Portugal

Met de camper naar Portugal

Houd je van zon, zee, zandstranden en lekker eten? Dan is het een goed idee om met de camper naar Portugal te rijden. Portugal heeft een kustlijn van meer dan 850km waarlangs je meerdere camperplaatsen vindt, met uitzicht over zee. Love it! 

Overnachten in Portugal

In Portugal mag je overnachten op campings, camperplaatsen en daarvoor bestemde parkeerplaatsen. Wildkamperen is in Portugal helaas verboden.

Verplicht meenemen in Portugal

In Portugal is het verplicht een gevarendriehoek en veiligheidshesjes bij je te hebben.

Verkeer in Portugal

Op veel snelwegen in Portugal wordt tol (portagem) geheven. Op sommige tolwegen vind je de traditionele tolpoorten waar je met kaart of contant kunt betalen. Maar er zijn ook elektronische tolwegen, hier lees je hoe je elektronische tolwegen kunt betalen. Als het even kan kun je ze ook vermijden. 

Milieuzones in Portugal

In Portugal vind je alleen in Lissabon 2 milieuzones. Voor deze milieuzones heb je een 'sticker' nodig. Beter is het om deze milieuzones te mijden en de camper buiten de zones te parkeren als je het centrum van Lissabon wilt ontdekken. Wil je toch door het centrum van Lissabon rijden? Hier vind je meer informatie over de 2 milieuzones in Lissabon.

Camperplaatsen in Portugal ontdekken?

Op zoek naar leuke camperplaatsen in Portugal? Vind ze in de Livcamp camperplaatsen app via de kaart of in de themalijsten.

Berichten over Portugal:
Camperroute langs de Portugese Kust
0
Camperroute langs de Portugese Kust
Camperroute langs de Portugese Kust
Met de camper door Noord-Portugal
1
Met de camper door Noord-Portugal
Met de camper door Noord-Portugal