Camperfaciliteiten

Veelgestelde vragen camperfaciliteiten

1. Is het oké om te reizen met een volle afvalwatertank?
Voor dat je de camperplaats verlaat is het verstandig om het “Grijze”water te lozen. Onnodig gewicht mee te slepen is niet verstandig.

2. Wat is grijs water?
Dit is het afvalwater van je gootsteen en je douche. Dit water wordt opgeslagen in een tank onder je camper. Loos dit vieze water zo gauw hiertoe de kans bestaat.

3. Wat is zwart water?
Dit is de inhoud van je  toiletcassette die alleen op goed herkende punten mag worden weggegooid. Gebruik nooit plaatsen zoals bijvoorbeeld een openbaar toilet om deze cassette te legen.

4. Hoeveel weegt mijn water?
Een liter water weegt een kilo, dus een volle tank van 100 liter weegt 100 kilo, wat een flink deel van je laadvermogen is. Dat kun je wel stellen. Overweeg of je met een volle watertank moet gaan rijden, vooral als uw volgende stop is op een plaats met standaardvoorzieningen.

5. Kan ik mijn koelkast op gas laten staan als ik met de veerboot reis?
Bij aankomst in de haven krijgt je camper een inspectie om er zeker van te zijn dat het gas is uitgeschakeld. Het kan niet weer worden ingeschakeld wanneer u op de veerboot parkeert.

6. Kan ik mijn koelkast op gas laten staan als ik door de Eurotunnel reis?
Nee, er gelden dezelfde regels als voor reizen per veerboot. Bij het gebruik van de tunnel moet je gas altijd uitgeschakeld zijn.

7. Wat is een grijswaterrooster?
Veel Camperplaatsen hebben een speciale afvoer in de vorm van een rooster waar je overheen kunt rijden en je afvalwater kunt laten wegvloeien. Het rooster is niet beslist niet bedoeld als toiletstortplaats.