Camper indeling. 5 keuzes die je wilt maken.
2 min. leestijd

Camper indeling. 5 keuzes die je wilt maken.

Hoe ziet jouw ideale (bus)camper indeling eruit? En welke elementen in de camper zijn voor jou het belangrijkst? Ben jij een keukenprins(es) en prefereer je een ruime keuken met grote koelkast op ooghoogte? Of sta jij liever voor de spiegel en geniet je van een ruime badkamer met opbergmogelijkheden? In dit artikel bespreken we de 5 belangrijkste keuzes bij het kiezen van een camper indeling.

Niemand kent jouw wensen zo goed als jijzelf. Maar wat valt er te kiezen?

Camper indeling

  1. Lengte van het basisvoertuig 5,41, 5,99 of 6,36
  2. Dwarsbed of lengtebed
  3. Separate of gecombineerde douchecel
  4. koelkast op ooghoogte of onder het aanrechtblad
  5. Dinette met skyroof, opbergruimte of meer stahoogte

1 Buscamper Lengte

De meeste buscampers worden gebouwd op het basisvoertuig van een Fiat Ducato, Citroen Jumper of Peugeot Boxer. De Fiat Ducato komt het meest voor en is volgens Fiat “geboren om een camper te zijn”. Daardoor hebben de meeste buscampers een lengte van 5,41m, 5,99m en 6,36m. 

Buscampers onder 6 meter vallen in een goedkoper tarief bij bootovertochten. Daarnaast hebben zij het voordeel dat ze eenvoudig in een parkeervak passen en dus overal met gemak te parkeren zijn. Echter hoe langer de camper hoe meer ruimte en comfort binnenin.

2 Dwarsbed of Lengtebed

Het klassieke dwarsbed in de camper wordt steeds vaker vervangen door het comfortabele lengtebed. Het dwarsbed is standaard 1,96 meter lang. Een lengte bed varieert tussen 1,80 en 2,08 meter. Het lengtebed is beschikbaar in een buscamper van minimaal 5,99. Daarnaast hebben lengtebedden als voordeel dat je niet over elkaar heen hoeft te stappen als je wilt opstaan. Daarentegen bespaart een dwarsbed meer ruimte in de camper.

3 Separate of gecombineerde douchecel

Tegenwoordig is het comfort van een badcamper niet meer exclusief voor grote campers. Door slimme technieken heb je niet alleen de compacte zijbadkamer, waarin toilet, wastafel en douche op één plek zijn gecombineerd. Maar kun je ook kiezen voor een ruimtedouche waar een rollo een grote badkamer laat ontstaan en het woon- en slaapgedeelte van elkaar scheidt. Of ga je liever voor de zwenkdeur. De optie waarmee je van een toiletgedeelte een douche maakt. Welke optie heeft jouw voorkeur?

4 Koelkast op ooghoogte of onder het aanrechtblad

Voor de fijnproevers die van kokkerellen houden zijn er campers met grotere koelkasten. Deze koelkasten zijn op ooghoogte geplaatst naast het slaapgedeelte. Is de koelkast voor jou minder belangrijk omdat je liever uit eten gaat? Dan kun je ook kiezen voor een kleinere koelkast onder het aanrechtblad of aan de kopse kant. 

5 Zitgedeelte met skyroof, opbergruimte of meer stahoogte

Het zitgedeelte, ook wel de ‘dinette’ genoemd, heeft tegenwoordig meerdere opties. Zo kun je boven de zitruimte kiezen voor kastruimte, een panorama dakraam met veel lichtinval of meer stahoogte. Wat vind jij het belangrijkste als het gaat om het zitgedeelte?

Buscamper indelingen bekijken

Twijfel je nog over de indeling van de camper? Kom dan naar Buscamper Nederland en bekijk ruim 50 modellen van de binnenkant. Met deskundig advies erbij ga je er zeker uitkomen!

Buscamper contact

Pascalweg 24
4104 BG Culemborg (10 min. vanaf Utrecht)
Tel: 0345 – 545760
Dinsdag t/m vrijdag:9.00 tot 17.00 uur
Zaterdag:10.00 tot 16.00 uur

Lees meer over buscampers of stel een vraag in het camperforum.

Over de schrijver
Mijn camper avontuur begon in 2014. Ik nam ontslag, zegde mijn huur op, verkocht bijna al mijn spullen en ging met de camper voor onbepaalde tijd op reis. "Ik wilde écht leven, een ander leven. Ik wilde niet elke dag naar dezelfde plek gaan, dezelfde mensen zien en elke dag hetzelfde werk doen. Ik zocht interessante uitdagingen."
Reactie plaatsen