Camperplaats De Pekelaar kleinschalig en gastvrij
2 min. leestijd

Camperplaats De Pekelaar kleinschalig en gastvrij

Camperplaats De Pekelaar is een kleinschalige camperplaats vlakbij grens van Groningen en Drenthe. Een plek weg van de massa en ideaal voor camperaars die van rust, ruimte en een vrij uitzicht houden. En dat allemaal voor een vriendelijke prijs van 10 euro per nacht (€ 12,50 inclusief stroom).

Faciliteiten

Camperplaats De Pekelaar ontstond in 2019 toen van het maisveld een groot grasveld werd gemaakt. Er kwamen 6 staanplaatsen met elk een eigen elektra-aansluiting en een weids uitzicht over de overgebleven maisvelden. Verder kwam er een sanistation voor de camper waar je vuil water kunt lozen, het cassette toilet kunt legen en vers drinkwater kunt tappen.

En al gauw kwam er ook een sanitair gebouw met douche en toilet. En vele andere extra services als een wasmachine en een droger (tegen betaling) en een oplaadpunt voor de elektrische fiets. En mocht je de dag willen afsluiten met een kampvuurtje en een goed glas wijn? Dan kun je dat doen op de daarvoor ingerichte vuurkorf plaats met schommelbank.

Het sanitair gebouw op camperplaats De Pekelaar

Airbnb en Pipowagen

Mocht je deze plek graag met vrienden of familie willen bezoeken die geen camper hebben? Dan kun je een 2 persoonskamer of een pipowagen boeken. Beide overnachting opties zijn op de camperplaats. Zo ben je dan alsnog gezellig samen op pad.

Camperplaats De Pekelaar met vuurkorf

Vuurkorf met schommelbank op Camperplaats De Pekelaar

Omgeving

Camperplaats De Pekelaar ligt vlakbij de grens van Drenthe en Groningen in een Veenkoloniaal gebied. Het is er groen en vlak en leent zich daardoor uitstekend voor mooie fietstochten via het knooppuntennetwerk. Leuk om in de buurt te bezoeken is het Stadskanaal. In het Stadskanaal vind je een levend centrum met winkeltjes, terrasjes, restaurants en een gezellige zaterdagmarkt. Wil je verder fietsen? Dan kun je naar Veendam (12km) of Winschoten (14km). En voor wie 25 km fietsen (enkele reis) geen probleem is kan de geschiedenis induiken en een bezoek brengen aan de Vestingstad Bourtange.

De 7-bruggetjes fietstocht

Een ander leuk idee is de 7-bruggetjes route die op enkele kilometers van de de camperplaats begint. De 7-bruggetjes fietstocht is totaal 26 km en voert je langs de lintdorpen aan de zuidkant van Veendam. Langs de route zie je vele afwateringkanaaltjes, diepen en wijken. De route is te volgen via de volgende knooppunten: 55,62,91,73,51,50,25,48,90,52.

Ingang Camperplaats De Pekelaar

Camperplaats De Pekelaar is geopend van half maart tot eind oktober en heeft geen vertrektijden.

Contactgegevens

Camperplaats De Pekelaar
Noordercolonie 40, Nieuwe Pekela
Tel: +31 (0)6 54712938
Email: riekosglamain@ziggo.nl
Website Camperplaats De Pekelaar

Meer ontdekken?

Word lid van Livcamp en ontvang direct toegang tot onze exclusieve ledenomgeving. En met jouw bijdrage help je ons het platform verder te ontwikkelen.

Over de schrijver
Mijn camper avontuur begon in 2014. Ik nam ontslag, zegde mijn huur op, verkocht bijna al mijn spullen en ging met de camper voor onbepaalde tijd op reis. "Ik wilde Γ©cht leven, een ander leven. Ik wilde niet elke dag naar dezelfde plek gaan, dezelfde mensen zien en elke dag hetzelfde werk doen. Ik zocht interessante uitdagingen."
Lefevre Ronald
Door

Lefevre Ronald

op 28 Oct 2021

Ja met de camper. Dat buiten leven dat rijden naar steeds andere oorden Het vrije gevoel Top toch πŸ˜ŽπŸ‘πŸ˜‡πŸ˜ŠπŸŽƒ

Reactie plaatsen