arrow_drop_up arrow_drop_down
Ontdek deze top 5 camperplaatsen in Limburg

Ontdek deze top 5 camperplaatsen in Limburg

Met de camper onze zuidelijkste provincie Limburg ontdekken? Ik zeg doen! In Limburg vind je namelijk 3 Nationaal Parken; NP De Maasduinen, De Groote Peel en NP de Meinweg. Verder vind je hier letterlijk het hoogtepunt van Nederland, de Vaalserberg op 322,4 meter. En in Limburg ben je nog in Nederland maar waan je je al in het buitenland. Het is hier een paar graden warmer en de enige plek waar je kunt genieten van de echte Limburgse vlaai. Bezoeken dus!

Onze ervaring in Limburg

Wij hebben in de zomer van 2020 een maand met de camper door Limburg gereden op zoek naar de leukste plekjes. Van alle camperplaatsen die we in de provincie hebben bezocht hebben we de 5 mooiste camperplaatsen geselecteerd. Deze camperplaatsen kun je op je te-bezoeken-lijstje-zetten als je naar Limburg rijdt.

Top 5 camperplaatsen Limburg

1 Kessel


Camperplaats Kessel ligt in Maasvallei bij Maas in het noorden van Limburg tussen Venlo en Roermond. Een leuke omgeving gemaakt om per fiets te ontdekken. Bijvoorbeeld een route langs de Maas. Of bezoek het kasteel Oeverberg en/of Kasteel De Keverberg. Trek er met de fiets lekker op uit!

Op de camperplaats vind je royale plaatsen met gras gazon, een groot grasveld met kampvuur mogelijkheden, een gezellige zithoek met fietsroute informatie, verzorgd en schoon sanitair (zonder muntjes) en alle camper faciliteiten als loosput, schoon drinkwater en ch toilet. En goed werkend Wifi 🙂

Gewoon kleinschalig, simpel maar wel persoonlijk is hier het motto.

En dit alles voor een goede prijs!

Adres
Camperplaats Kessel
Hazenakkerweg 1
5995 RM Kessel (Noord-Limburg)

2 Weert


Camperplaats Weert ligt langs een kanaal in een rustige omgeving en op loopafstand van het centrum in Weert. En wel zo handig, direct aan een fietsroute. Deze camperplaats was in 2014 Winnaar van de NKC camperlocatie verkiezing.

Op deze camperplaats vind je royale camperplekken. Enkele camperplaatsen hebben een mooi gras gazonnetje. Je betaald een basisprijs en voor alle extra’s betaal je extra. Een goed verzorgde camperplaats met alle faciliteiten voor een goede prijs. En het leuke aan deze camperplaats zijn de zeer vrolijke en betrokken eigenaren.

Een goed verzorgde camperplaats om het gezellige stadje Weert te verkennen.

Adres
Camperplaats Weert
Suffolkweg Zuid 30
6002 RX Weert

3 Valkenburg

 

Camperplaats Valkenburg ligt op een berg en op 500 meter loopafstand van centrum van Valkenburg. Een camperplaats met vergezichten en camperplaatsen op verschillende hoogten (verhard) waardoor iedereen kan genieten van een mooi uitzicht.

Deze camperplaats is onderdeel van Stadscamping Den Driesch. Als de camping open is kun je gebruik maken van alle voorzieningen (wintermaanden niet).

Adres
Camperplaats Valkenburg
Heunsbergerweg 1
6301 BN Valkenburg

4 Maastricht


Camperplaats Maastricht ligt aan de oevers van de Maas met uitzicht op kasteel Borgharen. Verder ligt de camperplaats op fiets- en loopafstand van het centrum van Maastricht (2,5 km). De bushalte ligt voor de camperplaats en is dus ook een optie. Deze camperlocatie is een ideale uitvalsbasis om de stad Maastricht te bezoeken.

Een grootschalige camperplaats met 100 camperplekken. De meeste camperplaatsen zijn voorzien van een stroompaal. Stroom betaal je per verbruik. Verder vind je er een afwasplaats, douches en toiletten. Ook alle camper voorzieningen zijn aanwezig.

Een eenvoudige camperplaats zonder charme maar dichtbij het centrum.

Adres
Camperplaats Maastricht
Bosscherweg 35
6219 ND Maastricht

5 Camperplaats Ospel

Camperplaats Ospel ligt op het erf van een buxuskweker en zorgkwekerij. En op fietsafstand van Nationaalpark De Groote Peel. Nationaal Park De Groote Peel is een weids, waterrijk en stil hoogveengebied dat vooral bekend staat om zijn vele vogelsoorten. Een mooie omgeving om per fiets of te voet te ontdekken.

De camperplaats wordt gerund door vriendelijke en behulpzame eigenaren. Een leuke camperplaats om nog eens naar terug te gaan.

Adres
Camperplaats De Peeldijk
Plattepeeldijk 19
6035 RP Ospel

Meer weten over camperplaatsen Limburg?

Kortom, de provincie Limburg is leuk om met de camper te bezoeken. Indien je meer wilt weten ga dan naar het camperforum. Bekijk hier meer foto’s en video’s van de camperplaatsen in Limburg en navigeer naar het prikbord ‘Camperplaatsen Nederland’.

Of bekijk de mooiste camperplaatsen van andere Nederlandse provincies: Gelderland, Overijssel.

Over de schrijver
Mijn camper avontuur begon in 2014. Ik nam ontslag, zegde mijn huur op, verkocht bijna al mijn spullen en ging met de camper voor onbepaalde tijd op reis. Ik wilde leven, ontdekken en nieuwe mensen leren kennen. Met Livcamp wil ik andere camperaars letterlijk en figuurlijk op weg helpen.
Reactie plaatsen