Overnachten in het Groninger coulissenlandschap op Camperplaats De Kleine Molenpolder
3 min. leestijd

Overnachten in het Groninger coulissenlandschap op Camperplaats De Kleine Molenpolder

Camperplaats De Kleine Molenpolder is een kleinschalige camperplaats in het Zuidelijk Westerkwartier van het Groninger landschap. Dit gebied heeft een interessante geschiedenis en bezit zelfs het oudste cultuurlandschap van West-Europa! Verder vind je in de omgeving veelzijdige fiets- en wandelpaden die je langs diverse musea brengen.

Faciliteiten

De camperplaats is nog een echte camperplaats zoals ze bedoeld is: een staanplaats met stroomaansluiting. Een een plek waar je drinkwater kunt tappen, vuil water kunt lozen en een cassette toilet kunt legen. En dat natuurlijk ook voor een vriendelijke prijs. Je vindt er dus geen douche en toilet. Maar wel weer een fantastisch weids uitzicht over het Groningse coulissenlandschap.

Ook is er een informatiehokje waar je gratis fiets- en wandelroutes kunt uitzoeken en meenemen. Heb je geen fiets bij je? Dan zijn er op de camperplaats leenfietsen beschikbaar. Dat is nog eens een extra service!

Camperplaats De Kleine Molenpolder staanplaatsen

Camperplaats De Kleine Molenpolder in Grootegast

Omgeving

In het Westerkwartier lijkt het alsof de tijd een eeuw heeft stilgestaan. Je vindt hier nog het coulissen- en dijken-landschap met wierden, sloten, graslanden en kronkelende wegen. Vooral Middag-Humsterland, het oudste cultuurlandschap van Noord-West Europa  is zeer bijzonder!

Grootegast

In de dorpskern van Grootegast op 2 kilometer vanaf de camperplaats vind je leuke winkels waar je prima terecht kunt voor dagelijkse boodschappen, een hapje en een drankje. Elke vrijdagochtend is er markt op het Marktplein. Verder is het museumplein Grootegast ook erg de moeite waard. In de buurt van camperplaats De Kleine Molenpolder bevinden zich een aantal geocaches waardoor De Kleine Molenpolder een prima uitvalsbasis is voor geocaching.

Wandelen

In het Westerkwartier zijn een aantal leuke wandelroutes uitgezet, zoals het abeltasmanpad, het blotevoetenpad in Opende, het Curringhepad in Kornhorn en het Westerkwartierpluspad; een 9 daagse tocht van 165 km.

Het Abeltasmanpad
Deze route gaat dwars door het coulissenlandschap en de zogenaamde petgaten en laat een landschap zien zoals het hier rond 1900 rond de camperplaats ook was.

Blotevoetenpad Opende
De naam zegt het al: schoenen en sokken uit en lopen maar! Op je blote voeten loop je door modder, over water en door gras. Onderweg kom je nog enkele obstakels tegen als boomstammen en slootjes waar je met een touw overheen slingert. Wanner het geregend heeft is het pad extra zwaar. Maar onderweg zijn een aantal leuke plekken om tot rust te komen.

Curringherveld Kornhorn
Het "Curringhepad" start in Kornhorn en voert door een gedeelte van het Zuidelijk Westerkwartier. Met dobben, petgaten, houtsingels, die langgerekte smalle percelen omzomen, wandel je in een prachtig besloten landschap. Het is een afwisselend gebied waarin de mens een grote hand heeft gehad.

Westerkwartierpluspad
Het Westerkwartierpluspad verbindt een groot aantal bestaande lokale wandelroutes wat uitmondt in een totaal traject van 165 km die je in ongeveer 9 dagen kunt lopen. Het pad voert langs de parels van het Westerkwartier en kent een afwisselend landschap. De ene dag loopt je in een weids polderlandschap, de volgende in een besloten coulisselandschap.

Fietsen

De camperplaats ligt vlakbij de knooppunten 25, 33 en 34. Via het knooppuntennetwerk kun je zelf een route samenstellen langs bezienswaardigheden die jij in dit gebied wilt bezoeken. En je kunt de fietstocht zo lang maken als je zelf wilt ;)

Een Citytrip Groningen
Zoek je graag de gezelligheid en actie op? Stap dan op de fiets naar Groningen. Een tocht van 26 km enkele reis. In de hoofdstad van deze provincie is van alles te beleven want het is een levendige studentenstad. Voor een mooi uitzicht over de stad ga je naar Forum Groningen. Forum Gronignen is een absolute must-see met als letterlijk hoogtepunt het dakterras van 45 meter hoogte. Met een beetje geluk kun je Schiermonikoog zien liggen!

Het Middag-Humsterland
Op 27 km vanaf de camperplaats ligt Het Middag-Humsterland; een ongerept boerenland en het oudste cultuurlandschap van Nederland. De weg kronkelt door het landschap heen en je kunt mijlenver om je heen kijken. In de weilanden liggen schitterende historische boerderijen, diverse borgen en kerken. Sinds 2005 heeft het gebied de status Nationaal Landschap en het is voorgedragen voor de lijst van Werelderfgoed van de UNESCO.

Camperplaats De Kleine Molenpolder

De camperplaats is open van maart tot oktober. Het is niet mogelijk om te reserveren maar kom gerust langs. Er is altijd wel een plekje vrij.

Contactgegevens

Camperplaats De Kleine Molenpolder
Havinga's Reed 5, 9861 TH Grootegast
Tel: 06-29378152 | 06-51463668
Email: info@dekleinemolenpolder.nl
Website Camperplaats De Kleine Molenpolder

Meer ontdekken? 

Word lid van Livcamp en ontvang direct toegang tot onze exclusieve ledenomgeving. En met jouw bijdrage help je ons het platform verder te ontwikkelen.

Over de schrijver
Mijn camper avontuur begon in 2014. Ik nam ontslag, zegde mijn huur op, verkocht bijna al mijn spullen en ging met de camper voor onbepaalde tijd op reis. "Ik wilde écht leven, een ander leven. Ik wilde niet elke dag naar dezelfde plek gaan, dezelfde mensen zien en elke dag hetzelfde werk doen. Ik zocht interessante uitdagingen."
Reactie plaatsen