Camperen in het Westerkwartier bij Camperplaats Het Knooppunt
2 min. leestijd

Camperen in het Westerkwartier bij Camperplaats Het Knooppunt

Camperplaats Het Knooppunt ligt in het Westerkwartier in het Groninger coulissenlandschap. De camperplaats heeft een rustige ligging in de culturele driehoek van Nuis-Niebert.

Faciliteiten

De camperplaats ligt aan een doodlopende weg en biedt plaats voor 15 campers. De plaatsen zijn op gras waarvan enkele een verharde ondergrond hebben. Elke staanplaats heeft een elektra-aansluiting van 10 amp. Verder heeft de camperplaats een leuke en unieke uitstraling doordat het is opgebouwd met spullen uit een kringloopwinkel. Ook het toiletgebouw met douche, toilet en afwasplaats heeft iets bijzonders.

Bij de ingang is een servicestation voor het tappen van drinkwater en legen en lozen van vuil water. Verder is er een informatiehokje met klein winkeltje en een afgesloten schuur met oplaadpunt voor de elektrische fiets.

En voor de camperaars die gezelligheid zoeken is er een sfeervolle kantine met terras waar je naast een hapje en een drankje ook een diner wordt verzorgd. Wat wil je nog meer!

Kantine en terras waar naast een hapje en een drankje ook een diner wordt verzorgd.

Omgeving

De camperplaats ligt in het dorpje Nuis en in de culturele driehoek van Nuis-Niebert met onder andere: 

  1. Museum 'T Rieuw (550m) 
  2. Nieberterbos, Landgoed Het Steenhuis en Iwema Steenhuus (1,8km) 
  3. Nieberter Molen (1,9km)

Wandelen

In het Westerkwartier zijn een aantal leuke wandelroutes uitgezet, zoals het blotevoetenpad in Opende, het Curringhepad in Hornhorn en het Westerkwartierplispad; een 9 daagse tocht van 165 km. 

Blotevoetenpad Opende
De naam zegt het al: schoenen en sokken uit en lopen maar! Op je blote voeten loop je door modder, over water en gras. Onderweg kom je nog enkele obstakels tegen als boomstammen en slootjes waar je met een touw overheen slingert. Wanner het geregend heeft is het pad extra zwaar. Maar onderweg zijn een aantal leuke rustplekken te vinden. 

Curringherveld Kornhorn
Het "Curringhepad" start in Kornhorn en voert door een gedeelte van het Zuidelijk Westerkwartier. Met dobben, petgaten, houtsingels, die langgerekte smalle percelen omzomen, wandel je in een prachtig besloten landschap. Het is een afwisselend gebied waarin de mens een grote hand heeft gehad. 

Westerkwartierpluspad
Het Westerkwartierpluspad verbindt een groot aantal bestaande lokale wandelroutes wat uitmondt in een totaal traject van 165 km en ongeveer 9 dagen. Het pad voert langs de parels van het Westerkwartier en kent een afwisselend landschap. De ene dag loopt je in een weids polderlandschap, de volgende in een besloten coulisselandschap. 

Fietsen

De camperplaats ligt tussen de fietsknooppunten 9 en 11. Via het knooppuntennetwerk kun je zelf een route samenstellen langs de bezienswaardigheden die jij in dit gebied wilt bezoeken. En je kunt de fietstocht zo lang maken als je zelf wilt ;)

Een Citytrip Groningen
Zoek je graag de gezelligheid en actie op? Stap dan op de fiets naar Groningen. Een tocht van 22 km enkele reis. In de hoofdstad van deze provincie is van alles te beleven want het is een levendige studentenstad. Voor een mooi uitzicht over de stad ga je naar Forum Groningen. Forum Groningen is een absolute must-see met als letterlijk hoogtepunt het dakterras van 45 meter hoogte. Met een beetje geluk kun je Schiermonikoog zien liggen! 

Het Middag-Humsterland
Op 30 km vanaf de camperplaats ligt Het Middag-Humsterland; een ongerept boerenland en het oudste cultuurlandschap van Nederland. De weg kronkelt door het landschap heen en je kunt mijlenver om je heen kijken. In de weilanden liggen schitterende historische boerderijen, diverse borgen en kerken. Sinds 2005 heeft het gebied de status Nationaal Landschap en het is voorgedragen voor de lijst van Werelderfgoed van de UNESCO.

Camperplaats Het Knooppunt met 12 camperplaatsen.

De camperplaats is geopend van april tot oktober en telefonisch reserveren is mogelijk.

Contactgegevens

Camperplaats Het Knooppunt
Oudeweg 47 9364 PR Nuis
GPS coördinaten N53.15061, E6.31021
Tel: 0594-549491
Email: croffel@ziggo.nl
Website Camperplaats Het Knooppunt

Meer ontdekken? 

Word lid van Livcamp en ontvang direct toegang tot onze exclusieve ledenomgeving. En met jouw bijdrage help je ons het platform verder te ontwikkelen.

Over de schrijver
Mijn camper avontuur begon in 2014. Ik nam ontslag, zegde mijn huur op, verkocht bijna al mijn spullen en ging met de camper voor onbepaalde tijd op reis. "Ik wilde écht leven, een ander leven. Ik wilde niet elke dag naar dezelfde plek gaan, dezelfde mensen zien en elke dag hetzelfde werk doen. Ik zocht interessante uitdagingen."
Reactie plaatsen