camperplaats-afslag-nagele

Overnachten op de bodem van de voormalige Zuiderzee

Camperplaats Afslag Nagele ligt in de Noordoostpolder in Flevoland. En op de voormalige bodem van de Zuiderzee. Een rustige omgeving dichtbij het IJsselmeer, tussen het oude vissersdorp Urk en het Werelderfgoed Schokland. Een knusse camperplaats waar de campers niet rechttoe rechtaan staan, maar in meerdere groepjes verdeeld. En om de 'typisch Noordoostpolder schokbetonschuur' heen. Dit zorgt voor camperplaatsen met privacy en het gevoel van een klein dorpje.

Afslag Nagele

Faciliteiten op Afslag Nagele

De beheerders, Peter en Gesina, zijn zelf fervente camperaars en weten wat een camperaar zoekt. Daardoor vind je op deze camperplaats; rust, natuur, persoonlijk contact, schone faciliteiten en een servicestation voor de camper.

De camperplaats is voorzien van een mooie grasmat met ruim 25 verharde camperplaatsen.  De plaatsen zijn voorzien van een stroompunt en wifi. Verder is het terrein aangekleed met bomen, struiken en planten. En er zijn zelfs een paar dieren aanwezig; een geit en een aantal kippen. In de schuur vind je de sanitaire voorzieningen als wc en douche. En daar tegenover is een recreatieruimte, waar je bij slecht weer binnen kunt vertoeven. In de 'zelfservice shop' kun je lokale lekkernijen kopen om de dag of avond compleet te maken.

Bed&Breakfast

Overnachten kan hier niet alleen in de camper, maar ook in een safari tent of in een studio met eigen sanitair. Inclusief ontbijt. Handig als je je vakantie met familie of vrienden wilt doorbrengen die liever niet in een camper slapen.

Peter en Gesina zijn op de camperplaats aanwezig voor vragen. Maar ook voor een gezellig praatje, of meer informatie over de omgeving kun je ze aanschieten. 

Afslag Nagele safaritent

De Safaritent op Afslag Nagele

Omgeving van Afslag Nagele

De Noordoostpolder is één van de jongste gebieden van Nederland. Het word ook wel het Nieuw Land genoemd. Het landschap werd op de tekentafel gecreëerd en kenmerkt zich door rechte lijnen en een strakke indeling. Het gebied werd in 1942 ingepolderd. In de loop der tijd zijn er meerdere bezienswaardigheden ontstaan. Hieronder beschrijven we er 4.

1 Werelderfgoed Schokland

Wel eens van Schokland gehoord? Schokland was voor de drooglegging in 1942 een eiland in de Zuiderzee. De bewoners van het eiland hebben jaren gevochten tegen het water. Het was een hard bestaan. In 1995 is dit gebied uitgeroepen tot Unesco Werelderfgoed, het eerste werelderfgoed in Nederland. Wil je meer weten over de geschiedenis? Bij Museum Schokland en bezoekerscentrum De Gesteentetuin komt de eeuwenoude geschiedenis tot leven. En voor een pauze tussendoor is er een terras met vers gezette koffie en een smakelijke lunch.

2 Urk

Urk is een authentiek vissersdorp en voormalig eiland in de Zuiderzee. Het vissersdorp ligt op 7 km van de camperplaats. Bij het haventerrein ligt het Toeristisch Overstappunt (TOP). Een perfect startpunt om Urk te verkennen. Vanaf hier starten verschillende wandel- en fietsroutes als: Zuiderzee eilanden route, de Zeebodemroute en 'Het wonder van Urk'. Je kunt ook via het knooppunten netwerk zelf de lengte en route bepalen en Urk op jouw manier ontdekken. Voor een ontspan momentje en wat lekkers kun je terecht bij De Zeebodem.

3 Waterloopbos

Het Waterloopbos is een historisch openlucht laboratorium in een polderbos. Hier zijn honderden onderzoeken uitgevoerd naar het gedrag van water. Je vindt er restanten van het onderzoek naar de Deltawerken, maar ook van waterwerken voor exotische plekken zoals de haven van Lagos. Het bos is vrij toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. Gemarkeerde wandelroutes leiden je langs de modellen van waterwerken die als ruïnes in het bos liggen.

4 De Orchideeën Hoeve

De Orchideeën Hoeve is een indoor junglepark van 25.000m2.  Een park vol tropische bomen en planten waar junglepaden doorheen slingeren. En waar je vrij rondlopende maar ook vliegende tropische dieren kunt ontmoeten. Een paradijs als je van dierenfotografie houd. Je kunt hier fantastische kiekjes maken, bijvoorbeeld tussen de vlinders of met een papegaai op je schouder. Een jungle met oneindige avonturen!

Wil je deze omgeving ontdekken en de camperplaats reserveren? Dat kan via het online reserveringssysteem op de website van Afslag Nagele.

Afslag Nagele Camperplaats

Camperplaats Afslag Nagele aangekleed met groene bomen en planten

Contactgegevens

Peter en Gesina Meurs
Han Stijkelweg 11, 8308 PE Nagele
0527 - 65 24 57
info@afslagnagele.nl
Website Afslag Nagele


profielfoto
Livcamp

Website| LinkedIn | Facebook| Instagram| Youtube| Pinterest

Livcamp.nl brengt dagelijks het laatste campernieuws. Zo ga je goed voorbereid op pad en ontdek je de mooiste locaties, ben je bij de leukste events en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Reacties

Er zijn geen reacties... Voeg een reactie toe.