arrow_drop_up arrow_drop_down

Mijn pijnlijkste camper bloopers

Mijn top 5 pijnlijkste camper bloopers

Camper bloopers. Het begon in 2014 toen ik het idee had om met de camper te gaan reizen. Ik had nog nooit een camper van binnen gezien en ik kende niemand die full-time in een camper leefde. Het maakte mij niet uit, ik ging gewoon. Onbezorgd en een beetje naïef. En daardoor maakte ik onderweg de ene na de andere camper blunder mee.

Wil jij voor het eerst met de camper op reis? Lees dan mijn 5 pijnlijkste camper bloopers die ik gemaakt hebt in de 5 jaar dat ik full-time onderweg was.

Camper blooper #5

Zo heb ik 1 jaar rondgereden zonder stroom in de camper. Ik kon wel met 12 volt m’n mobiel opladen, maar de laptop werd al lastig. Daarvoor ging ik naar een terras en zocht ik altijd een tafeltje bij een stopcontact. Daar ritste ik mijn tas open en rolde ik een haspel uit waarin al mijn elektrische apparaten ingeplugd waren; een mobiel, laptop, muziekbox en fotocamera. Daar zat ik dan soms wel 2 uur. Had ik geweten dat er een inverter bestond dan had mij dat veel koffie’s gescheeld.

 

Camper blooper nummer #4

Zo heb ik 2 jaar lang het camper toilet verkeerd gebruikt. In plaats van eerst het schuifje open zetten en dan plassen, begon ik met plassen en zette ik daarna het klepje open. Het gevolg? Ieder keer als ik het schuifje open deed spatten de spetters omhoog op de wc bril en tegen de klep. Pas na 2 jaar full-time reizen las ik hoe je een camper toilet op de juiste manier gebruikt. Oeps!

Nummer #3 van alle camper bloopers

Zo reed ik dorpje in dorpje uit op zoek naar een kraantje om de watertank te vullen. Later kwam ik erachter dat elk dorpje wel een kerk heeft en dat elke begraafplaats een kraantje heeft waar je de watertank kunt vullen. Ik had mijzelf veel kilometers kunnen besparen.

Camper blooper #2 is pijnlijk

Onderweg maakte ik regelmatig de camper schoon. Vooral de delen die ik zelf kon zien. Mijn camper was wit, dus dat wilde ik ook graag wit houden. Totdat ik later ontdekte dat de onderkant weg begon te roesten omdat ik dat niet goed schoon hield… Dus voortaan ook de dingen schoonmaken die je niet ziet en die meestal belangrijker zijn!

Mijn grootste camper blooper #1

Zo kwam ik een keer terecht op het Spaanse feest in Pamplona. Ik parkeerde de camper aan de rand van de stad. Liep de stad in en dronk de ene na het andere Spaanse ‘cerveza’. Ergens midden in de nacht besloot ik de camper weer op te zoeken… Maar waar stond de camper ook alweer? Altijd de parkeerlocatie van je camper opslaan als je naar een Spaans feestje gaat!

Voorkom camper bloopers

De rest van mijn bloopers zal ik je besparen, want het zijn er teveel om op te schrijven. Maar ga je met de camper op reis? Bereid je dan goed voor. Heb je een vraag of een dilemma? Log hier in of meld je gratis aan en je ontvangt dezelfde dag nog een antwoord.

Over de schrijver
Mijn camper avontuur begon in 2014. Ik nam ontslag, zegde mijn huur op, verkocht bijna al mijn spullen en ging met de camper voor onbepaalde tijd op reis. Ik wilde leven, ontdekken en nieuwe mensen leren kennen. Met Livcamp wil ik andere camperaars letterlijk en figuurlijk op weg helpen.
Reactie plaatsen