Campersite

Breng het avontuur tot leven!

Camperstalling

Het beste voor je camper

Camperstalling

Ga je voorlopig niet meer op pad? Zet de camper verzorgd weg in een camperstalling. Stilstand is achteruitgang, zeggen ze. Maar met onderstaande tips haal je je camper zonder problemen weer uit de stalling.

Services

Camperstalling

Ik ben op zoek naar een camperstalling voor mijn camper.

Allereerst zul je zelf een paar overwegingen moeten maken. Binnen of buiten stallen? Hoewel buiten stallen goedkoper is, is het niet de beste keuze voor de camper. Want deze is dan niet beschermd tegen regen, hagel en sneeuw.

Verder ver weg of dichtbij stallen? Hoe vaker je met de camper op pad gaat hoe dichterbij je de camper wilt stallen. Ga je alleen in de zomer een paar weken weg, dan kan het voordeliger zijn om de camper verder weg te stallen, naar een goedkoper gebied. Het noorden en oosten van Nederland is goedkoper dan het westen.

Nadat je deze overwegingen hebt gemaakt is het belangrijk naar de voorwaarden van camperstallingen te kijken. Want de voorwaarden kunnen nogal van elkaar verschillen.

Let op de volgende voorwaarden van een camperstalling:

 • Wie is aansprakelijk bij schade (brand) of diefstal? Een stalling eigenaar is dikwijls alleen aansprakelijk bij grove nalatigheid. Zorg daarom voor een doorlopende verzekering.
 • Hoe werkt het ophalen en brengen van de camper? Op afspraak? Mag dit onbeperkt? En welke kosten worden hiervoor in rekening gebracht? Als je enkel een paar weken in de zomer met de camper op pad gaat, maakt dit niet zoveel uit. Maar wil je vaker een weekend weg dan is dit wel van belang.
 • Is de stalling beveiligd? Hoe wordt de stalling beveiligd? Voldoet de stalling aan de eisen van jouw verzekering? Is de ruimte geventileerd? En is er een stroomaansluiting?
 • En natuurlijk hoeveel kost de stalling voor jouw camper? Meestal worden de kosten berekend per m2.

Camperstalling bedrijven zijn er in alle soorten en maten. Je kunt de camper op het open terrein van een boerderij stallen of op een officiële camper loods met moderne beveiligingssystemen en voorzieningen voor de camper. Maar je kunt ook een privé garagebox huren. Omdat er veel verschillende mogelijkheden zijn, zijn er ook grote verschillen in prijscategorieën. 

Meestal wordt de prijs per m2 meter berekend of per lengte van de camper. Daarnaast kan de prijs enorm variëren per provincie. In het noorden en oosten van Nederland liggen de prijzen aanzienlijk lager dan in de randstad.

Over het algemeen liggen de kosten voor het stallen van een camper tussen de 300 en 700 euro per jaar.

Als je uiteindelijk een camperstalling hebt gevonden die aan jouw eisen en wensen voldoet is het tijd voor een grote camper schoonmaak. Zorg ervoor dat je de camper goed weg zet, zodat de camper zo min mogelijk achteruit gaat als hij stilstaat.

Onderhoud
Sommige camperstallingen hebben er een werkplaats bij waar je direct onderhoud kunt plegen. Je doet er goed aan om de camper een kleine onderhoudsbeurt te geven voordat je de camper in de stalling wegzet.

Grote schoonmaak
Maak de camper van binnen en van buiten schoon. En haal alle overbodige rommel eruit. Zeker etenswaren, want die trekken ongedierte aan.

Tips voor het stallen van de camper

 • Pak een bandenspanningsmeter en verhoog de spanning van de banden met 0,5. Zo voorkom je vervorming van de band. Of zet de camper op bokken zodat de banden niet op de grond staan.
 • Bij voorkeur de versnelling in z’n vrij zetten en niet op de handrem plaatsen. Om te voorkomen dat de camper gaat rollen plaats je stopblokken voor de banden.
 • Zorg dat de brandstoftank gevuld is. Zo voorkom je condensvorming in de tank. 
 • Koelsysteem: als de mogelijkheid bestaat dat het in de stalling kan gaan vriezen, zorg er dan voor dat je de juiste koelvloeistof erin hebt zitten.
 • Elektrische installatie: Pak de handleiding van de camper erbij en kijk of het verstandig is om de camper op netspanning aan te sluiten. Zodat de start- en woonaccu gevuld blijven. Anders de accu’s loskoppelen. 
 • Gasinstallatie: sluit alle gasfleskranen. En bewaar de gasfles op een speciale plaats.
 • Waterinstallatie: Leeg de waterleidingen, de watertank en de boiler. Zet daarna alle waterkranen half open zodat de lucht in de leidingen en de tank kan verversen.
 • Ventileren. Zet alle kastdeuren op een kier zodat het kan ventileren. Als het mogelijk zet dan ook een raam op een kier. 
 • Zet de koelkast op een kier om schimmel te voorkomen.
 • Plaats een viltjes tussen de ruitenwissers en het raam zodat de rubbers niet vervormen.
 • Plaats vochtvreters in de camper.

Binnenkort weer op pad? Dan is het tijd om de camper uit de stalling te halen. Haal de camper van het stroom of koppel de accu’s weer vast. Sluit alle ramen, deuren en kastjes. Sluit ook de kranen weer. Breng de banden weer op spanning en haal de blokken voor de wielen weg. Haal de viltje bij de ruitenwissers ertussen uit. Start motor en laat deze even warm worden voordat je gaat rijden. Rij rustig weg en zoek een stukje slecht wegdek, bijvoorbeeld een klinkerweg. De banden worden hierdoor warm en herstellen daardoor weer in hun vorm. 

Daarna als het nodig is van binnen schoonmaken. En dan lekker inpakken en vertrekken! Extra kampeerspullen nodig? Neem een kijkje in onze webshop.

Camperblog

Gasinstallatie Camper
Handige weetjes
Handige weetjes

Gaskeuring camper

In Duitsland is een gaskeuring voor de camper verplicht. Bij geen geldig bewijs mag een Duitse campingeigenaar je toegang tot de camping weigeren. Ontdek hier wat je kunt doen.

Lees meer »
Handige weetjes
Handige weetjes

Camper schoonmaaktip #1

Het chemisch toilet schoonmaken is een van de minst leuke klusjes als je onderweg bent. Maar met deze tip ga je het straks nog leuk vinden.

Lees meer »
Voor 15:00 uur besteld

Volgende werkdag in huis

Gratis bezorging

boven €100

Retourneren

Binnen 14 dagen

100% Secure Checkout

iDEAL/Paypal/Bancontact

Prijzen inclusief BTW

Exclusief verzendkosten

De waardering van www.livcamp.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 6 reviews.