buscamper-kopen

Buscamper kopen? Let vooral op tip nummer 1.

Buscamper kopen? Je bent niet de enige. Steeds meer camperaars zijn op zoek naar een buscamper. Want een buscamper is compact, wendbaar en eenvoudig in gebruik. Het is een camper die je geen stress bezorgd, maar juist ontzorgd. Vanwege zijn populariteit komen er steeds meer merken en soorten op de markt. Vraag je je af waar je op moet letten als je een buscamper koopt? Lees dan verder.

5 tips voor een buscamper kopen

  1. Ga naar een grote camperdealer en bekijk meerdere modellen
  2. Bepaal budget, bedvariant en lengte
  3. Koop je camper bij een Bovag aangesloten bedrijf
  4. Pas op voor te weinig laadvermogen
  5. Maak een proefrit of huur de camper voor een weekend

1 Ga naar een grote camperdealer en bekijk meerdere buscamper modellen

De Nederlandse camperdealer met de meeste buscampers op voorraad is Buscamper Nederland in Culemborg. Ga daar eens langs en ontdek wel 30 tot 50 verschillende  modellen. Ga erin staan en beleef de ruimte van binnen. En laat je daarnaast adviseren door de specialisten van Buscamper.

2 Bepaal waar de buscamper aan moet voldoen

Budget €€€
Bepaal allereerst je budget. Hoeveel wil en kun je uitgeven aan een buscamper? Het bepalen van je budget zal je al helpen bij het kiezen tussen de beschikbare modellen. Daarnaast bepaald je budget in welke categorie je kunt zoeken: nieuwe camper, camper zelf samenstellen of een tweedehands camper.

Bedvariant
Nadat je een budget hebt bepaald ga je kijken naar de bedvarianten. Jouw bedkeuze bepaald niet alleen het soort bed, maar ook de lengte van de camper en de rest van de camperindeling. Een belangrijke keuze dus. Met meerdere consequenties. Denk bij de bedkeuze ook na over je reisgezelschap. Met wie ga je op reis? En met hoeveel personen?Dit zijn de bedvarianten:

  • dwarsbed (je ligt in de breedte van de camper, meestal 1,90 meter)
  • enkele bedden (je ligt in de lengte, met als voordeel dat je niet over elkaar heen hoeft te stappen)
  • stapelbed (als je met kinderen, vrienden of kennissen op pad gaat)
  • extra opklapbed (voor een logee en als je met meer dan 2 personen op reis gaat)

Lengte
Zoals eerder vermeld bepaald het soort bed de lengte van de camper. Houd in je achterhoofd dat campers van 5,99 meter en korter eenvoudig te parkeren zijn in parkeervakken en op camperplaatsen. Daarnaast vallen campers van 5,99 meter en korter in een voordelig tarief bij bootovertochten en ferries.

3 Koop je buscamper bij een Bovag aangesloten bedrijf

Koop je een camper bij een BOVAG aangesloten bedrijf, dan ben je verzekerd van een goede koop. Je ontvangt duidelijke garantievoorwaarden en mogelijkheden om terug te vallen op een geschillencommissie. Bovendien heb je meteen een gespecialiseerd camperbedrijf die de camper kent en kan repareren en onderhouden.

4 Pas op voor te weinig laadvermogen

Weet wat je weegt. Want sommige campers met een maximum toegestane massa van 3.500 kg hebben te weinig laadvermogen. Daarnaast weet je ook meteen hoeveel gewicht je mee mag nemen. Met een buscamper tot 3.500 kg ben je ‘licht’ onderweg. De camper valt dan onder de categorie personenauto zonder snelheidsbegrenzing. Hiervoor is een B-rijbewijs voldoende. In de gewichtsklasse van de „lichte LKW“ van 3.500kg tot 7.500 kg is een C- of C1-rijbewijs verplicht.

5 Maak een proefrit of huur de camper voor een weekend

Twijfel je nog over een buscamper kopen? Maak een proefrit of huur een buscamper bij buscamper.nl in Culemborg. Dan kun je gelijk de voor- en nadelen van de camper ervaren. 

Een buscamper, de multifunctionele alleskunner!

De buscamper is een multifunctionele alleskunner. Naast het reizen is de buscamper ook geschikt voor dagelijks gebruik. Bijna 30% van de camperaars koopt tegenwoordig een buscamper. Je bent dus zeker niet de enige!

Meer weten over buscampers? Of heb je een vraag over buscamper kopen? Stel deze in het forum.


profielfoto

Livcamp+ is dé ultieme reisgenoot voor camperreizen in Europa. Vraag Livcamp+ aan en ontvang direct toegang tot alle camperroutes, e-books, cursussen, themalijsten en exclusieve kortingen.

Website| Facebook| Instagram| Youtube| Pinterest

Plaats een reactie

Vul je email in om een notificatie te kunnen ontvangen.

Reacties

Er zijn geen reacties... Voeg een reactie toe.