Camperverzekering

veelgestelde vragen

               

Over de camperverzekering

Wat is WA?

WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid. Deze verzekeringsvorm vergoedt schade aan derden wanneer je zelf schuldig bent aan een aanrijding. De WA verzekering is verplicht voor ieder motorrijtuig en maakt tevens onderdeel uit van de All Risk verzekering.

Wat is Beperkt Casco?

Beperkt Casco is een verzekeringsvorm die schade aan uw camper door van buitenkomende onheilen dekt. Onder van buitenkomende onheilen worden ondermeer verstaan: brand, diefstal, storm. Is de camper All Risk verzekerd dan beschik je automatisch over dekking bij deze schade oorzaken. Eigen schade door een aanrijding is niet meeverzekerd bij deze verzekeringsvorm. Let op: Aveco Verzekeringen biedt geen Beperkt Cascoverzekering aan.

Wat is All Risk?

Is jouw camper All Risk verzekerd dan ben je verzekerd tegen de financiële gevolgen van aanrijding voor zowel de schade aan derden als jouw eigen schade. Andere schade aan jouw camper door bijvoorbeeld brand, storm of diefstal vallen ook onder de All Risk dekking. De All Risk dekking wordt ook wel Volledig Casco genoemd. Bij Aveco kun je kiezen tussen verschillende All Risk verzekeringen. Afhankelijk van jouw wensen en je camper kun je kiezen voor een All Riskverzekering op basis van de nieuwwaarde van de camper of op basis van taxatiewaarde. Onze adviseurs informeren je graag over de mogelijkheden.

Kan ik zelf een premie berekenen?

Aveco staat voor kwaliteit, service en maatwerk. Wanneer je een offerte bij ons opvraagt dan ontvang je een offerte specifiek naar jouw wensen en eisen. Het is daarom niet mogelijk om zelf een premie te berekenen.

Hoe geef ik een wijziging door?

Wil je je polis aanpassen of een andere wijziging doorgeven, neem dan contact op met jouw persoonlijke adviseur Luuc Kremer via het telefoonnummer 0523 208335 of per e-mail via luuc@avecoverzekeringen.nl.

Ben ik direct verzekerd als ik een verzekering aanvraag?

Nadat je de verzekering hebt aangevraagd wordt deze direct in behandeling genomen. Binnen 2 werkdagen ontvang je dan de bevestiging van acceptatie met de groene kaart en dekkingsbevestiging.
Houdt rekening met de verwerkingstijd buiten kantooruren en feestdagen. Neem daarom altijd zo spoedig mogelijk contact met ons op wanneer je een nieuwe camper aanschaft.

Mag ik mijn camper uitlenen?

Je mag de camper uitlenen aan familie en/of vrienden zonder dat hier extra verzekeringskosten aan gebonden zijn. Heb je tevens een Pechhulp+ verzekering afgesloten, dan is deze ook van kracht indien je de camper uitleent. Deze is namelijk camper gebonden.

Ga je de camper verhuren? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Wat houdt inventaris in?

Onder de inventaris van jouw camper vallen de spullen die je meeneemt om te kunnen camperen. Denk hierbij aan je keukengerei, tuinset of beddengoed. Neem je ook een laptop, fototoestel en dergelijke spullen mee dan zijn deze verzekerd onder de reisbagagedekking van je doorlopende reisverzekering.

Wat zijn accessoires?

Onder accessoires van je camper vallen de (schroef)vaste toevoegingen aan je camper, zoals de luifel, automatische schotel of fietsendrager. Losse onderdelen zoals een uitneembaar televisiescherm vallen onder de reisbagagedekking van je doorlopende reisverzekering. Wanneer je camper Optimaal+6 of Optimaal+10 verzekerd is, dan worden de accessoires verzekerd conform de aankoopfactuur. Is de camper getaxeerd, dan zijn de accessoires meeverzekerd conform de bedragen die in het taxatierapport vermeldt staan. Wanneer je na taxatie van de camper of de ingangsdatum van de verzekering accessoires of andere wijzigingen aanbrengt aan de camper, dan dien je deze aan te geven. Wij passen dan jouw polis aan zodat je altijd goed verzekerd blijft!

Is overbelading verzekerd?

Bij het laden van je camper dien je rekening te houden met het ledig gewicht en laadvermogen van je camper. Tezamen levert dit de toegestane maximum massa van de camper op. Dit is het gewicht dat jouw camper maximaal mag wegen inclusief belading. Naast de toegestane maximum massa kent de camper ook een technische maximum massa. Dit is het gewicht dat het chassis van de camper maximaal kan dragen. Bij veel campers ligt de technische maximum massa hoger dan de toegestane maximum massa. Veel verzekeraars verzekeren de camper alleen wanneer je de toegestane maximum massa niet overschrijdt. Dit heeft er mee te maken dat deze verzekeraars alleen op basis van een B-rijbewijs kunnen verzekeren. Hiermee mag je rijden met een voertuig tot 3.500 KG.

Aveco Verzekeringen biedt ook dekking wanneer de camper zwaarder beladen is dan het toegestaan gewicht maar niet zwaarder is beladen dan dat de camper technisch aankan.

Schadevrije jaren

Bij de berekening van de bonuskorting voor jouw camperverzekering gaan wij uit van het daadwerkelijk aantal schadevrije jaren waarover je beschikt.

Royementsverklaring camperverzekering Stapt je over van camperverzekering dan nemen wij de opgebouwde schadevrije jaren van de vorige maatschappij over. Je ontvangt de maximale bonuskorting wanneer je over tenminste twee schadevrije jaren beschikt.

Royementsverklaring autoverzekering Heb je geen royementsverklaring van een vorige camperverzekering maar wel van de verzekering van een ingeruilde auto? Dan ontvang je de maximale bonuskorting bij zes of meer schadevrije jaren op een originele royementsverklaring.

Lopende autoverzekering Is dit jouw eerste camperverzekering dan krijg je extra korting op basis van de schadevrije jaren van je personenauto. Toon je acht schadevrije jaren of meer aan dan ontvang je de maximale bonuskorting.
Let op: schadevrije jaren kunnen maar op één polis in gebruik zijn. De schadevrije jaren op je autoverzekering blijft behouden op de autoverzekering.
Jouw camperverzekering bouwt op vanaf nul schadevrije jaren. Weet je niet over hoeveel schadevrije jaren je beschikt? Neem dan contact op met je verzekeraar.

Ik heb een lease auto, hoe werkt de inschaling?

Als leaserijder bouw je geen schadevrije jaren op, je rijdt echter wel schadevrij. Op basis van een verklaring van de leasemaatschappij kunnen wij je extra bonuskorting toekennen. Je dient de leasemaatschappij dan een verklaring te laten maken waaruit blijkt dat er zich geen toerekenbare schades hebben voorgedaan in de periode dat je de lease-auto berijdt.

Let op: je dient de enige bestuurder van het voertuig te zijn. Een verklaring van een zakelijk voertuig met meerdere berijders wordt niet geaccepteerd.

Zegt Aveco mijn huidige verzekering op?

Aveco verzorgt graag de overstap van je huidige maatschappij. Je ontvangt een machtiging tot opzegging van de huidige verzekering van ons. Wanneer je deze invult en retour stuurt dan verzorgt Aveco de overstap. Wel zo gemakkelijk!

Is Livcamp adviseur voor de verzekeringen van Aveco?

Livcamp is geen adviseur. Wij geven op deze website een idee van de mogelijkheden maar verwijzen voor inhoudelijk advies graag door naar Luuc van Aveco verzekeringen.

               


Staat jouw vraag er niet bij? Mail naar info@livcamp.nl

Offerte aanvragen?