinterest

Mijn camper avontuur begon in 2014. Ik nam ontslag, zegde mijn huur op, verkocht bijna al mijn spullen en ging met de camper voor onbepaalde tijd op reis. "Ik wilde écht leven, een ander leven. Ik wilde niet elke dag naar dezelfde plek gaan, dezelfde mensen zien en elke dag hetzelfde werk doen. Ik zocht interessante uitdagingen."

Reacties

Er zijn geen reacties... Voeg een reactie toe.