campers-vs-stacaravans

Camper vs (Sta)caravan

Je hoort vaak de vraag: Ga je voor een caravan of een camper? Campers worden steeds populairder in Nederland. Er zijn nu al meer dan 100.000 campers op de weg, maar dat is nog steeds veel minder dan de ruim 450.000 caravans in Nederland. Toch blijft de vraag bij veel mensen hangen: "Moeten we een camper of caravan kopen?" Het is best moeilijk om te beslissen. Laten we eens kijken naar de verschillen tussen een camper en een caravan. 

Het verschil tussen een camper en caravan

Het belangrijkste verschil ligt in de verschillende manieren van kamperen. Met een caravan ben je op weg naar een bestemming, meestal een camping, en daar blijf je een tijdje staan. Vaak kost het moeite om de voortent en de stokken op te zetten. De camping wordt vaak gezien als een doel en vertrekpunt voor activiteiten in de omgeving. Het voordeel is dat je daarvoor de trekauto kunt gebruiken. De stacaravan van stekelbos.nl beschikt over toffe extra’s. Met een camper is de reis zelf al een vakantie. Je hebt alles wat je nodig hebt in de camper en kunt stoppen waar je maar wilt. Je zoekt gewoon een vlakke plek, draait de luifel uit en je bent klaar. 

Waarom kiezen voor een camper?

Die weekendjes weg en zomervakanties in het buitenland betekenen vaak dat je in hotels verblijft, maar het kan duur zijn en je beperken in je vrijheid. Daarom is het investeren in een camper een goede optie. Het biedt flexibiliteit en onafhankelijkheid, je kunt zelf bepalen waar en wanneer je wilt gaan. Bovendien kan een tweedehands camper binnen je budget passen en financiering kan eenvoudig zijn. Je hebt je eigen tweede thuis op wielen, zonder de kosten en zorgen van een vast vakantiehuis. Met een camper kun je genieten van de vrijheid om te reizen, nieuwe plaatsen te ontdekken en te genieten van de gemeenschap van mede-camperliefhebbers. Het is een ware thuis weg van huis, met alle comfort en voorzieningen die je nodig hebt. 

Waarom kiezen voor een (sta)caravan?

Het kopen van een stacaravan heeft veel voordelen. Ten eerste bespaar je geld, omdat je minder betaalt voor je vakantieverblijf. Ook kun je je stacaravan weer verkopen als je een ander model wilt. Je kunt de kosten beperkt houden als je kiest voor een groter of luxer model. Daarnaast kun je je vakantiewoning delen met familieleden, waardoor je vaak samen op vakantie kunt gaan. Het leuke is dat je je stacaravan helemaal naar jouw smaak kunt inrichten, met meubels en keukenapparatuur die je zelf kiest. Ook hoef je niet telkens al je spullen mee te nemen, want je kunt ze gewoon laten liggen. En wist je dat je je stacaravan zelfs in de winter kunt gebruiken? Je kunt maatregelen nemen om het warm te houden, zodat je ook tijdens een winterweekend kunt genieten van je vakantieplek.


profielfoto

Livcamp+ is dé ultieme reisgenoot voor camperreizen in Europa. Vraag Livcamp+ aan en ontvang direct toegang tot alle camperroutes, e-books, cursussen, themalijsten en exclusieve kortingen.

Website| Facebook| Instagram| Youtube| Pinterest

Plaats een reactie

Vul je email in om een notificatie te kunnen ontvangen.

Reacties

Er zijn geen reacties... Voeg een reactie toe.