camperplaats-de-pekelaar

Camperplaats De Pekelaar kleinschalig en gastvrij

Camperplaats De Pekelaar is een kleinschalige camperplaats vlakbij grens van Groningen en Drenthe. Een plek weg van de massa en ideaal voor camperaars die van rust, ruimte en een vrij uitzicht houden. En dat allemaal voor een vriendelijke prijs.

Faciliteiten

Camperplaats De Pekelaar ontstond in 2019 toen van het maisveld een groot grasveld werd gemaakt. Er kwamen 6 staanplaatsen met elk een eigen elektra-aansluiting en een weids uitzicht over de overgebleven maisvelden. Verder kwam er een sanistation voor de camper waar je vuil water kunt lozen, het cassette toilet kunt legen en vers drinkwater kunt tappen. 

En al gauw kwam er ook een sanitair gebouw met douche en toilet. En vele andere extra services als een wasmachine en een droger (tegen betaling) en een oplaadpunt voor de elektrische fiets. En mocht je de dag willen afsluiten met een kampvuurtje en een goed glas wijn? Dan kun je dat doen op de daarvoor ingerichte vuurkorf plaats met schommelbank.

Het sanitair gebouw op camperplaats De Pekelaar

Airbnb en Pipowagen

Mocht je deze plek graag met vrienden of familie willen bezoeken die geen camper hebben? Dan kun je een 2 persoonskamer of een pipowagen boeken. Beide overnachting opties zijn op de camperplaats. Zo ben je dan alsnog gezellig samen op pad.

Camperplaats De Pekelaar met vuurkorf

Vuurkorf met schommelbank op Camperplaats De Pekelaar

Omgeving

Camperplaats De Pekelaar ligt vlakbij de grens van Drenthe en Groningen in een Veenkoloniaal gebied. Het is er groen en vlak en leent zich daardoor uitstekend voor mooie fietstochten via het knooppuntennetwerk. Leuk om in de buurt te bezoeken is het Stadskanaal. In het Stadskanaal vind je een levend centrum met winkeltjes, terrasjes, restaurants en een gezellige zaterdagmarkt. Wil je verder fietsen? Dan kun je naar Veendam (12km) of Winschoten (14km). En voor wie 25 km fietsen (enkele reis) geen probleem is kan de geschiedenis induiken en een bezoek brengen aan de Vestingstad Bourtange

De 7-bruggetjes fietstocht

Een ander leuk idee is de 7-bruggetjes route die op enkele kilometers van de de camperplaats begint. De 7-bruggetjes fietstocht is totaal 26 km en voert je langs de lintdorpen aan de zuidkant van Veendam. Langs de route zie je vele afwateringkanaaltjes, diepen en wijken. De route is te volgen via de volgende knooppunten: 55,62,91,73,51,50,25,48,90,52.

Ingang Camperplaats De Pekelaar

Camperplaats De Pekelaar is geopend van half maart tot eind oktober en heeft geen vertrektijden.

Contactgegevens

Camperplaats De Pekelaar
Noordercolonie 40, Nieuwe Pekela
Tel: +31 (0)6 54712938
Email: riekosglamain@ziggo.nl
Website Camperplaats De Pekelaar


profielfoto

Livcamp+ is dé ultieme reisgenoot voor camperreizen in Europa. Vraag Livcamp+ aan en ontvang direct toegang tot alle camperroutes, e-books, cursussen, themalijsten en exclusieve kortingen.

Website| Facebook| Instagram| Youtube| Pinterest

Plaats een reactie

Vul je email in om een notificatie te kunnen ontvangen.

Reacties

Lefevre Ronald | 27 oktober 2023 13:16

Ja met de camper. Dat buiten leven dat rijden naar steeds andere oorden Het vrije gevoel Top toch 😎👍😇😊🎃

Vul je email in om een notificatie te kunnen ontvangen.