De Rucphense Weide staat garant voor kwalitatieve arrangementen
3 min. leestijd

De Rucphense Weide staat garant voor kwalitatieve arrangementen

Camperplaats De Rucphense Weide ligt tussen Breda en Roosendaal en op loopafstand van de dorpskern en de Rucphense bossen. Een mooie omgeving voor wandelaars maar vooral voor fietsers. Want het dorp staat bekend als de bakermat voor de wielersport in Nederland.

Deze camperplaats ligt op een voormalige paardenweide en is in de zomer van 2020 omgetoverd tot een camperplaats. De eigenaren Johnno en Manon runnen deze camperplaats naast hun vaste baan. In de avond komen zij langs voor een gezellig praatje en persoonlijk contact.

Arrangementen op camperplaats Rucphese Weide

Arrangementen avond op de Rucphense Weide

Speciale arrangementen

Op de zaterdagmorgen komt tussen 10:00 en 11:00 uur de bakker met verse broodjes en koeken. Deze kun je contant afrekenen en hoef je vooraf niet te bestellen. In de weekenden kun je een diner laten bezorgen op de camperplaats. Maar nóg leuker en lekkerder zijn de arrangementen die zij zelf ter plekke organiseren.

Johnno en Manon zijn actieve uitbaters en zitten niet stil. Want naast de diner-bezorgservice organiseren zij met regelmaat en in samenwerking met lokale ondernemers diverse arrangementen. Denk hierbij aan een grote luxe barbecue op locatie, een vers bereid asperge menu, maar ook een hamburger avond of een 'Bring your own table' night. Een avond waarbij jij je eigen tafel en stoel brengt en de rest tot in de puntjes geregeld wordt. Het zijn arrangementen van bovengemiddelde kwaliteit.

Wil je op de hoogte blijven van deze speciale arrangementen? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van camperplaats De Rucphense Weide.


Arrangementen op camperplaats Rucphese Weide

Asperge arrangement op de Rucphense Weide

Faciliteiten op de Rucphense Weide

De camperplaats wordt omringd door een rij bomen met aan een kant uitzicht over de weilanden. Het is een plek waar je tot rust kunt komen. De ondergrond van de camperplaatsen is verhard en de plek is voorzien van een stroompaal en een gazon van gras. Naast deze camperplaatsen is er nog een groot grasveld met vrije plaatsen exclusief stroom. Deze camperplaatsen worden aangeboden tegen gereduceerd tarief (geen stroomkosten).

Aan het begin van de camperplaats is een camper servicepunt voor het vullen van drinkwater en voor het legen van zwart en grijs water. Er is geen sanitair gebouw aanwezig. Wel een bus met een kleine bar waar je kunt zitten en informatie kunt vinden over de omgeving.

Zelf geen camper? Of hebben je vrienden geen camper?

Wil je graag een keer in een camper overnachten? Of wil je met vrienden en familie op de camperplaats staan, maar hebben zij geen camper? Dan staat er op deze camperplaats al een volledig ingerichte camper voor je klaar. Ook leuk om je familie en vrienden een weekend cadeau te geven.

De omgeving van Rucphen

De omgeving van Rucphen staat garant voor uren fietsplezier. Ontdek de omliggende dorpen en steden als Oudenbosch, Etten-Leur, Roosendaal, Breda en Bergen op zoom. Deze plaatsen liggen allemaal binnen fietsbereik. Fietsroutes liggen klaar in het informatiehokje in de bus.

Mountainbiken

In de Rucphense bossen ligt een mountainbike route van 14 km.  Deze snelle route gaat over zandwegen en bosgrond en een klein stukje heide. Je kunt de route combineren met de MTB route op Visdonk (11,5 km). Voor deze route is het bezit van een MTB-vignet gewenst.

Wandelen

Ben je meer een wandelaar? Dan kun je heerlijk vertoeven in de Rucphense bossen en op de Rucphense heide. Je treft er dichte naaldbossen, uitgestrekte zandvlakten, loofbossen, hei en graslanden. Er liggen meerdere gemarkeerde wandelroutes voor je klaar. Het bos ligt op ongeveer 2 kilometer vanaf de camperplaats.

Overige highlights

Andere leuke bezienswaardigheden in de buurt van de camperplaats zijn: de Basiliek van Oudenbosch, uniek streekmuseum 't oude platteland, Snowworld, Icekarten op echt ijs en een Indoor Skydive Center.

Wil je deze camperplaats en omgeving verkennen? De camperplaats is het hele jaar open. Je kunt spontaan langskomen, want er is eigenlijk altijd wel een plekje vrij. Reserveren kan vanaf minimaal 2 nachten en je bent welkom van 12:00 uur tot 12:00 uur de volgende dag.

Manon en Johnno van camperplaats Rucphense Weide

Manon en Johnno, beheerders van camperplaats Rucphense Weide

Contactgegevens

Rucphenseweg 6
4715 TD Rucphen
+31 6 52384054
Website camperplaats Rucphense Weide

Meer ontdekken?

Word lid van Livcamp en ontvang direct toegang tot onze exclusieve ledenomgeving. En met jouw bijdrage help je ons het platform verder te ontwikkelen.

Over de schrijver
Mijn camper avontuur begon in 2014. Ik nam ontslag, zegde mijn huur op, verkocht bijna al mijn spullen en ging met de camper voor onbepaalde tijd op reis. "Ik wilde écht leven, een ander leven. Ik wilde niet elke dag naar dezelfde plek gaan, dezelfde mensen zien en elke dag hetzelfde werk doen. Ik zocht interessante uitdagingen."
Reactie plaatsen