camperplaats-turfstee-2560x1100-1.jpg

Geniet van het Groninger platteland op Camperpark Turfstee

Camperpark Turfstee ligt in Oost Groningen tussen de groene oase van regio Westerwolde en de graanrepubliek Oldambt in. Het is een gastvrije omgeving waar je uren kunt wandelen of fietsen zonder iemand tegen te komen. De rust en de weidse vergezichten geven een gevoel van vrijheid en laten je genieten van het Groninger platteland.

Faciliteiten op Camperpark Turfstee

Camperpark Turfstee heeft 55 ruime en verharde plaatsen die zijn voorzien van een elektra-aansluiting. Achterin vind je een sanitair gebouw met douche, toilet, afwasplaats, wasmachine en droger. Midden op het terrein vind je 'Het Trefpunt, een clubhuis waar camperaars samenkomen en graag een praatje maken. Er zijn verschillende zithoekjes gecreëerd en buiten staat een grill ter beschikking. De eigenaren zijn elke dag in het clubhuis te vinden. 

Gaat de hond mee met de camper? Dan is er voor de viervoeter achter de camperplaats een hondenlosloopweide. En wanneer je een echte visliefhebber bent kunt je op loopafstand van de camperplaats aan het Pekelder Hoofddiep je hengel uitgooien.

Camperpark Turfstee

Camperpark Turfstee

Omgeving

Zoals gezegd ligt Camperpark Turfstee tussen de regio Westerwolde en Oldambt in. De regio Westerwolde staat bekend om haar groene oase, prachtige beekdalen, kilometerslange fietspaden die met elkaar verbonden zijn en eindeloze wandelpaden. Regio Oldambt staat bekend als graanrepubliek en haar waterrijke omgeving. Wil je in deze omgeving de geschiedenis induiken? Neem dan een kijkje in de vestingstad Bourtange of Oudeschans.

Regio Westerwolde

Westerwolde is een bijzonder gebied met beekdalen, oude bossen, heidevelden, vennetjes, akkerland en sfeervolle dorpen als Bellingwolde, Blijham, Onstwedde, Sellingen, Stadskanaal, Ter Apel, Vlagtwedde, Vriescheloo en Wedde. Westerwolde is tevens hét wandelgebied van het Noorden en is niet voor niets in 2020 uitgeroepen tot Wandelgemeente van het jaar. 

Het Westerwoldepad is de langste aaneengesloten wandelroute in dit gebied en telt bijna 100 km. Het Westerwoldepad wordt aangegeven met geel-blauwe markeringen en volgt de stroomdalen van de Ruiten Aa en de Westerwoldse Aa. Maar het landschap van Westerwolde is meer dan de beekdalen. Zo loop je door oude eiken- en beukenbossen en even later over een heideveld met Drentse heideschapen. Het Westerwoldepad laat je alle gezichten van één van Europa’s mooiste beekdalen zien.

Vestingstad Bourtange

Vlakbij de Duitse grens ligt de Vesting Bourtange. Bourtange is een vestigingsstad dat in de 17de eeuw de stad Groningen moest beschermen tegen de Spanjaarden. Tegenwoordig is het een trekpleister voor toeristen en zijn de poorten dagelijks geopend. Binnen de poorten vind je winkeltjes en leuke terrassen en kun je genieten van historische sferen. Bekijk de kanonnen, vroegere onderkomens van de soldaten en de diverse musea.

Vestigingsstad Bourtange

De Poort van vestingstad Bourtange

Oudeschans

In de 16de eeuw diende Oudeschans is een grote rol in de strijd tegen de Spaanse troepen. Er werd een sluis gebouwd in de Weseterwoldsche Aa die een groot gebied onder water kon zetten waardoor dit gebied ontoegankelijk werd voor de vijand. Tegenwoordig is het hier rustig en vind je er nog een aantal musea die de geschiedenis van dit gebied vertellen. Oudeschans wordt tot een van de acht mooiste dorpen van Nederland gerekend, dus het is een bezoekje waard!

Regio Oldambt

Oldambt wordt ook wel de graanrepubliek genoemd. Nergens in Nederland vind je zoveel hectare graan als hier. Je vindt hier diverse graanmolens. Maar ook de Strokartonfabriek waar het restproduct van graan wordt verwerkt tot strokarton. Wil je het graan van deze omgeving proeven? Breng dan een bezoekje aan Coöperatie De Graanrepubliek in Bad Nieuwschans. Hier kun je genieten van vers Gronings brood, bier, jenever, havermout en nog veel meer graanproducten. 

Het oldambtmeer

Op 12 km vanaf de camperplaats ligt het Oldambtmeer. Dit meer was vroeger akkerland en is in 2004 tot 2006 omgetoverd door een waterrecreatiegebied. Het is tegenwoordig een van de grooste meren van Nederland waar je kunt varen, zeilen, (kite)surfen en zwemmen. Tevens vind je er vele gezellige café's en restaurants aan het water. Een leuke bestemming om per fiets te ontdekken.

Winschoten

Winschoten ligt op 6 km van de camperplaats en is de op een na grootste stad van de provincie Groningen. De stad heeft een mooi historisch centrum, gezellige winkelstraten, en vanaf juni staat het stadspark hier volop in bloei met diverse soorten rozen. Verder zijn het stadhuis, de kerktoren en het marktplein leuke bezienswaardigheden. 


Staanplaatsen op Camperpark Turfstee

Camperpark Turfstee is het hele jaar geopend. Reserveren is niet nodig want er is altijd wel een plekje vrij.

Contactgegevens

Camperpark Turfstee
Turfweg 28 9697 XK Blijham
Tel: +31 (0)6 50 50 11 42
Email: info@tufstee.nl
Website Camperpark Turfstee

Meer ontdekken?

Word lid van Livcamp en ontvang direct toegang tot onze exclusieve ledenomgeving. En met jouw bijdrage help je ons het platform verder te ontwikkelen.


profielfoto
Livcamp

Website| LinkedIn | Facebook| Instagram| Youtube| Pinterest

Livcamp.nl brengt dagelijks het laatste campernieuws. Zo ga je goed voorbereid op pad en ontdek je de mooiste locaties, ben je bij de leukste events en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Reacties

Er zijn geen reacties... Voeg een reactie toe.