Campersite

Breng het avontuur tot leven!

Camper wassen

Laat je camper weer glimmen als nieuw

Camper wassen

Kan jouw camper wel een wasbeurt gebruiken? Lees hier hoe je dat het beste aanpakt.

schoonmaak-weetjes

Camper wassen

Maak de camper weer als nieuw.

In de camper wordt lekker geleefd. Op een gegeven moment vind je overal etensresten, vliegenpoep, vette vingers op het raam en misschien ruikt het ook nog eens muf. Tijd om daar verandering in te brengen. 

De camper leeghalen
Zorg dat je de ruimte hebt. Zet alle ramen en deuren open en haal alle kussens, tapijten en matrassen uit de camper. Laat deze luchten en goed drogen. Haal daarna de inventaris uit de camper zodat de camper helemaal leeg is. 

Kleine reparaties
Begin eerst met de reparaties die nodig zijn. En loop met een schroevendraaier alle losse schroefjes na. Tijdens het rijden kunnen schroeven lostrillen. Alles vast? Begin met schoonmaken. 

Schoonmaken
Pak eerst een stofzuiger en ga daarmee langs alle kieren, hoeken, gaten en in de lades. Pak daarna een emmer met sop. Groene zeep is een aanrader en ruikt lekker fris. Werk van boven naar beneden, dus begin bij het plafond en eindig bij de vloer. Neem het dashboard en alle meubelen af met een vochtige doek. Ga als laatste alle ramen langs met Glassex.
Eventueel kun je het dashboard extra behandelen met cockpitspray.

De inventaris
Loop door je inventaris en bekijk wat je wel en niet gebruikt. Maak alles schoon wat je nog gebruikt en zet het terug in de camper.

De kussens en bekleding extra reinigen? 
De kussens, bekleding en tapijten kunnen na enige tijd vlekken hebben die er niet makkelijk uit gaan. Tijd voor een extra opknapbeurt. Er zijn verschillende middelen te koop die je daarbij kunnen helpen. Gebruik een interieur reiniger die geschikt is voor jouw bekleding. Wrijf het middel in met een spons en laat het daarna goed drogen.

Hier vind je een leuke schoonmaaktip voor het chemisch toilet.

Ohh heerlijk! Met de camper langs de kust rijden, raampje opendraaien en genieten van de zoute lucht. Of door de droge bergen toeren en via de achteruitkijkspiegel de stof- en zand wolken zien opwaaien. Maar ook de wintermaanden zijn mooi. Door de sneeuw rijden en je af en toe op glad ijs begeven. Wat je ook doet of waar je ook bent, je ontkomt er niet aan. De buitenkant van de camper wordt vies. Roestvorming, gele vlekken van uitgedroogde muggenpoep en sporen van zure regen, zand en pekel. Tijd om de camper eens goed te verzorgen.

Maar waar? Thuis, door een wasstraat of in een wasbox wassen? Of ga jij liever voor de truckwash? We gaan hieronder alle opties even langs.

De camper thuis wassen
De camper thuis voor de deur wassen is een hele klus. En je hebt hiervoor de juiste spullen nodig; een grote ladder, een borstel met een lange steel, sponzen, schoonmaakmiddelen, een hogedrukspuit en/of tuinslang. En natuurlijk de ruimte. Bovendien is het niet milieuvriendelijk. Niet de beste optie als je het mij vraagt.

Met de camper door de wasstraat
Om het jezelf gemakkelijker te maken kun je met de camper naar een wasstraat rijden. Vaak zijn de normale autowasstraten niet geschikt voor campers omdat enkele onderdelen van een camper, waaronder de kunststof ramen, nogal kras gevoelig zijn. Check bij de autowasstraat of je er met de camper doorheen kunt. Zo weet je zeker dat je camper zonder schade de wasstraat weer uit komt.

De camper in een wasbox wassen
Je kunt naar een wasbox rijden om de camper daar te wassen. Hier heb je de juiste gereedschap en schoonmaakspullen tot je beschikking. Kijk van tevoren wel even of er ook een hoge trap aanwezig is. Dit is namelijk niet altijd het geval, maar wel zo makkelijk.

Belangrijk bij het wassen van de camper
Allereerst sluit je alle deuren, ramen en luiken. Zorg ervoor dat je eerst met water alle viezigheid van de camper afspoelt. Zodat je straks de viezigheid niet met een spons in de camper boent en krassen maakt. Spuit met het water niet in het ventilatie- en koelkastrooster. Zeep daarna de hele camper in met een goede spons. Verder goed boenen zodat alle vlekken verdwijnen. Daarna met schoon water al het zeepsop verwijderen. Verder alle deuren, luiken, ramen nalopen en met een schone doek droog vegen. Maak de ramen droog met een microvezel-doek om krassen te voorkomen. 

Extra tips voor de buitenkant van de camper wassen

  • Ga niet het dak op, de meeste campers zijn daar niet voor gemaakt. Gebruik dus een trap.
  • Gebruik een microvezel-doek om de kunststof ramen mee af te nemen. Zo voorkom je krassen.
  • Als je een hogedrukreiniger gebruikt kom dan niet te dichtbij sierstrips en stickers. Die zijn hier niet tegen bestand.
  • Zorg ervoor dat het zeepsop niet opdroogt, dus spoel de camper zo snel mogelijk af. Je kunt ervoor kiezen om steeds een gedeelte van de camper in te zemen en daarna af te spoelen.
  • Klaar met wassen? Ga een stukje rijden zodat de camper gelijk droogt en het water geen strepen nalaat.

Truckwash
Zie je het helemaal niet zitten om de buitenkant van de camper zelf te wassen? Dan kun je naar een camperwash of truckwash gaan. Voor een bedrag onder de 50 euro wordt de hele buitenkant van de camper spik-en-span gemaakt.

Camperblog

Gasinstallatie Camper
Handige weetjes
Handige weetjes

Gaskeuring camper

In Duitsland is een gaskeuring voor de camper verplicht. Bij geen geldig bewijs mag een Duitse campingeigenaar je toegang tot de camping weigeren. Ontdek hier wat je kunt doen.

Lees meer »
Handige weetjes
Handige weetjes

Camper schoonmaaktip #1

Het chemisch toilet schoonmaken is een van de minst leuke klusjes als je onderweg bent. Maar met deze tip ga je het straks nog leuk vinden.

Lees meer »
Voor 15:00 uur besteld

Volgende werkdag in huis

Gratis bezorging

boven €100

Retourneren

Binnen 14 dagen

100% Secure Checkout

iDEAL/Paypal/Bancontact

Prijzen inclusief BTW

Exclusief verzendkosten

De waardering van www.livcamp.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 10.0/10 gebaseerd op 6 reviews.