Campersite

Breng het avontuur tot leven!

Camperplaatsen Noorwegen

Roadtrip Noorwegen

Met de camper naar Noorwegen

Een geweldig idee! In Noorwegen vind je een en al natuur; immense fjorden, gletsjers, bergen, rivieren en watervallen. Je mag bijna overal staan en je kunt daardoor de mooiste camperplaatsen uitzoeken. Onderweg kom je regelmatig campervoorzieningen tegen. Kortom, houd je van natuur en vrijheid? Dan is Noorwegen een ideaal land om met de camper te ontdekken.

Ontdek camperplaatsen in Noorwegen

Over Noorwegen

Feiten & Cijfers

 
 • 5,2 miljoen Noren
 • Hoofdstad is Oslo
 • De Galdhøpig is met 2469 meter de hoogste berg in Noorwegen

Camperplaatsen Noorwegen

Ontdek onderstaande camperplaatsen en strijk na een lange dag onbezorgd neer om een van de mooiste plekken in Noorwegen.

Campergids

Ontdek Noorwegen

Noorwegen bestaat uit 5 landsdelen die ieder hun eigen karakter hebben. Vind de  karakters hier en ga daarna zelf op ontdekkingstocht door Noorwegen. 

Met de camper door Noord-Noorwegen

Top 3 camperplaatsen in Noord-Noorwegen

 1. Tromsø
 2. Unstad
 3. De Noordkaap

Met de camper naar de Lofoten

De mooiste twee eilanden van Noorwegen, de Lofoten en de Vesterålen. De Lofoten zijn zeer bekend en ruig. De Vesterålen zijn minder bekend en wordt gezien als het kleinere zusje van de Lofoten. De bergen zijn minder ruig en er komt minder toerisme.  

Top 3 camperplaatsen in de Lofoten

 1. Stø, Vesterålen
 2. Svolvær, Lofoten
 3. Måtinden, Vesterålen

Met de camper door Trøndelag

Top 3 camperplaatsen Trøndelag

 1. Trondheim

Met de camper door Vestlandet

Top 3 camperplaatsen Vestlandet

 1. Bergen
 2. Trolltunga
 3. De Preikestolen

Binnenkort meer info.

Binnenkort meer info.

Roadtrip Noorwegen

Op zoek naar inspiratie voor een roadtrip door Noorwegen? Wat dacht je van deze onderstaande routes?

The Atlantic road is een route van 37 km en duurt met de camper een klein uur. Onderweg passeer je 7 bruggen en heb je een fantastisch uitzicht over het kustlandschap van Noorwegen. Bij veel wind slaat het zeewater tegen de bruggen wel een aantal meter de lucht in. Bij rustig weer kun je zeehonden en walvissen spotten.

De Lofotenroute is 129 km en duurt een kleine 3 uur, echter adviseer je er meerdere dagen over te doen. Onderweg kun je genieten van het schilderachtige berglandschap en de tunneltjes en bruggetjes die het archipel aan elkaar verbindt. Sla regelmatig een zijweggetje in om een van de charmante vissersdorpjes te bezoeken.

Camper informatie

Onbezorgd op pad in Noorwegen

In Noorwegen gaan sommige dingen net even ander dan in Nederland. Wil je goed voorbereid op pad naar Noorwegen? Lees dan de extra informatie en ga onbezorgd op camper avontuur.

In Noorwegen geldt het ‘allemansrecht’. Dit betekend dat je vrij mag rondzwerven in de natuur mits je respect voor haar toont. De officiële regel luidt als volgt:

“wild kamperen is toegestaan voor individuele personen die zich ongemotoriseerd in de vrije natuur begeven. Te voet, op ski’s en per fiets mag je natuurgebieden betreden (geen tuinen) en daar mag je 1 of 2 nachten kamperen op niet in-cultuur gebrachte grond en op minstens 150 meter afstand van een huis. Groepen moeten altijd toestemming vragen.”  Campings in Noorwegen
In Noorwegen vind je ondanks het ‘allemansrecht’ vele campings. De campings zijn van gemiddelde kwaliteit. Het sanitair is schoon en de douche is vaak heet. Maar verder hebben de campings weinig flair.

Winter in Noorwegen
In de winter zijn er een beperkt aantal campings open. Ga je in de winter naar Noorwegen (fantastisch!), check dan vooraf de openingstijden. Een telefoontje is het beste, aangezien de online informatie niet altijd up-to-date is. De meeste wintercampings vind je dichtbij wintersportplaatsen.

Het wegennetwerk in Noorwegen is van goede kwaliteit. Op de meeste wegen mag je 70 km per uur. De wegen zijn kronkelend en gaan bergop of -af, leuk om te rijden!

Tolwegen in Noorwegen
Er zijn een aantal tolwegen in Noorwegen. Deze tolwegen liggen voornamelijk rondom steden en bij wegwerkzaamheden (met tol inkomsten worden nieuwe wegen, bruggen en tunnels gefinancierd).
In Noorwegen vind je geen tolpoortjes. Je vindt er wel ‘electronic toll’. Je kentekenplaat wordt automatisch gescand en je krijgt de rekening na enkele maanden thuis gestuurd. Wil je de tol online betalen? Dan raden wij je aan om je vooraf aan te melden bij autopass. Je krijgt een klein kastje thuis gestuurd dat je achter je voorruit kunt plakken. Heb je op toltrajecten gereden dan kun je dit online terug vinden in je account bij autopass. Hier kun je dan ook online betalen.

In Oslo en Bergen kunnen maatregelen genomen worden wanneer een bepaald niveau van luchtverontreiniging bereikt wordt. Deze maatregelen worden minstens 24 uur van tevoren aangekondigd.

In Noorwegen kunnen Nederlandse gasflessen gevuld worden bij n LPG Norge AS stations.

In Noorwegen zijn winterbanden verplicht van 31 oktober tot 31 maart. Echter kun je in de zomermaanden ook sneeuw tegenkomen. Neem dus altijd sneeuwkettingen mee als je naar Noorwegen gaat.

Veerpont in Noorwegen
Je komt met regelmaat een veerpont tegen als je langs de kust rijdt. Deze veerponten varen de hele dag op en neer. Je kunt er naartoe rijden zonder vooraf iets te regelen. En voor een kaartje kun je rustig blijven zitten… de medewerkers komen aan je deur. Je kunt betalen met een bankpas of cash.
Het duurt meestal niet lang voordat de eerstvolgende veerpont vertrekt. En moet je toch even wachten… dan heb je mooi de tijd voor een kopje koffie 😉

Meenemen naar Noorwegen

Camperblog Noorwegen

Bestemmingen
Livcamp

Wildkamperen met de camper

Wildkamperen. Alleen al bij die gedachte komt het vrijheidsgevoel naar boven. Vaak is het niet toegestaan, maar hé wacht even… er zijn wel degelijk plaatsen waar het wel mag!

Lees meer »

Ik heb 4 jaar met een camper door Europa gereisd. Onderweg kwam ik bijzondere plekken tegen en goed verzorgde camperplaatsen. Alles wat ik heb ontdekt deel ik op deze website. En ben je op zoek naar de juiste kampeerspullen? Ik adviseer je graag!

Voor 15:00 uur besteld

Volgende werkdag in huis

Gratis bezorging

boven €100

Retourneren

Binnen 14 dagen

100% Secure Checkout

iDEAL/Paypal/Bancontact

Prijzen inclusief BTW

Exclusief verzendkosten

De waardering van www.livcamp.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 1 reviews.